PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : El yapımı agzoz



sarph35
25 Nisan 2016, 09:16
Herkese iyi günler. Ocak ayında rüya gibi olan motoruma kavuştum. O günden bu güne daha 2000 km binebildim ama bu verdiği keyfi hissetmeme yetti de arttı bile. Motorum bu arada Motoguzzi Griso 1100. Kendisiyle ilgili 2 şikayetim var biri yakıt tüketimi(35kr karma kullanım), diğeri ise egzoz sesi. Şimdi problemime geleyim. Bu sesi değiştirmek istiyorum. Harley de V motor buda V motor, ama o gök gürültüsü gibi ses çıkarırken benim ki çekirge sürüsü gibi:) El yapımı çift çıkışlı bir egzoz istiyorum. Üzerindeki egzoz çok heybetli ve güzel duruyor, açıkçası nerdeyse motorun en ilgi çeken parçası. Yaptıracağım egzozda yine böyle olmalı. Ama yaptırırken nelere dikkat edilmeli, zaten yakıt tüketimi fazla bunun için nelere dikkat edilmeli? Yani kısacası bana bu egzoz işini anlatabilecek birisi var mıdır? İzmir'de oturuyorum, Taim dışında birisi var mıdır bu işleri yapan? Şimdiden sağolun varolun.

HAZZILHAR
25 Nisan 2016, 10:00
One Way Customs ile irtibata geçiniz ve mutlaka atölyelerine uğrayınız. Size gerekli bilgiyi ve uygun fiyatı vereceklerdir. Hiçbir motosikletten H-D sesi beklemeyin. Özellikle de 96-97-98 modeller bu konuda en başarılıları. Zaten karbüratörlü ve enjeksiyonlu motosikletler arasında ciddi bir ses farkı olacaktır. Magneti Marelli'nin enjeksiyon sistemi var sizin motosikletinizde. Buna uygun bir programlamaya da ihtiyacınız olacak hava/yakıt karışım yarları için. Bilgisi olmayan bir yere yaptırmayın veya bu modele uygun hazır üretim full system egzostlara bakın. Termignoni, İtalyan motorlara özellikle de MV Agusta, Ducati, Aprilia, Moto Guzzi gibi markalara özel güzel üretimler yapmakta. İncelemenizi tavsiye ederim.

sarph35
25 Nisan 2016, 15:19
Cevap için teşekkür ederim. Tabi ki bir Harley sesi beklemiyorum ki zaten karbüratörlü 97 model Harley de sahibiyim. Ama her motor görüntü kadar sesiyle de bana hitap etmeli diye düşünüyorum. Dediğiniz firmayı hemen inceleyip arayacam.

HAZZILHAR
25 Nisan 2016, 15:46
Cevap için teşekkür ederim. Tabi ki bir Harley sesi beklemiyorum ki zaten karbüratörlü 97 model Harley de sahibiyim. Ama her motor görüntü kadar sesiyle de bana hitap etmeli diye düşünüyorum. Dediğiniz firmayı hemen inceleyip arayacam.

Rica ederim. Şu videodaki arkadaş da Termignoni takmış motora. Sanırım sadece tüp. Kendisiyle de irtibata geçebilirsiniz ne yapmış ne etmiş diye. Yorumlara cevap yazıyor:

www.youtube.com/watch?v=-rqmwWT5kN8

Bir de şu linkten Agostini egzostlarla motorunuza uygun aksesuarları inceleyebilirsiniz: https://www.af1racing.com/store/Scripts/prodList.asp?idCategory=2618

sarph35
25 Nisan 2016, 17:33
Açıkçası bu egzozlar çok cılız geliyor şu an üzerindekine alıştıktan sonra. Ben yine aynı formda olsun ama çift çıkışlı olsun istiyorum. Motordan çıkan headerslar altta birleşip tek tüp oluyor. İşte o çift çıkışlı olursa daha güzel ses olur gibime geliyor. Hiç birleşmeden. Tabi bunun yararları zararları nedir acaba?

HAZZILHAR
25 Nisan 2016, 21:01
İdeal hava ve yanmış yakıt dumanı tahliyesi ve basıncının düzgün olması esastır. Bu hesabı düzgün yapabileceğine inandığınız bir yere götürmeniz gerekli. Umduğunuzdan daha kötü ses de alabilirsiniz. Siz bir OWC ile konuşun bir baksınlar ne yapabiliyorlar, tasarım nasıl olacak konuşup halledersiniz. Ben o kadar teknik bilgi birikimine sahip değilim maalesef.

tyrung
25 Nisan 2016, 21:36
Marka egzoz almadığın sürece yakıt, hava, basınç bilmem ne hepsi hikaye oluyor.
Sesin tek boru çift boru olmasıyla pek alakası yok. El yapımı egzozlar da biraz fazla ses çıkarıyor, ayrıca ses tiz oluyor.

Bana kalırsa bulabiliyorsan orginal bir termignoni, mivv, GPR gibi alternatiflere bak. Bunlar orjinalden küçüktür çünkü içindeki kazan ufak.

Yok illa özel birşey istiyorum dersen Ducati monster serilerinin el yapımı modellerinden uydurmaya çalışaiblirsin.

Misal...
http://www.fresco-exhaust.com/images/CONIQUES_CASSE_INOX04.jpg

İstanbul da bu tip konic egzos yapan Avcrom ve Ferik var.

Mutlak surette orjinal egzoza dokundurma ilerde sıkıntı olaiblir.

Son uyarım harley, ducati, honda hepsinde V motor var fakat sesleri farklı tonlarda. Aynılarını alamazsın.

sarph35
28 Nisan 2016, 11:29
Evet kesinlikle orjinal egzozuma dokundurmayacam. Avcrom Halil beyle konuştum. Sağ olsun telefonda bile olsa çok ilgilendi, lakin motor işlerinin kitabını yazdığını söyleyen birisiyle tanıştım ki oda sakın egzoz yaptırma illa egzoz istiyorsan mutlaka motorun için üretilen marka egzozlardan al dedi. Neyse kafamı bulandıracak çok açıklama yaptı ama işte heves. İlk fırsatta Tire'ye gidip ziyaret edecem sanırım:)

HAZZILHAR
28 Nisan 2016, 11:39
sakın egzoz yaptırma illa egzoz istiyorsan mutlaka motorun için üretilen marka egzozlardan al dedi. Neyse kafamı bulandıracak çok açıklama yaptı

Katılıyorum. O sebeple Cobra Streetrod Slashdown egzost siparişi verdim ben de. Güvenemedim bizdeki elemanlara. Enjeksiyon haritası için de bir remapping processor alacağım ilk testlerin sonucuna göre. Cobra'nın FI2000'i bu iş için biçilmiş kaftan. Sizin motora uygun muhtemelen İtalyan markalarında vardır.

sarph35
28 Nisan 2016, 12:02
Benim yaptırmak istememin nedeni öncelikle tasarım. Kendi bir iki çizimim var ve ona yakın bir şey yaptırmak istiyorum. E birde marka egzozlar 2000 üzeri e bu da biraz fazla. Tabi bu isteğim hayat memat meselesi değil tabi ki onun için sizin fikirleriniz ustasının fikri falan derken harmanlayıp ona göre hareket edecem:)