PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : patlak arka süspansiyon



Yolcu0
17 Ekim 2016, 20:58
Bir abimizin 94 model 900rr motosikletinin arka süspansiyonu olur olmadık yerde yaylanıyormuş. Viraj kabiliyeti düşürdüğünü belirtiyor. Patlak olmasından şüpheleniyoruz. Denizli, izmir, aydın, uşak kısaca denizli çevresinde süspansiyonu tamir edecek bir usta var mı ? Yada yeni bir süspansiyon bulunabilir mi ?Yardımcı olur musunuz arkadaşlar ?

oluroyle
17 Ekim 2016, 21:06
Yolcu ,
Denizlide sahin motora göstermediniz mi ?

Yolcu0
17 Ekim 2016, 21:28
oluroyle,
Motoru oraya gösterdik yeni arka süspansiyon alınması gerektiğini söylediler

oluroyle
17 Ekim 2016, 21:56
Zaten onlar değiştirme taraftari olurlar. Randıman alinmaz da demislerdir. Ne kadar fiyat verdiler ?

Siz parcayi temin edip ya taktirirsiniz iscilik verirsiniz ya da tamirini ben yapabilirim diyen varsa ki denizlide sanmiyorum.. başka sehir yolu gozukur.

Burda oneren cikar belki...

Yolcu0
17 Ekim 2016, 22:02
Türkiyede 0 arka amortisör bulamadık, yurt dışından almakta şuan için çok pahalı olacak. bu yüzden revizyona gitmeyi düşündük ne kadar performans verir işin ehli birisine sormak istedik

Erhan Tosun
18 Ekim 2016, 00:03
Yüksek cc bir motor tamir işi biraz riskli ama yapılmaz değil.
Ben kendi motorumun amortisörünü tamir ettim. en azından denedim oldu, zaten yenisini alacaktım deyip daldım işe.

Belki yardımcı olur diye yazmak istedim.
Önce amortisörü motordan ayırdım, sonra amortisörü sökmeye başladım, içerisindeki gazı boşalttım ön kısımdaki tel sekman ı çıkarıp iç aksamı söktüm, içerisinden çıkan yağ oranı hiç yağ yoktu:) ama en az 400 ml olması lazımdı.

İçerisinden çıkan parçalar bunlar, ortadaki metal fincanın üzerindeki (yeşil o-ring) esas bozulan ve kaçıran o parça, amortisör eksoz a yakın olduğu için o-ring sıcaktan bayatlamış ve sertleşmiş özelliğini yitirmişti bende nbr nitril o-ring le değiştirdim –35°C ile+120°C arası 350 bar dayanımlı.
http://i.hizliresim.com/E34JM8.jpg (http://hizliresim.com/E34JM8)

Hazır sökmüş ken mil keçesini de değiştirmek istedim, yıpranmış ve özelliğini kaybetmek üzere, ara ölçü olduğu için piyasada bulamadım (12,5 X 24 X 5 siyah olan keçe), bende en yakın ölçü olan (12 X 24 X 8 mavi olan keçe) hidrolik keçesinden aldım ve kalınlığından 3 mm keserek 5 mm düşürdüm, kesim yönü arka düz kısımdan bize içeri ve dışarı bükümlü dudaklar lazım çalışma basıncı 450 bar.
http://i.hizliresim.com/jBGnRn.jpg (http://hizliresim.com/jBGnRn)

Bu resimde de fincan içine dizilimi var, fincan içerisi kademeli ve iki pul arası 5 mm. mavi mil keçesi o kısıma giriyor, fincan amortisöre takılınca hareket etmiyor dışta ki yeşil o-rin yan duvar sızdırmazlığını sağlıyor, mavi keçe ise en çok görev yapan, mil o kısımda çok çalışıyor.
http://i.hizliresim.com/2jVZ4j.jpg (http://hizliresim.com/2jVZ4j)

Eğer amortisör gazlı ise içerisinde başka bir fincan daha var, ve onunda o-ring leri gözden geçirilmesi lazım, onlarda yıprandı ise gaz odasına yağ kaçırır ve gazın bir önemi kalmaz, gerçi ben gaz yerine 6 bar. normal hava bastım, önemli olan içerisinde bir basınç bulunması lazım ve bu basıncı nitrojen (azot) le yapmak gerek, nedeni ise nitrojen ısındığı zaman havadan daha az genleşir, ama normal hava fazla genleşir, buda amortisör içindeki basıncı artırır tek zararı yağ kaçağına sebep olur basıncın asıl görevi yağ da ki köpürmeyi engellemek köpüren yağ amortisörün çalışmasına engel olur yağın köpürmesini engellemek için 6 bar basınç gerek.

İlk denememde 10 numara yağ koydum ve 1 hafta denedim, yay ayarına falan uğraştım ama amortisör sert oldu, çukurlara düştükçe koltuk dan zıplamaya başladım, 1 hafta sonra yağı boşaltıp kırmızı renk ATF yağ koydum, 20 gün oldu, kasislerden geçerken tak diye ses çıkaran ve zıplatan amortisör de tak ses gitti ve zıplatma %80 azaldı.

mterayes26
19 Ekim 2016, 12:46
Eğer yenisini almayı düşünürseniz

05072097747

sasa454
06 Ocak 2017, 11:47
Arkadaşlar merhaba,modialmh drift 125 kullanıcısıyım. Yeni aldım motorumu ve benden önceki arkadaş motoru basık yapmış. Motorcuya yükseltmek için gittim ve bana amartisörün içinden sökülen yayları ilk sahibinden istememi söyledi,sahibini aradım ama satmış oda. Amartisörlerimi değiştirmek çok fazla tutacaktır zaten amartisörler yarinde duruyor bir tek yayları yok önünde arkanında. Ben bu yayları nerden bulabilirim acil yardımcı olurmusunuz. Başka bir motor amartisör yayı benim motoruma uyumlu olurmu yay almak varken ön arka amartisör takımı değiştirmem 350-400TL civarı tutuyor. Yardımlarınızı belliyorum. Şimdiden teşekkür ederim herkese.

TamGazDevam
06 Ocak 2017, 12:26
Sasa454,
Max 80 lira hocam driftin arka amartisörler.
Bi yedek parçacıya gidip tüplü amartisör de mh drift için veya modifiye amartisör de. Eğer çözemezsen bana özelden yaz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

fireblade e
06 Ocak 2017, 13:21
İstanbul Atatürk oto san.sit.Nam amortisör.Tamir yaparlar eski durumuna getirirler.

sasa454
06 Ocak 2017, 14:27
Arkadaşlar çok teşekkürler. Kocaeli izmitteyim burda sanayiye gitsem yardımcı olurlar mı

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:25 ----------

Çünkü amatisörlerim duruyor bir tek içinde ki yay yok. Böyle de çok tabiricaizse apaçi gibi hissediyorum kemdimi. Çok alçak motor

Hasan7
11 Ocak 2017, 12:00
Hocam hemen amortisörü değiştirme 2 tip arka amortisör vardır ucız scooter ve motosiklerde gördüğümüz amortisörler tamir edilemezler fakat pahalı motorlardaki ohlins showa gibi kaliteli, gazlı amortisörler tamir edilip nitrojen gazı eklenerek sıfır hale getirilebilirler mobil olduğu için foto atamadım fakat siz amortisörlerinizin fotosunu atarsanız tamir edilip edilemediğini söyleriz. Üstte bir arkadaş nasıl tamir edildiğini bile anlatmış.

Rahmi kara
02 Kasım 2021, 17:52
Benimde 2001 yamaha r6 im arka amortisörunden yag sizmaya basladi amortisör yagli ve gazli sistemmis tamiri olur mu?

greyhorse
03 Kasım 2021, 11:52
Benimde 2001 yamaha r6 im arka amortisörunden yag sizmaya basladi amortisör yagli ve gazli sistemmis tamiri olur mu?

Arka amortisörler komplike olduğundan bakımları ihmal ediliyor.yağ bile değiştirilmiyor.Ülkemizde de amortisör konusunda uzman firma bulabilmek hayli zor.Soruna gelince keçe miadını doldurmuş olmalı.Tamir takımını alıp amortisörü yenilebilirsin.Racetech.com'u önerebilirim, işleri motosiklet amortisörleri.