PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Beat (2004-2005) Komple Bakım - Biraz Karışık



Jeeztro
06 Haziran 2016, 17:16
Merhabalar.

Antalya' da pansiyon işletirken elimiz ayağımız olsun diye bir adet 2004 veya 2005 model Honda Beat almıştık rahmetli babamla. O zamandan bu yana da motorun ne bakımı yapıldı ne birşeyi. Motorun ciddi kazası olmasa da düşmeli kalkmalı en az 10 vukuatı vardır herhalde. Antalya işi bitince ve babam rahmetli olunca motoru orda bırakmıştık. Geçenlerde motoru satayım dedim ve ruhsatının kayıp olduğunu farkettim. Ruhsat çıkarmak için de motorun önce muayenesinin yapılması gerekiyormuş. O motorun muayeneden geçmesi çok zor, kasasında kaynak var, perçin var, oradan buradan sarkan birşeyleri var. Motor çalışıyor, hiç bir sorunu yok neredeyse. Freni biraz kötü, ayar yapılması lazım ve lastikler kabak ötesi tabi.

Şimdi bu motoru ben önümüzdeki günlerde araç kiralayıp İstanbul' a getireceğim. Muayeneden geçecek şekilde de bakıma sokturacağım. Muhtemelen motorun kendisinden daha pahalıya gelecek ama yapacak birşey yok. Ruhsatı olmadığı için satamıyorum, muayeneye sokabilmem için de tamirinin, bakımının vs yapılması gerekiyor.

Benim sorum ise bu işleri İstanbul' da (4. Levent - Maslak civarı) nerede yaptırabilirim ? Sonrasında muayeneye sokacağım ve kendim bineceğim artık. Zaten yıllardır motor almak istiyordum, bari bunu kullanayım.

Konuyu biraz karışık aktarmış olabilirim, hani güzel kardeşim şöyle yapsan daha iyi olur tarzında bir öneriniz var ise ona da açığım tabi :)