PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlk Çalıştırmada Boğulma-Stop Etme



Fr.Sante
04 Nisan 2017, 00:46
Merhaba 125 znu scooter sahibiyim. Aldığımdan beri olan sorunumu görmezden geldim fakat artık çözmek istiyorum.

Sabahları çalıştırırken mutlaka beklerim hazırlığımı yaparım o sırada motor ısınır. Fakat gün içinde de 5 dakika gibi süre beklemezsem eğer arnavut kaldırımı tarzı düz olmayan yolda kalkış yaparsam hemen stop ediyor ya da yolda hafif çukurlar varsa boğuluyor. Kısa mesafe yere marş basıp gidemez oldum illa 5 dakika beklicem. Okulumun kampüsünün garajından çıkarken sürgülü kapının çukuru var muhakkak orda stop ediyor garaja girmiyorum dışarda bırakıyorum mecburen. Isındığı zaman bu sorunların hiçbirisi yok. Jikle kaynaklı sorunum olabilir mi sizce? Diğer parçalarda sorun olsa her zaman yaşarım ama motorun ilk çalıştırıldığı 4-5 dakika içerisinde yaşıyorum sorunu. Sizlere de sormak istedim. Okuduğunuz için teşekkürler.

diablof
04 Nisan 2017, 09:28
elektrik tesisatını kontrol eder misin dostum?. sıcak yada soğuktan ziyade, zıplama yada arnavut kaldırım gibi yerlerde eğer stop ediyorsa anahtar kabloları, varsa killswich, bobin bağlantıları hepsini bir kontrol et. büyük ihtimalle bir kablo gevşemiştir zıplayınca temassızlık yapıyordur.

motor yada karbüratör kısmında bu kadar ani tepki verebilecek parça yok bildiğim kadarıyla. yani motor sıcakken yada soğukken kasise girip te motoru stop ettirecek bir mekanizma yok. benim aklıma ilk gelen elektrik oldu.

kolay gelsin.

Fr.Sante
04 Nisan 2017, 13:04
Çok teşekkür ederim. Kontrol edeyim.