PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zincirde Sıkıntı Var !!!



napsterleder
05 Eylül 2016, 23:59
Arkadaşlar Merhaba ,

Ben bir kaç ay önce Honda CB 125 motosiklet aldım. Fakat motorun zincirinde bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum. burda bunu sormak istedim. Motoru orta sehpaya alıyorum zincir gerginlğine bakıyorum normal gözüküyor fakat elimle lastiği az bir şey çevirip zinciri kontrol ettiğimde gergin oluyor. Acaba üretiminde bi defo mu var ? Yolda motorla giderkende zincir sesi değişik geliyor yani bi gerilip bi açılıyor gibi ve aynı zamanda motorun sesinden de hissediyorum. güç bi artıp azalıyor gibi . Servisine götürüp gösterdim usta ayarladı fakat durum biraz düzelmesine rağmen hala devam etmekte. yani motor sesi bi azalıp bi artmaya devam ediyor tabi bu dediğim olay çok az miktarlarda oluyor ve hızlandıkça normal olarak bu olay da hızlanıyor. Dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. Cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler :)

Carbondioxid
06 Eylül 2016, 00:08
Bi yamukluk olduğu muhakkak , servisi değişip başka servise rica edin , ancak gider iken yüklenmeyin fıtı fıtı gidip çözüm arayın.

İhmale gelmez , zincir kopması ve kitlenmesini yaşamayan , nasıl şok edici 3.5 3.5 bi durum olduğunu anlayamaz, tecrübe yazıyor.

fz6_fazer
06 Eylül 2016, 00:20
Zincirin boşluğu 2cm-3cm olmalıdır

https://www.youtube.com/watch?v=GQGIAnJ39lI

Nikkfurie
06 Eylül 2016, 00:43
zincir gerginligi orta sehpada kontrol edilmez,motor yerde ve viteste geri iterek alt taraftan kontrol edilir..düşük hızlarda gaz açıp kapatiyormuş gibi bir durum varsa zincirde lokal uzama vardır...bir kaç ay önce sıfır mi aldiniz motoru ? bu kadar kısa sürede de zincir deforme olmaz..

mtgemlik
06 Eylül 2016, 00:47
Büyük ihtimal zincir düzenli bakım görmemiş ve aradan 1 yada birkaç bakla sıkışmış olmalı. O şekilde kullanman hem tehlikeli hemde dişlileri bozabilir. Bir diş fırçası ve mazotla zinciri iyice temizle. Beninde başıma geldi bu şekilde açtım zinciri.

napsterleder
06 Eylül 2016, 12:22
Motor aldığımdan beri böyle daha 1200 kilometrede ve 200 - 250 km de bir zincirini temizleme spreyi ve diş fırçasıyla temizledim . Sonrada yağlamasını yaptım. bu yüzden oluşacak bi sıkıntı değil yani