PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Piaggio Fly 100 Marş basmıyor



T-800
23 Şubat 2017, 01:56
Merhaba abilerim ve sevgili arkadaşlar forumda ve motor kullanımında daha çok yeniyim ama çok hevesliyim. :))
Arkadaşımdan piaggio fly 100 motor aldım yazın güzel bir şekilde çalışıyordu hızlıda gidiyordu ama geçen ay bir sorun oluştu marş çok zor basmaya başladı geçen haftada hiç basmadı motorcuya götürdüm bujiyi değiştirdi olmadı bujinin üstündeki siyah kabloyu çıkarttı bujiye değdirerek marşa bastı olmadı bana şunu söyledi marşa bastığında bujiye az elektrik geliyor ateşleme ondan olmuyor dedi elimde yedek parçası yok ben yapamam dedi beni gönderdi.
Araştırmalarım neticesinde bu motorun kronik elektrik bobini ateşlemesi arızası olduğunu öğrendim acaba sorun o mudur eğer o ise çok pahalı bir parçaymış onuda araştırdım 250 tl falan diyorlar maddi açıdan biraz zor durumdayım bu kadar harcama yapamam eğer arızası bu ise başka bir türlü (ucuz yollu) çözümü varmı acaba elimden her iş gelir bana tarif ederseniz ben söküp takarım motorumu hani olurya belki içerde bir parça bislenmiştirde temizlenmesi faaln gerekiyordur elimde eski arabamızdan kalan anahtar takımları da var motoru rahatlıkla söküp takabilirim yani yardımcı olursanız sevinirim.

CilginCup
23 Şubat 2017, 04:04
Hocam Şimdi AyakMarşı Varmı Motorunuzda Varsa Çalıştırıyormu eğer ayakmarşı ile çalışıp elmarşı ile çalışmıyorsa sorun şudur.
Akünüz Zayıf veya dolmuyor & dolmama nedeni bozuk bir konjektör (regülatör) veyahut bozuk bir statör olabilir.
Ateşleme bobini denilen arkadaş içeride bujiye kıvılcım yollar patlama gerçekleşerek motor çalışır tamirci bence yanılmış olmalı .
eğer marş normal dönüp motor çalışmıyorsa sıkıntı vardır. bi arkadaşınızın motoru ile motorunuza takviye yapıp denermisiniz

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:02 ----------

eğer marş basmıyorsa sorunun şunlardır marş rölesi bozuk olabilir sen marş yaparken tık diye bir ses geliyosa rölen sağlamdır.
mmarş zayıfsa köllektör denilen sargı veya onun yatağı bozuk olabilir.

T-800
23 Şubat 2017, 14:03
Ayak marşı var ama hiç denemedim o şekilde çalıştırmayı benim motor otomatik marşa basarken frene basıyorum acaba ayak marşına yüklenirken yine frene basmak zorundamıyım çünkü biraz garip olur diye düşünüyorum hem ayakla iticem hemde elim frende olacak akü dolu hatta marşa basa basa bir kere bitirdim elimdeki akü doldurma cihazı ile fulledim fulldekten sonra marşa bastım bir ara alır gibi oldu sonra yine aynı şekilde tır tır tır deyip kaldı evet marşa basarken tık diye bir ses geliyor elimi marş düğmesinden çekiyorum yine basıyorum tık diye bir geliyor araba gibi değil ki yokuş aşşa vurdurayim mecbur frene basmak zorundayım çalıştırmak için acaba sorun sizin dediğiniz gibi köllektör denilen sargı veya onun yatağımı bozuk eğer sorun bu ise nasıl bir yol izlemeliyim.

Fr.Sante
23 Şubat 2017, 19:41
Nerdeyse bütün scooterları çalıştırmak için frene basılması gerekir güvenlik amaçlı. Konunun bununla alakası yok. Orta sehpaya alın motoru ve ayak marşına 5-10 kez çalışana kadar basın frene basılı tutun ya da tutmayın deneyin iki türlü. Eğer akü veya marş motoruyla alakalı sorun varsa çalışacaktır. Buji veya bobin sorunuysa ayak marşıda çare olmaz diye biliyorum. Geçen hafta aynı şey geldi başıma akü zayıflamıştı. Ayak marşıyla çalıştırdım 20 km yaptım akü kendine geldi.

mazi06
23 Haziran 2017, 08:43
aynı sıkıntı bendede var.buna baska bi motorun ateslemesı uymazmı?

mazi06
30 Haziran 2017, 23:24
iyi geceler
atesleme beynı duruyomu elınızde