PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Motor - Çıkan Sorunlar



Jeeztro
20 Ağustos 2016, 10:53
Merhaba. Dün bir adet ikinci el CB 650F satın aldım. 16.000 km de.
3 farklı aracı ekspertize götürmüştüm, ve hepsinde abudik gubudik sorunlar çıktı. Aldığım aracı götürmedim, sahibi çok samimi geldi, sorunlarını söyledi, şunu yaptım bunu yaptım falan gibisinden. Artık sıkıldım, eskpertize götürmedim ve aldım. İyi halt etmişim...

Pazartesiye kadar motoru servise götüremeyeceğim, biraz masraf çıkacak muhtemelen. Servise götürmeden buraya sorayım dedim, en azından kendimi hazırlarım.

Şimdiye kadar tespit edebildiğim üç sorun var.

1- Ön frenler yeniymiş. Daha 1.500km civarı kullanılmış. Fakat her sıktığımda ses çıkıyor. Arabalardaki gibi ıslık ve kazınma gibi değil de sanki birşeyler balataya sürtüyormuş gibi.
2- Motorda sürekli olarak bir zangırdama var, her hızda var bu. 10 la giderken de 100 le giderken de. Zangırdamadan kastım titreşim gibi değil ama sürekli bir sankii elektrik akım sesi gibi garip birşey.
3- 1' den 2'ye atarken belki benim acemiliğim ama boşa düşüyor motor. Her seferinde değil, arada oluıyor. Boşdan 2' ye atarken de şanzıman kırılacakmış gibi bir TAK sesi geliyor.

Bir yorum yapın :)

webingo
20 Ağustos 2016, 11:02
Hemen ilan sitelerine girip samimi bir motosiklet tamircisi buluyorsun ve onunla kanka oluyorsun. Geçmiş olsun :)

Bthndmrl
20 Ağustos 2016, 11:37
1. Sorun değil balata spreyi deneyin.
2. İse biraz garip servise gidin ya da adam akıllı bi ustaya.
3. Normal bişey sizden kaynaklı diye düşünüyorum, debriyajı sonuna kadar sıkın ve 1 e atın, ayrıca giderken 1 e atarsanızda tak diye geçer. 16 bin km çok değil ki bu motosikletin markasıda var.

Nikkfurie
20 Ağustos 2016, 11:48
yeni balatalar diske oturdukca o ses kaybolur...koruma demiri veya takoz varsa yada grenaj baglantilarini kontrol et gevsek vida vardır sıkmassan sonsuza kadar zirildar :) debriyaj telinide bir tık gerdirir isen hiçbir sorunun kalmayacaktir..

Jeeztro
20 Ağustos 2016, 12:30
Cok tesekkurler yorumlar icin. İlki haric...
Su an meshur levent ustaya getirdim motoru. Birkac hondayi aradim haliyle yogunlar. Bakalim ne olacak gelismelerden haberdar ederim. Eger dogru anlatabildiysem icimi epey rahatlattiniz. Bu motora tum parami gomdum elimde patlarsa kopruden asagi atlarim haliyle.

SerdaR_R
20 Ağustos 2016, 12:31
3. sorun hondaların kronik sorunudur. 0 olarak aldığım cbr 250 de bile aynı sorunlar mevcuttu.
2. si için birşey diyemeyeceğim.
1. si balataların aşınmış olmasından dolayı olabilir. muhtemelen fren balataları değişince düzelecektir.

ama 16 bindeki bu motorda bu tarz sesler normal midir bilmiyorum. kilometre düşürülmüş olabilir mi? illa aldığınız kişi değil belki ondan önceki sahibi tarafından düşürülmüş de olabilir. altın elbiseli adamın ikinci el rehberi şeklinde bir videosu vardı km'si düşürülmüş motorların belirtilerini sayıyordu bi inceleyin isterseniz.

Jeeztro
20 Ağustos 2016, 13:13
Evet islemler bitti. Yapilan sadece balata zimparalama oldu. Balatanin modeli sertmis. Hic sikinti yok. Oh ulan rahatladim!

IRau
20 Ağustos 2016, 13:52
hayalimdeki motor cb 650f sorun filan var demeyin üzülürüm

bulut59
20 Ağustos 2016, 14:36
zıngırdama gecti mi sebep neymiş?

Jeeztro
20 Ağustos 2016, 18:25
hayalimdeki motor cb 650f sorun filan var demeyin üzülürüm

Yok yok, herhangi bir kronik sorunu yok. Hareket halinde boştan ikiye geçerken garip birşey var ama arkadaşın dediği gibi kronik sanırım. Problem değil ama böyle smooth bir geçiş olmuyor, o da bazen.


zıngırdama gecti mi sebep neymiş?

Yukarıda dediğim gibi, zıngırdamadan ziyade, sürtünme sesi elektrik devresi sesi gibi birşeydi. Sebebi ise, benden önceki sahibi demişti zaten ön balataları yeni değiştirdim diye. Dediği gibi, balatalar sıfır neredeyse ama Gold marka bir ürün kullanmış. O da yapısı gereği epey sertmiş. Sağolsun ustam, düzgünce açıkladı sorun olmadığını. Zamanla azalacağını ama hiç geçmeyeceğini söyledi. Tüm paramı yediğim için ve zaten yeni balata olduğu için yeni balata alamadım. 2-3.000 km den sonra değiştiririm kesin eğer kulaklar alışamazsa.

Bunların dışında epey güzel motormuş ama. İlk defa 250 CC üstü kullandığım için bende yarattığı etki inanılmaz. Egzost değiştirmeyi de düşünmüyorum, şu an ki hali epey keyifli. Hele 6.000 devirden sonra çok tatlı gidiyor kendileri, hız sevmemem ve kendime güvenemem nedeniyle öyle basıp doya doya devir çeviremiyorum gerçi ama bugün (yaklaşık 250km) epey güzel dakikalar geçirdik üstünde.