PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Üstten Eksantrik Motor Modifiye (MR VULTURE DRİFT SWİFT CBF MCX ELEGANT YBR)



atasoy45
21 Mayıs 2017, 21:53
Arkadaşlar Herkese Merhaba size üstten Eksantrik Motor yükseltme serüvenini anlatmak istiyorum Bende 2016 model Swift var balans rolü ve üstten Eksantrik li motor kısmı 150 silindir orjinal 170üst kapak orjinali buydu ve üstten Eksantrik li ve balans rolü olmasından mukabil bayağı güçlü bir motoru var ben hangi ustaya sorsam tüm illere sordum olmaz uğraştırır ayar tutmaz dedi neyse ben dayatmayla zorla ustaya gittim 200 püskürtmeli karbüratör aldım bunu tak dedim zorla taktırdım manifoldu bulamadım uğraştırdı ama sonunda buldum iğne ayarını 5e aldırdım bi baktım motor dehşet bişey oldu meğerse motor istiyormuş 32dişli buldum onu da çok zor buldum on numara oldu o da sonra araştırdım yabancı sitelerde ustaya gittim motor bloğunu açtırdım balansörü sök dedim bi denedim titreme biraz geldi ama son hız ve güç arttı krank ı sıkıyormuş meğer daha sonra 125cc için performans egzoz taktırdım dehşet bi sesi oldu aynı egzoz başka motorlara taktık hiçbiri o sesi veremedi bugün internetten üstten Eksantrik li 200cc 63 5 silindir buldum herkes olmaz dedi 150lira işçilik verdim taktırdım ses verdi vuruyordu piston kalın conta attık ses gitti şimdi motor dehşet ötesi bişey oldu şekil ve performans on numara sırada internette bu silindiri uygun üst kapak buldum tek bi yerde var onu alcam krank da yükseltecegim bakalım ortaya ne çıkacak anladım ki motoru belirleyen alt takılmış zincirli motora ayar vermek emek istiyor

MazhaRR
21 Mayıs 2017, 22:29
Nick'deki "45" sayısı durumu özetliyor.

diablof
22 Mayıs 2017, 10:21
yeni başlıklarını merakla bekliyoruz dostum.

"motorum eridi ne önerirsiniz"
"haftada 1 buji kafası eriyor lütfen yardım edin"
"titreşimden alzeihmer olucam ne yapmalıyım"

bunlar yapılmayacak şeyler değildir. tabi ki olabilir. ama sen optimal değerlerin üzerine çıkarsan ve makinayı kapasitesinin üzerinde zorlarsan 5 sene kullanacağın makinayı 5 ay kullanız çöpe atarsın.

yine de çaban takdire şayan. ama unutma yeni bir şey keşfetmiyorsun. ustaların sana olmaz dediği şey "ya bununla mı uğraşıcam" demesinin başka versiyonudur.

ön dişliyi de büyüt sana tavsiye. makina dehşet ötesi olur ki 4 silindir makinalarla kapışırsın :)

kolay gelsin.

uzay gemisi
22 Mayıs 2017, 11:12
Motoru tasarlayıp optimum seviyede güç kısıtlaması yapan çekik gözlü mühendis abi gerizekalı, siz akıllısınız.

matrax33
23 Mayıs 2017, 12:33
o kadar niye uğraşıyosun ben anlamadım 200 küsürlük paket silindir/piston/krank takımları al tak geç. ustaların olmaz dedikleri şeyler sonraları sana sorun yaratacağı şeyler. Muhtemelen senin gibi hevesli gençler sayesinde daha önce denemişlerdir.

Ayrıca yazılarında paragraf kullan ki okurken gözlerimiz kanamasın.

mterayes26
23 Mayıs 2017, 14:07
Herşey düşündüğün kadar kolay değil