PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2T MZ TS 125 restorasyon



greyhorse
10 Ağustos 2016, 11:11
Selamlar
Motosiklet 83 model TS125

Uzun bir süre motor yatmış.Eski sahibinin torunları motoru kilitlemiş.Ayak marşı hareket etmiyor,Vitese geçmiyor.Vites Boşta.Umarım süpriz çıkmaz.Parçalarını nereden temin edebilirim?İnternet'te servis kitapçığını buldum fotokopi'yi taratıp internet'e eklemişler, yazılar okunmuyor, çizimler anlaşılmıyor.Parçalarını Ebay.com ve "de.com" sitesinde gördüm fakat paypal'ın ülkede kullanımının kaldırılması büyük sorun.Tamamen orjinaline sadık kalınmasa dahi tracker benzeri bir motor yapabilirim.

http://3.1m.yt/Adjmtjk.jpg

greyhorse
17 Ağustos 2016, 00:01
Boya konusunda motosikletin durumu çok iyi.Ufak tefek rötuş boyaları dışında şasi, kuyruk ,depo boyanmayacak,Olduğu gibi...
http://4.1m.yt/t7dw3v-.jpg
Bu arada seleyi tamir ediyorum.Bu arada motoru söktük krank bilyesi dağılmış.Krank hareket etmiyor.Fakat krank'ı açamıyorum.Dişli mani oluyor ve nasıl sökülecegini anlamadım.
http://4.1m.yt/bKqioG8.jpg

Carbondioxid
17 Ağustos 2016, 06:31
Krank hareket etmiyor.Fakat krank'ı açamıyorum.Dişli mani oluyor ve nasıl sökülecegini anlamadım.

Dişli açılacak gibi görünmüyor , MİL göbeğine kaynatılmış , daha evvel kurcalanmış motor , umarım başarılı olursun, bana sorar isen bu sevda yorar seni , daha içerde neler kaynayıp birbirine yapışmış kimbilir.

greyhorse
18 Ağustos 2016, 07:51
somun mil'e niye kaynatılır.Diş'mi sıyırdı?Anlamak mümkün değil.Tornacıda bir şekilde o somundan kurtuluruz.Bakalım ne süprizler çıkacak?Motor kenarda bekleye dursun.İhtiyacımız olan parçalarda gelmeye başladı Yyavaştan toparlamaya başladım

http://2.1m.yt/Q4G24cL.jpg

hsn01
18 Ağustos 2016, 11:10
Eline emeğine sağlık şimdiden. Bu arada hangi şehirden acaba eğer Adana ise benim Mz le ziyaretine gelip yardım etmek isterim

greyhorse
19 Ağustos 2016, 23:11
Eline emeğine sağlık şimdiden. Bu arada hangi şehirden acaba eğer Adana ise benim Mz le ziyaretine gelip yardım etmek isterim

Teşekkürler.Daha önce eski motor toplamıştım 2 zamanlı mz ilk oldu.İstanbuldayım , iyi olurdu,yardıma ihtiyacım var.
Evet, dişliyi söktük.tabi hayatı kaymış.2 secenek var ya yeni dişli mil'i bulacagım yada bende kaynak yapacagım.Civatalar kaynamış sökmek epey zaman aldı.Sargıyı ve diğer taraftaki dişliyi sökemedim.Debriyaj tasındaki bu pimlerde neyin nesi? :) Her ikisi için aparat'mı gerekiyor?
http://2.1m.yt/HUOAnei.jpg

http://2.1m.yt/q45RL8N.jpg
http://2.1m.yt/efnSWxU.jpg

greyhorse
24 Ağustos 2016, 13:07
Selamlar
Almanlar mz hastasıymış öğrenmiş olduk kaynakların az kısmı ingilizce.dişli,pimleri,debriyajı,sargıyı sökmek için aparat gerekiyormuş.Hazır satılan euro ve sterlin olarak satılıyor.Fiyatı oldukça tuzlu :)
Uygun ölçüde torna tezgahında aparatları yaptım.Sonrası çorap söküğü gibi tıkır tıkır geldi.Parçalar söküldü.
Kaynamış ,sökülmeyen vidaların ilacı bu;
http://3.1m.yt/cgEvjP1.jpg
http://3.1m.yt/_PrGT_a.jpg
Tüm vidalar sökülmesine karşın krank kutusu açılmıyor? :):pr:
Arada boşluk oldu.Krank kutusu İleri geri, sağa sola hareket ediyor, bir türlü ayrılmadı.Bilenler yardımcı olursa bahtiyar oluruz.
http://3.1m.yt/GqFbFJF.jpg
http://3.1m.yt/dFSsleK.jpg

MkD
24 Ağustos 2016, 14:17
Hocam elinize sağlık epey anlıyorsunuz zannedersem bu işlerden :)

Modeli hoşmuş, etz veya sportstar serisine göre parça bir miktar zorlar belki ama keyfi başka oluyor tabi.

MZ tayfası facebookta aktif epey. Krank ayırmak için özel aparat yaptıklarını görmüştüm belki size de o tarz bir şey lazım olabilir.

Gruplarını takip etmiyorsanız eğer bir göz atmanızı tavsiye ederim.