PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Devirlenmede sorun çekiş problemi



osmandamgaci
17 Mayıs 2016, 23:17
Merhaba Dostlar

Lifan discovery marka cg 150 motoruna sahip bir motosiklet sahibiyim. Aracımı 5. vites 120 km hızla bi yere yetişmem gerekirken aniden bir tekleme oldu ve aracım o andan itibaren gücünden yarı yarıya kaybetti ve devirlenirken kasılmalar oluyor sentesi düzgün ayarlanmamış bir motor gibi. Bir çok yöntemi denedim elektrik tesisatı, karbüratör , debriyaj silindir piston takımı, üstkapak,buji ve beyin olmak üzere bir sürü parça değiştirdim yinede sorunu ortadan kaldıramadım.Supap ayarlarını fabrikanın verdiği değerlerde ayarlıyorum nafile. Yakın çevremde olan bir arkadaşım eksantrik kamını ve piyanoları aşırı devirde ilerlerken yağlamanın yetersiz kalışıyla aşınabileceğini ve sente atlatabileceğini söyledi. Eksantrikte zincir yok helis dişli var biri krankta biri silindire bağlı. Bu dişlinin atlatabilmesi mümkünmü yada eksantrik kamının aşınmış olabilmesi motorun çalışma düzenini bozabilirmi acaba. Siz değerli arkadaşlara sormak istedim. Yardımlarınızı bekliyorum. Sağlıcakla kalın kazasız belasız sürüşler dilerim :)

mterayes26
18 Mayıs 2016, 10:53
Cg motorunda sente atlamaz işlem yapmadan önce yazsaydın sargının ölmeye başladığını söylerdim. Belliki dolu dolu biniyorsun

Alisilin
18 Mayıs 2016, 11:30
Benzin musluğun manuel açılıp kapanan cinsten mi?
Foto koyamadım şuan, özelden gönderdim reklam olmasın diye link.
O parçayı kullanıyosa motorun, arızalıysa aynısını yapar.

osmandamgaci
18 Mayıs 2016, 22:23
Benzin musluğu manuel açılan türden. mterayes26 kardeş sargı statör ise onuda manyetik kapturüde değiştirmiştim. Sonuçta bir değişiklik yok :( . Ama kesin olarak şunun farkındayım egzozdan gelen havanın basıncı azaldı. Eskisi gibi çalışmıyor motor.