PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ybr arka teker göbeği balata sıkıntısı



madman
01 Eylül 2016, 18:23
Arkadaşlar konu başlığında ne yazıcağımı bilemedim kusruma bakmayın.

Sıkıntımı şöyle ybr esd 125 kullanıcısıyım 1 ay önce bir arkadaşım fren ayarı yaptı arka teker için ancak fazla sıkmış ve bene usta bir motorcu olmadıgımdan anlamadım sonucda balatayı yandı ayrıca kaplin denilen dişlinin altındaki plastik takozlar yandı. ondan sonra takozlar ve balatayı değiştirdim balatayı seviste değiştirdim ancak ondan sonra arka frene ayagımı bastıgımda ayagımı itimeye başladı hatta ilk aldıgım balata dağıldı orjinal servisten aldıgım balata ardından yeni balata taktım artık arka frene korkudan basamıyorum adam akıllı servis jant göbeğinde yamulma olmuştur o yuzden dedi actım zımparaladım falan ama nafile duzelme yok jant değişcek yada orası sanayıde tornayla duzeltılcek dedı korktum bende tamam kalın dedım. Daa önce böyle birşey basın glen varmı yada sorun cıdde dogrumudur bilemedim sizden yardım almak ıstedim teşekkür ederim

ve son sorum orjinal jant ile yan sanayı sant fiyatı yarıdan bile fazla yan sanayı alsam sıkıntı olurmu sizce
su fotodakı santın o boş balata gelen kısmı
http://www.dokuyucu.com.tr/content_files/prd_images/hayri/J33YB02.jpg

serkanADH13
02 Eylül 2016, 01:12
Yan sanayıı rulman yanı bılya yatakları cabuk asınıyor,

Pıyasada YUMUSAK BALATA tabır edılen YEŞİL balatalar mevcuttur,

onlardan deneyebılırsını,

mterayes26
02 Eylül 2016, 01:34
Yan sanayıı rulman yanı bılya yatakları cabuk asınıyor,

Pıyasada YUMUSAK BALATA tabır edılen YEŞİL balatalar mevcuttur,

onlardan deneyebılırsını,



Serkan abi yine bize gerek bırakmamış, servis traş yapmış sana o kadar uzun boylu değil. Yumuşak Balata tak geç alışana kadarda sabret

arda4
04 Eylül 2016, 13:20
Daha neler göreceğiz acaba...

Muhtemelen balatanın dış yüzeyi parladı veya bozuldu.

Arkadaşın dediği gibi yeşil balata al tak geç gitsin. Fiyatı yerine göre 5-10TL arası.

İyi bir şey olsun diyorsan EBC marka alabilirsin. O da yerine ve modeline göre 20-30TL civarı. (Türkiye Distribütörü KMA Kilerci Motorlu Araçlar, ben aldım oldukça ilgililer. Yanlış vs gönderilirse değiştiriyorlar falan)

Detaylı bilgi vermek gerekirse:

Balatanın değdiği kısım yani tambur bildiğin demirdendir. Yani yandı pişti kül oldu diye bir şey yok. Çok çok ustanın yaptığı gibi çok ince bir zımpara ile yüzeydeki pas vs alınabilir.

Hadi diyelim ki tamburun iç yüzeyi yuvarlak yapısını kaybetti (kolay kolay olmaz ya) veya yüzeyinde çizikler vs oluştu. O durumda da tamburu tornacıya götürürsün 5-10 dk içinde düzeltir işlem biter.

Son olarak jant alüminyum, tambur ise demir. Acaba o tambur janttan ayrılmıyor mu? Ne diye jandı değiştirmen gerekiyormuş?

Ya sabır, ya selamet :)