PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosikletim mecidiyeköy de arıza yaptı motosikletim orada kaldı :(



mikdatdogru
29 Temmuz 2016, 16:10
Merhaba. konuyu açabileceğim en uygun yerin burası olduğunu düşündüm.
bilgi paylaşımından ya da bilgi isteğinden ziyade istanbul'daki arkadaşlardan yardımına ihtiyacım var.

motosikletim Kuba STR250 cross. (2 ay kadar önce 2.el aldım)


dün akşam saatlerinde iş çıkışında eve giderken köprüyü geçtikten hemen sonra motosikletim arıza yaptı (önce 1-2 saniye tekledi sonra stop etti) ve yolda kaldım. motosikleti itekleyerek zincirlikuyu'daki shell istasyonuna götürdüm benzinim çok az kalmıştı belki ondandır diye benzin aldım ve tekrar denemedim fakat çalıştıramadım. sonra motorun solundaki küçük bi benzin vanası var. ona giren 3 hortumdan birisinin çatladığını ve hafif benzin kaçırdığını gördüm. kendi imkanlarımla yırtık kısmı kesip sağlam bir şekilde hortumu tekrar taktım. sonra ne hikmetse motosiklet çalıştı.

tam çıktım yola çıktım 200 mt sonra yine tekledi boğulur gibi oldu ve yine durdu. yine itekleyerek mecidiyeköy'deki profilo alışveriş merkezinin oraya dominos pizzanın karşısına bir yere zincirledim direğe park ettim ve evime yaya olarak döndüm.

motosikletten fazla anlamıyorum ama benzin çok azaldığı için pislik falan kaçtı da motora benzin gitmesini engelliyor gibi şeyler geliyor aklıma.
bi de hortumu onarırken çıkarttığımda içine hava kaçtı da ondan mı böyle yapıyor bilemiyorum. (hortumdan hava kaçar mı, kaçarsa çalışmamazlık yapar mı onu da bilmiyorum açıkçası )
belki de bambaşka bir şeydir.

yolda kaldım, iz bilmiyorum yol bilmiyorum, motosiklet işlerinde yeni olduğum için tanıdığım hiç tamirci yok, yol yardımcısı yok, gelip orada mı yapıyorlar motoru yoksa yükleyip servise mi mi götürüyorlar bilmiyorum.


mağdurum, moralim bozuk, tam motosiklete alışmışken heveslenmişken böyle bir şey olması açıkçası çok canımı sıktı ister istemez. İnternet'te nereyi aradıysam ya yol yardımı yok ya çok uzak diyor. motosiklet kaldı orada inanın ne yapacağımı bilmiyorum.

kimi aramalıyım bildiğiniz servis, yol yardım, adres, telefon, fikir her ne konuda olursa olsun yardıma ihtiyacım var.



bana yol gösterin ne yapmam gerekiyor ?

BesimAga
29 Temmuz 2016, 16:47
Motoru boşa alıp profilonun oradan yokus asagı dere yoluna inebilirsin. Orada cok sayıda motosiklet tamircisi var. Hemen sorunu çözebilirler diye düşünüyorum.

trancexp
29 Temmuz 2016, 17:37
yatak sarmış olmasında !

mikdatdogru
29 Temmuz 2016, 22:34
Yatak sarmış olsa ikinci kez çalışmazdı diye düşünüyorum ama bilemedim. BesimAga bahsettiğin yerin konumunu yollayabilir misin sana zahmet

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:17 ----------

BesimAga dediğiniz gibi aşağı doğru salladım Bitane servis buldum haritadan, şansıma Kuba servisi çıktı o da:) benzin depo vanası ile ilgiliymiş. Halletti sağolsun karşılıkta istemedi.

Çok şükür sağlammış motosiklet :)