PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu havada jiklesiz çalışmaması normalmi?



kaptancanali
03 Nisan 2017, 00:47
Mrb arkadaşlar tvs neo x3i sahibiyim. Hava 17-18 derece olmasına rağmen motor soğukken hala jikleyle 30 sn kadar ısıtmadan kalkmıyor stop ediyor, normalmidir bu ilk defa bahar aylarında manuel jikleli motor kullanıyorum. Karbüratör ayarını kendim yaptım. İdeal bir devir ve hava sesi ayarladım, benim motorum hava ayarı 1.5 tur en ideal sesi veriyor. Havasını kıstığımda veya rölantisini yükselttiğimde jikle istemiyor ama ses olarak en ideal ayarda olunca şu havalarda bile jikle istiyor.

shooter1
03 Nisan 2017, 01:09
benim motosiklet ilk sene merdiven altında kapalı alanda duruyordu ve gece soğuk oluyordu yaz aylarında bile jiklesiz çalışmazdı motor bloğunu elleyince buz gibi soğuk olurdu şuan dışarı da duruyor manisada bugün hava 19-20 derecelerdeydi hiç jikle açmadan tek marşta çalışıyor acaba durduğu ortamdan kaynaklanan bir durum olabilir mi

ogzcngdk
03 Nisan 2017, 01:28
dostum sorunun sebebini kendinde biliyorsun, hava ayarında yada karbratörde bir sorun var.

diablof
03 Nisan 2017, 11:25
dostum ideal hava ayarı ses ile tayin edilmez. ilk defa duyuyorum bunu.

normalde 2-2,5 turdur ideali. biraz kullan. soğukken bir gün bujiyi çıkar bak bakalım. kafası siyahsa ayarsız demektir. zengin karşımı yakıyorsundur. ama açık kahverengi ise o zaman tamamdır.

ayrıca jiklesiz çalışmaması sorun değildir. gün içerisinde öğlen sıcaklık 17 derece olabilir ama gece sıcaklık 5-6 dereceye kadar düşer. metal geç soğur geç ısınır. çalışması için gerekli sıcaklığa ulaşması için jikleye ihtiyacı olması bir sorun değil.

yine de hava ayarını dediğim gibi egzoz dan duyduğun sese göre değil, şu şekilde dene;

rölantiyi yükselt, açmaya başla hava ayar vidasını, stop ettiği yerde dur. burası ilk nokta, geri gel azcık sonra tekrar çalıştır. diğer tarafa doğru çevir hava ayar vidasını. turları sayarak. tekrar stop ettiği noktaya kaç turda geldi mesela 3 tur. o son bulunduğun noktadan 1,5 tur geriye gel en ideal hava yakıt karşımı orasıdır.

kolay gelsin.

kaptancanali
03 Nisan 2017, 19:23
Diablof verdiğin fikir güzel ama ben motoru hava tamamen kapalıyken denedim rahat şekilde hatta kış soğugunda bile jiklesiz çalışıyor stop etmiyor ancak trafikte dur kalk yaparken boğulup stop ediyor.