PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gaz vermeyince stop ediyor



Bartas3010
16 Nisan 2016, 21:34
Selamlar arkadaşlar durum bu motora gaz vermeyince yavaş yavaş farlar sönüyor ve stop ediyor sıcak veya soğuk farketmez durum bu. Özellikle farlar açıkken daha çok yapıyor. Gündüz çalışan motor gece farları açınca yavaş yavaş rölanti düşüyor ve stop ediyor. Stop ettikten sonra marşı kolay kolay almıyor. Rölantisi düşük ya da elektrik aksamıyla alakalı bir durum diye tahmin ediyorum ama elektrik aksamı arızalı gibi geliyor bana. Arızalıysa hangi parçası arızalıdır? Alternatör statör konjektörle alakalı benimkine benzeyen bir durum bulamadım.

kahraman1
16 Nisan 2016, 22:19
Akü den başlayabilirsin kontrole.Eğer akü yeni ise konjektör verimli calismadigindan aküyü sarj etmiyor olabilir bu yüzden akü zayiflamiş olabilir.
Sargı çıkışını ölçelerekte sargi durumunu anlayabilirsin.
Bana kalirsa eğer akü yeni ise konjektörden dolayı.

oguzhanlal
16 Nisan 2016, 22:43
Rölantiyi biraz arttır.
Olmazsa subap ayarına bir baktır.
Stop etmeyi sadece rölanti halindeyken yapıyorsa elektrik aksamı ile bir sorunun olduğunu sanmıyorum. Karbüratörlü motosikletlerde çalışırken aküye ihtiyaç duyulmuyor diye biliyorum. Denemek amaçlı aküyü söküp motoru çalıştırdım sorunsuz çalışıyordu.
Bence sorunun akü ya da elektrik aksamından değil.

Bartas3010
16 Nisan 2016, 23:10
Hocam hepsini birden yaptırmayı planlıyorum yani rölanti ayarı,sübap ayarı vs... Daha sonra da sorun devam ederse usta böyle böyle bir durum var stop ediyor demeyi düşünüyorum. Balatalarım bitti onlarla birlikte bütün ayarlarını yaptıracağım. Aklıma takılan bir şey var sente ayarıyla subap ayarı dediğimiz şey aynı şey mi oluyor yoksa farklılar mı? Ben bu zamana kadar farklı şeyler diye biliyordum ama bir arkadaşım ikisi de aynı dedi şaşırdım