PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor Giderken Stop etti dahada çalışmıyor :/



Emre Fırat
11 Haziran 2016, 02:12
Arkadaşlar selamlar , mondial argent 150 scooterim var . Son zamanlarda motorda şehir içinde değilde uzun yolda e5'e çıkınca gazı açtığım zaman 60 km üzeri hızda bir anda yakıt bitmiş gibi kesilip stop ediyordu ve durmasına yakın tekrar gazı yemeye başlıyor marş basmadan devam ediyodum . Düzensiz rölantiden dolayı karbüratörü değiştirdim . Şehir içi 100 km kadar kullandım hiç sorun yoktu tekrar E5'e çıktım aynı sorunu yine yaptı anladım ki sorun karbüratörden değilmiş dedim . Benzin pompasını değiştim yine şehir içi 1 hafta kullandıktan sonra bir E5'e çıktım yine aynı sorunu yaptı dün . Bugun Servise gittim , artçı olarak bindim 25 km yol yaptık dip gaz zorladık o kadar ama yakıt kesme hiç yapmadı o problemi deli oldum .
Neyse işe gittim akşam oldu çıktım herşey normal yolda giderken eskisi gibi devamlı bir yakıt kesilmesi değilde çok hafif sarsıntılı bir iki kere tekleme yaptı çok geçmeden stop etti ama her ses normal benzin bitmiş gibi .
geldim depoya çektim motoru söktüm , önce benzin pompasının çıkış hortumunu çıkardım marş basarken baktım benzin atıyor normal .
Buji anahtarım yoktu fazla buji vardı pipoyu taktım şaseye yakınlaştrıp marş bastım oda kıvılcım atıyor oda normal
Motoru sonuç olarak çalıştıramadım ve marş basınca çok yoğun benzin kokusu geliyor . yarım depo kadar benzin mevcut sabah iş var sizce ne yapmalıyım akşam iş çıkışı kendim mi bakıcam yoksa servise felan mı itip çekicez motoru. Servis evime 2 km kadar iş yerimle aynı mesafede

Tvs01
11 Haziran 2016, 02:16
Jikle teli çekili kalmış olabilir elektrik aksamında sorun olabilir

Emre Fırat
11 Haziran 2016, 10:10
Yorum icin teşekkür ederim scooter motor jikle otomatik . Şuan mars bastım ve cok normal çalıştı enteresan vallahi