PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mutlulukmu yoksa heycanmı Buruklukmu nedir...



Lucien
14 Nisan 2016, 23:59
32 yaşında 1 yıllık evli bir arkdaşınızım kabul ederseniz tabi.. Çok arada kaldım gittim geldim istanbulda ailemde karşıydı eşimde sonra eşim hevesimi gördükce hevesini al sat içinde kalmasın diyip destek verdi ailem yumuşadı birtek ablam hala karşı gittim pazarlık ettim anlaştım ama içim rahat etmedi alamadım yapamadım sonra 1-2 uykusuz gece gereksiz stress hala bi burukluk var içimde yok değil ama siparişi verdim faturası kesildi trafik sigortası yapıldı plaka işlemi bitmeden teslim bile edecekler mutlu muyum ?
biraz gidiyo gelio dengesiz bi mutluluk dengesiz bi burukluk var. araban var vs vs ona bin daha ne istiyosun ve yazamayacağım bir sürü diyalok verebileceğim tek cevapsa hevesinizin olmadığı birşeye bukadar karşı olmak neden? ha tabi bu konusma esnasında üzerime çıkmaya çalışan bir dolmuş !!!! koca arabayla seni sıkıştıran motorla ne yapmaz al diye onları haklı çıkarır hareketler.yazarken bile şuan derin bi nefes çktim acaba kaçınız bu yoldan geçti yada geçmedi? aranızda çocuğu olanlar var sizlerin bu konuda düşüncesi nedir istanbulda olupta mtor kullanmak nasıl bi duygu?
şayet ben çocuk olana kadar binerim dedim öle ikna ettim diyelim hem kendimi hem etrafımdakileri. belki maddi olarak zarar edicem satarken fakat deneyimimin, alacağım hazın bi fiyatı olmayacak. istanbuldan önce bodrumda yaşıyordum orda hep scooter üstündeydim orda serbestti arkdaşlarımdan 636 , srad 1100 gibi deneyimlerimde oldu ama hız meraklısı değilim. yazarken bir oraya bir buraya atlıyorum. içimde çok dagalı bi deniz sert rüzgarlı bi hava var güneş bi görünüyobi bulutların ardında. şimdi aklımdaki içimdeki soru mutlumuyum neyim bu hissettiğim nedir?
okursunuz okumazsını paylaşmak istedim heycanımı burukluğumu yada her neyse adı koyamadığım.yazmamışım bu arada pulsar ns 150 sahibi oluyorum.

sevgiler sagılar iyi geceler

sizlerinde dediği gibi "tekerimiz düz bassın"

gokberk6426
15 Nisan 2016, 00:07
abi benimde annem ve ablam cok karsiydi halada karsilardir annem yumusada ablam hic haz etmez bizi sevdikleri icin diyorlar . ama bir binseler su merete keyfini alsalar :) . sonucta hobi icin biniyorsunuz egitimle hobimiz sonunumuz olmasin. ama merak etmeyin aliscaklardir ustune binip foto cekilip facelere aticaklardif :). hayirli olsun simdiden

GB79
15 Nisan 2016, 00:10
Hayırlı olsun, hevesiniz varsa korkmayın, kendinize zaman verin, eğitimler alın, tehlikeleri önceden görmeyi öğrenin. Alıştıktan sonra, gerektiği zaman defansif, gerektiği zaman agresif kullanmayı öğrendikten sonra, dört tekerler tarafından sıkıştırmalar oldukça azalıyor, biraz deneyim lazım.

Lucien
15 Nisan 2016, 00:14
Hayırlı olsun, hevesiniz varsa korkmayın, kendinize zaman verin, eğitimler alın, tehlikeleri önceden görmeyi öğrenin. Alıştıktan sonra, gerektiği zaman defansif, gerektiği zaman agresif kullanmayı öğrendikten sonra, dört tekerler tarafından sıkıştırmalar oldukça azalıyor, biraz deneyim lazım.

yıllarca scooter a bindim fakat istanbulda tabiki yavaş yavaş alışırım.arabaylayken motorları kolluyorum bakalım tersi olunca işler nasıl olucak. teşekkürler


abi benimde annem ve ablam cok karsiydi halada karsilardir annem yumusada ablam hic haz etmez bizi sevdikleri icin diyorlar . ama bir binseler su merete keyfini alsalar :) . sonucta hobi icin biniyorsunuz egitimle hobimiz sonunumuz olmasin. ama merak etmeyin aliscaklardir ustune binip foto cekilip facelere aticaklardif :). hayirli olsun simdiden

eyw kardeşim sağol.

Mexico
15 Nisan 2016, 00:21
Hocam zamana bırakın. Benim annem ben ölmeden binemezsin diyordu. Şimdi motorumu satacağımı duyunca satma lazım olan parayı ben vereyim diyor. Nereden nereye yani. İnşallah onlarda alışır, rahat rahat binersiniz. Ekipmanları ihmal etmeyin ama :)

kadango
15 Nisan 2016, 00:23
Yav zaten karşı olmayan yok merete... Nadirdir yani. Binersin bakarsın çok düşüyor musun, nasilmis iyiymis kotuymus bi karar verirsin. Hayırlı olsun...

Onurhan D
15 Nisan 2016, 00:34
Bende 22 yaşındayım 3 4 senedir içimde dinmeyen bi sevda var motora karşı hatta hastalık-takıntı derecesine geldi.Babam hiç razı olmasa da gönlü el vermesede bu durumumdan dolayı kabul etti,annem ve abimde öyle.Lise hayatım çok sıkıntılı geçti ailecek zor dönemler atlattık.O yaşlarda yaşadığım şeylerin erkisini atabilmiş değilim.Allaha şükür kafamı takabileceğim bi durum yok ama nedense hiç mutlu değilim.Hep içimde bi burukluk var ama sanki motoru alınca tüm bunlar geçecekmiş mutlu olacakmışım gibi hissediyorum.Bi yandan da sizinde dediğiniz gibi annemin babamın isteksizce kabul etmeleri aklımı çok kurcalıyor.Babamın bu yaşımdan sonra aklım her an her saniye sende kalacak demesi aklımı iyice allak bullak ediyor.Ama motoru almazsam da bu takıntılı sevdayı içimden atamam.Nolursa olsun herşeyi bi kenara bırakıp çok istediğim bu arzuya kavuşup sadece yollarda olmak istiyorum.Bazen gün doğarken şehri ayaklarımın altına alabileceğim yerlere gitmek,bazen stresten kaçıp doğayla başbaşa olabileceğim kendimi dinleyebileceğim yerlerde motorumla olmak istiyorum.Akşam gün batarken sahilde turlamak bütün izmiri karış karış gezmek istiyorum.Bence insan nolursa olsun isteğinden,hevesinden,arzusundan vazgeçmemeli.Benimde içim allak bullak biraz duygusal anıma denk geldi kusura bakmayın artık yazı da uzun oldu.

tde
15 Nisan 2016, 00:37
Lucien seninle aynı durumdayım sanki beni yazmışsın.
32 yaşında ve evliliğimin 3 yılındayım. Çocuğum yok. Motosiklet benim çocukluğumdan beri heves ettiğim birşeydi ama maalesef olmadı. Çok düşündüm önce eşimi arkadaşımın motorunda seyehat ettirdim hışuna gitti genede mesafeli durdu.
Ocak ayında motorumu aldım . Honda gs1 eğitimine gittim be sürekli yeni videolar izledim. Hergün motora yeni küçük küçük aksesuarlar alıyorum. Daha ailemede söylemedim bu arada. Farklı şehirlerde olduğumuz için henüz görmedilerde. Ama hevesimi kıran şey aslında daha farklı bir durum ehliyete kasımda yazıldım ama bir yalancı sürücü kursu çalışanı yüzünden başka kursa yazıldım. Düşün motorla otoparkta 130 km yaptım. İçim gidiyor o orda yattıkça.
Aile meselesini ise motorla yanlarına gidip sürpriz yaparak halletmeye çalışacağım. Ne derlerse desinler ki benim babam hakikaten çok farklı şahsına münhasır bir adam olup taktımı takan tiplerdendir. Yaş maş dinlemez kendi istediğini yaptırana kadar uğraşır ama alıştım problem değil bunuda göğüslerim. Bı zamana kadar bana şeytan işi dediler, tehlikeli lerinden mi bahsetmediler, işin gücün mü yok napcan motoru, ona yatırdığın paralarla araba alırdın ev peşinatı veriridin falan filan ama ne yApayım istiyorum işte. Benim aklımda hep şu düşünce var " insan bilmediği şeyden korkar". Motor hakkında ne biliyolar ki sadece akıllarına kaza geliyor. Motorun hazzını, verdiği özgürlüğü, zevkini hiç düşünmüyorlar. Hayatta iyi düşününelim iyi olsun kötüyü çağırmayalım o yüzden. Benim aklımda sadece yazın atlayıp motora, çadırımıda alıp güneye inmek var. Bol bol gezmek var. Umarım hayellerimiz olur. Üç günlük dünyada isteklerimizi ertelemek olmaz. Ne zaman ne olacağı belli değil o yüzden güZel bir dille ailemize açıklayıp keyfimize bakalım. Olumsuz söylemlere kulak asmayalım.

Heaven
15 Nisan 2016, 01:08
Benimde annem ve babam aşırı karşılar,abim biraz sanki daha olumlu bakar gibi :-) sevdigim motorlara bilgisayardan bakarken gorup,bak bu guzelmis kaçlık diye soruyor.ama annem ve babam katiyetle olmaz diyolar..Ama geçen yaz ehliyete yazildim kimseye soylemeden sinavi kazandim dosyami aldim eve getirdim..Annem gordu one filan dedi motorbisiklet ehliyeti aldim dedim inanmadi :-)) aksam babama solemis biraz kızar gibi napıcaksın filan dedi,ama ordan yirttim :-) simdide internet uzerinden bi kac (eldiven vs siparis ettim..bide ucuz kask alip evin icinde gezicem alissinlar:-) mayista kpss sinavim var kazanirsam ilk isim kimseye solemeden motor parasi biriktirip alicam ins..(içimde var napsam durmuyo hislerim,seviyorum motoru,bide kendi halimde sakin bi insanim,arada turistik yerlere gidicem,balıga gidicem,24 yasimdayim sagda solda işler oluyo onlari hallederim.denize gidemiyorum 2 senedir hafta sonlari tek basima yada bi arkadas bulup onunla basar giderim :-)motor olduktan sonrasi ins kolay..simdi yanliz zaman gecmiyo bi an once sinava girip biseler kazanmam lazim..demem oki bi sekilde alisacaklar yalniz ne zorluklarla ikna ediliyo aileler oyuzden degerini bilip kendinizi ekipmanlarla ve sabirli suruslere hazirlayin ..birax uzun oldu k.bkmayim

mtunc
15 Nisan 2016, 01:23
Babam alırsan bir daha bu eve giremezsin dedi. Herşeyi göze alıp gittim aldım. Görünce ver şunu bir tur atıcam dedi. :D

Heaven
15 Nisan 2016, 01:26
Duygunuzu cok iyi anliyorum yaşadıklarinizi. Bnm sansimada ehliyeti aldigimi ogrendikleri zaman haberlerde sanki gıcıklıgına motorsiklet ölümlerini gosteriyorlardi babamla tv izledigim zaman..ama hersey zamanla olucak insallah her dakika dahada alisacaklar,ama bu isi ekipmanlarla filan ne kdr sevdiginizi iyice gosterip işinizi kolaylastirmanizi tavsiye ederim.benim durumumda aile olarak zor gozukuyo aşagida yazi paylastim onu okursaniz sevinirim..bn isimi kolaylastirmak icin ekipman siparis ettim eldiven vs gibi bide ucuz olarak bi kask alicam sırf alışsınlar diye evde takip dolasicam gostere gostere yer etmesini saglicam onlarda :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:23 ----------


Babam alırsan bir daha bu eve giremezsin dedi. Herşeyi göze alıp gittim aldım. Görünce ver şunu bir tur atıcam dedi. :D

Abimde arada bilgisyarda bakarken gordugunde söyler bisiklet saniyo herhalde ben bunla ön kaldırırım diyo alirsan(bnde icimden anahtari bulursan kaldirirsin diyorum :)

SenC_an
15 Nisan 2016, 01:48
Sadece paranoyak olucaksın abi , önümüzde yol ayrımı var - bu önümdeki manyak reno sinyal vermeden en soldan en sağ ayrıma girecek diyeceksin ve buna göre konumlanııp hazır olacaksın ,girmezsede yoluna devam edeceksin ama arkanda karın senin bunu yaptığını görecek , bunu görmese diğerini görecek ve bir süre sonra diyeceksiniz ki birlikte : motorsuz çekilirmi şu dünya be... Hiiç yorma kendini doğrumu yanlışmı, su yolunu bulur abi.

Furkan Tarık
15 Nisan 2016, 01:48
Gazı açtığınızda unutuyorsunuz hocam sıkıntı yok tekerinize taş gelmesin :cat:

EldekiDebryj
15 Nisan 2016, 04:01
Konuşa konuşa biraz hevesinizi, heyecanınızı kırmışlar buruk bir mutluluk olmuş.
Ölüm bizi arabadada bulabilir, yataktada bulabilir. Motosiklete binmeyerek ölümden kaçamazsınız. Ha kalkıp kasksız, ekipmansız binip deli gibi ölüme sürenler zaten belli az çok ama yeterli önlemleri alıp, kendimizi bilinclendirirsek, bilegimize hakim olursak yani elimizden geleni yaparsak gerisini Allah bilir. Öyle kazalardan canlı çıkanlar var ki mucize gibi ama çok uyduruk bir sebepten bu dünyadan göçenlerde var.
Bende neredeyse iki senelik evliyim. İlk motosiklete binmek istedigimde banada ailemden bazıları kız kısmı motora mı binermişten girip yolda taciz ederlerden çıktılar. Eşimle tanıştık o motosiklet kullanıyordu halihazirda, yinede onuda ailesi sürekli araba almaya teşvik etmeye çalısıyordu sonra ikimiz biraraya geldik ve birbirimize destek olduk. Artık kimse araba lafını edemiyor. :)

Darkcity2000
15 Nisan 2016, 06:43
Hocam donkey kadar adamsin :) senin hayatin senin secimin, herkes saygi duymali, evet sorumluluklarin var ama senden de 1 tane var. Sana dusen bunun kitabini iyi ogrenmek iyi egitim almak ve stay alive!.
Kendini sevindir, omur dedigin ne kadar, oyuncagini al gazi ac ama sorumluluklarini unutma...

telike
15 Nisan 2016, 07:14
İnsanların bencillikleri yüzünden keyfinizden olmayın.

DKN
15 Nisan 2016, 07:24
seven insan der binme diye.. bu durumda buruk olmalı bence de içiniz çünkü sizi sevenlere ihanet ettiniz. şaka şaka :P mutlulukta değil timsah gözyaşlarıdır onlar :mrgreen:

Seko
15 Nisan 2016, 08:51
Evli çocuklu insan motora binemez klişesinden o kadar sıkıldım ki artık... Ne alakası varsa ? Herkes de mantıklı olanın bu olduğunu düşünür. Evli adam motora mı binermiş değil mi ?

Binmeyin kardeşim, binmeyin. Zaten kafanız karışıyorsa o kadar da çok istemiyorsunuz demektir.

endoramax
15 Nisan 2016, 09:48
İnanin sizi çok net anlıyorum. Bende 36 yaşındayım ve 3 aylık bir oğlum var. Çocuk olduktan sonra çok düşündüm motorumu satmayı ve binmemeyi aslında hala daha düşünüyorum bazen diyorum manyakmısın ne işin var (istanbul da sürmek akıl işi değil) bazende diyorum bu seni çok mutlu eden bir şey bundan vazgeçme ne kadar ömrümüz var bilmiyoruz bunun için tadını çıkararak yaşa, işte bu ikilem sürekli devam ediyor bende karar veremiyorum bir türlü. Siz çocuk olana kadar demişsiniz inanın bende öyle diyordum çocuk olduktan sonrada direk bırakamıyacaksınız bir kere içinize işledimi bırakmak gerçekten çok zor oluyor.

Thracian
15 Nisan 2016, 10:02
Aileler,biraz da bizim güvenliğimizi düşündüğünden motosiklete hep aynı tepkiyi veriyor.Annem hiç bir zaman benim motosiklet tutkuma karşı çıkmadı zaten kendisi de gençliğinde küçük bir motosiklet sahibiymiş,eşim de sürekli karşı çıksada belli bir noktadan sonra o da benimle motosiklet ile gezmeye başladı.En çok motosiklet tutkuma babam karşı çıktı.Ortaokuldan beri motosiklet sürmeme rağmen askerlik ve işe başlangıçtan dolayı bir süre motosiklete ara verdim.2011 yılında ucuz bir motosiklet ile tekrar başlangıç yapayım dedim.Daha önce yıllarca motosiklet sürdüğümü bilmesine rağmen babam küplere bindi.Ama motosikleti aldıktan bir süre sonra yumuşadı hatta en son motosikletimi alırkan "Bak Yamahalar daha sağlam onlardan al.Honda'da iyi onlara da bak" diye tavsiye veriyordu.:) Kısaca siz dikkatli oldukça başınıza bir iş gelmediği sürece sevdikleriniz motosiklet tutkunuza zamanla saygı göstermeye başlıyor.

yeniii
15 Nisan 2016, 10:03
Bundan 5 sene önce dükkanıma gelen bir hayabusa sahibi bi müşterim vardı, yaş olarak benden büyük benim 125cc motorumu gördü ve dedi ki motor mu aldın evet abi bu işte dedim :) oda şöyle söyledi motora oturan bi daha bırakamaz abi nası bırakamaz dedim şimdi yıllar geçti çok iyi anlıyorum. Bu başka bi tutku inşallah keyifle sürersiniz sizde...

nefess
15 Nisan 2016, 10:25
Gurbetçi bir aileden geliyorum. Rahmetli babam yıllarca motosiklete bindi.Almanya ya motosikletle (racing) gidip gelmişliği var. Annemle beraber haftasonları memlekete (giresun) gidip gelirlerdi. Dedem parkinson hastası olmasına ragmen 80 yasına kadar motosiklete bindi, Sonrasında vefat etti zaten. Anneannem - suan 76 yaşında - hala motosiklete biniyor dayımla beraber.Kaskı var kadının. Bundan 2 sene önce 26-27 yasında iken motosiklet almaya karar verdim, yakın zamanlarda 2 akrabamız şilede motosiklet yarışında vefat etmesine rağmen. Motosikleti alıp kapıya getirdiğimde annemin lafı 'bu çok küçük ben nasıl bineceğim' olmuştu.
Mayıs ayında kısmetse evleniyorum. Evlilik hazırlıgı sürecinde cok sıkıstım, motoru satmaya karar verdim. Müstakbel kayınvalidem satmayayım diye gizliden bana para verdi. Nişanlım servisi olmasına rağmen iş çıkıslarında onu almam için hafta da 2-3 kez beni arar.
İstanbulda yaşıyorsanız bir yerden sonra motosiklet hobi olmaktan çıkıyor zaten. Gerçekten ihtiyaç. Arabayla Anadolu yakasından avrupa yakasına gitmektense bursaya gitmeyi tercih ediyorum. Çevremde kimse motosiklete karşı değil.Aksine özenip de motosiklete başlayan sayısı çok çok fazla.
İşin özeti çok fazla takılma. Senin çevrenin motosiklete yabancı olması sebebiyle aldığın tepkiler. 1-2 haftaya konusu açılmaz. Allah başka dert vermesin.

Sevgiler , Saygılar.

Draconian
15 Nisan 2016, 10:31
Bence soru eki olan "mu?" veya "mı?"

TURAN.RTR
15 Nisan 2016, 10:59
10 yıllık motosiklet sevdama 2 sene önceki evliliğim ile son verdiğimi düşünüyordum yanılmışım, ara vermişim sadece. 2 yılın sonunda yeni bir motosiklet ile hayatıma kaldığım yerden devam ediyorum. Eşim alıştı hafta sonları atlayıp 100-200 km yapıp dönüyoruz. Eleştiren tepki verende oluyor, taktir edende oluyor. Kötü eleştirileri umursamıyorum bu benim hayatım. Su gibi akıp giden zamanın her anını, imkanlarım doğrultusunda dolu dolu yaşıyorum. Herşeyi herkesi bir kenera bırakıp kendim için ailem için yaşıyorum. O neder şu neder diyerek ömür geçmez arkadaşlar, 3 günlük dünyada keşkelerle yaşamayın. Biraz gaz açın tüm sitresinizi savurun rüzgara...

nines
15 Nisan 2016, 12:01
aslında size hakvermekle beraber ailenizede hak veriyorum. motosiklet gerçekten mükkemel bir alettir birkere tadını aldınmı dahada bırakılmaz ama öteyandan aileninde endişeleri var. malum bizim trafik ahır gibi piyasa öküz kaynıyor (bundan dolayı hayvan hakları savunucularından özür diliyorum öküzlerle onları aynı kefeye koymak öküzlere hakaret). ve ailenin tek derdi sana birşey olursa.

aslında bu konuda ailemden örnek vermem çok doğru olur. önce annem ve babamı tanıtayım. annem oldum olası motosiklette artçı gezen biri. bekarlığında dayımın artçısı babamı tanıdığındada babamın bu arada dayımın 52 model bmw'si varmış ve annemin anlattığına göre motoru öyle bir yatırırlarmışki egzos yere sürter kıvılcım çıkarmış falan filan. birazda babama değineyim. babam ilk okulu bitirdikten sonra almanyaya gitmişler 14 sene orada kalmış ve orada neredeyse sürekli motosiklet kullanmışlar ve türkiyeye geri dönmüşler. o dönem istediği gibi bir motoru türkiyede bulamadığı için bir tane jawa almış (zaten o dönem 3-4 tane motosiklet var türkiyede). 2 yıl kullanıp satmış. derken annemle tanışma nişan filan ama babamda annemde rahat dururmu sağdan soldan motosiklet bulup gezmeler şunlar bunlar derken babam tekrar motosiklet almış (yine jawa). gel zaman git zaman annem bana hamile kalmış ve babam bunu öğrendiği gibi satmış motoru. tek düşünceside şuymuş bu çocuk büyüyünce heveslenmesin motosiklete. gel zaman git zaman babamda şunu farkettik ara sıra arkadaşlarının motosikletlerini (lahmacuncunun scooter'ı mahalledeki elemanın mobileti filan) kullanmaya başlamış ama yine benden gizli onu öyle görmemem lazım. derken ben büyüdüm genlerimde var o zehir bir kere koydum kafaya motosikleti ama o döneme kadar bana bunları anlatmamışlardı ve hep motosiklet kötü motosiklet tehlikeli tabi dediğim gibi kafaya koymuşum bir kere. üniversitedeyim çoğu üniversite öğrencisinin yaptığı gibi part time işlerde filan çalışıyorum kenarada 3-5 kuruş atabilmeye başlamıştım derken hop ehliyet hop çinli bir motosiklet. tabi ailemin haberi yok. bu arada babam bu dönemler 54-55 yaşlarına gelmiş. ilk zamanlar okulun kampüsünde kullanıyordum sadece amacım iyice işi kavramak. derken tamam artık trafiğe çıkma zamanı geldi dedim ve otobüsle gittiğim okuldan motosikletle geri döndüm. bu arada motosiklet aldığımı birtek kardeşim biliyordu. getirdim motoru apartmanın bahçesine (otopark gibi kullandığımız yerine) bıraktım kitledim çıktım yukarı sonra babamla annem eve geldi yok aşağıda motosiklet gördüş kimin acaba Allah kaza bela vermesinler şunlar bunlar (tamam çinliydi minliydi ama yakışıklıydı ilk motorum bkz kanuni phantom ). herneyse bu muhabbetler dönerken annem içerideki kaskı farketti bu ne diye tabi anladılar o motosiklet benim. annem fırça atmaya başladı ama niye motor aldın diye değil nasıl buldun o parayı borcamı girdin anlattım bende böyle böyle çalıştıklarımdan biriktirdim. sıra babamın fırçasına geldi ki hayatımda yediğim en bomba fırçadır bire bir yazıyorum büyük harf olarak yazdığımı bağırma olarak düşünün "ULAN EŞOĞLU EŞEK İNSAN BABASINIDA DÜŞÜNÜR. BU YAŞTA BEN VİTESLİ MOTOR NASIL KULLANACAĞIM İNSAN SCOOTER ALIR!!!" tabi ben direk hönk noluyoruz derken yavaş yavaş motosiklet deneyimlerini anlattılar bana. bu arada motoru eve getirdiğime pişman olmadım değil ne zaman kafamı dışarı çıkarsam motor yok piyasada babam almış gitmiş yine bir yerlere durumundayım sonunda dayanamadı gitti kendine bi scooter aldı.

OğuzÖztürk
15 Nisan 2016, 12:11
32 yaşında 1 yıllık evli bir arkdaşınızım kabul ederseniz tabi.. Çok arada kaldım gittim geldim istanbulda ailemde karşıydı eşimde sonra eşim hevesimi gördükce hevesini al sat içinde kalmasın diyip destek verdi ailem yumuşadı birtek ablam hala karşı gittim pazarlık ettim anlaştım ama içim rahat etmedi alamadım yapamadım sonra 1-2 uykusuz gece gereksiz stress hala bi burukluk var içimde yok değil ama siparişi verdim faturası kesildi trafik sigortası yapıldı plaka işlemi bitmeden teslim bile edecekler mutlu muyum ?
biraz gidiyo gelio dengesiz bi mutluluk dengesiz bi burukluk var. araban var vs vs ona bin daha ne istiyosun ve yazamayacağım bir sürü diyalok verebileceğim tek cevapsa hevesinizin olmadığı birşeye bukadar karşı olmak neden? ha tabi bu konusma esnasında üzerime çıkmaya çalışan bir dolmuş !!!! koca arabayla seni sıkıştıran motorla ne yapmaz al diye onları haklı çıkarır hareketler.yazarken bile şuan derin bi nefes çktim acaba kaçınız bu yoldan geçti yada geçmedi? aranızda çocuğu olanlar var sizlerin bu konuda düşüncesi nedir istanbulda olupta mtor kullanmak nasıl bi duygu?
şayet ben çocuk olana kadar binerim dedim öle ikna ettim diyelim hem kendimi hem etrafımdakileri. belki maddi olarak zarar edicem satarken fakat deneyimimin, alacağım hazın bi fiyatı olmayacak. istanbuldan önce bodrumda yaşıyordum orda hep scooter üstündeydim orda serbestti arkdaşlarımdan 636 , srad 1100 gibi deneyimlerimde oldu ama hız meraklısı değilim. yazarken bir oraya bir buraya atlıyorum. içimde çok dagalı bi deniz sert rüzgarlı bi hava var güneş bi görünüyobi bulutların ardında. şimdi aklımdaki içimdeki soru mutlumuyum neyim bu hissettiğim nedir?
okursunuz okumazsını paylaşmak istedim heycanımı burukluğumu yada her neyse adı koyamadığım.yazmamışım bu arada pulsar ns 150 sahibi oluyorum.

sevgiler sagılar iyi geceler

sizlerinde dediği gibi "tekerimiz düz bassın"

Bu süreç hep böyle işliyor sanırım. Algıda seçicilik mi devreye giriyor nedir?

Ben 2.5 sene önce motor için eşimi ikna etmek üzereydim. 2. Köprüden karşıya geçiyorduk. Trafikte Avrupa yakasında iyice sıkışmıştı. Şöyledir böyledir derken tam okeyi kaptım ki trafiğin sıkışlık nedenine geldik. Yolda bir motor bir jipe arkadan vurmuştu. Motor bir yanda. Allah rahmet eylesin ölen arkadaşın naaşı bir yerde. Yerler kan olmuş.

Sustum kaldım. Daha ne diyeyim ben dedim. Bende de stres yapmıştı. Her gün motor kazalarını takip eder olmuştuk istemeden. İş çığrından çıktı yani. Ya bu alet bu kadar tehlikeli mi deyip internette ne kadar kaza videosu varsa izledim. Buna rağmen gidip eğitim aldım. Ama o anki psikolojimi siz düşünün artık. Motora oturunca bir korku kaplıyordu. Elim ayağıma dolaşıyordu. Kendim kadar acemilik çeken görmedim. O derece yani.

Aradan 2 yıl geçti. Tabi bu şekilde başlamanın kötü yanları kadar iyi yanlarıda oldu. Bir kez daha en başından riskleri görüp eğitim ekipman gereken neyse yaparak bu işe başlıyorsunuz. Eğitimlere tam konsantrasyon katılıyorsunuz. İnanır mısınız ben eğitim aldıktan sonra öğrendiklerimi boş alanlarda yaklaşık 800-900 km tekrar ettim düşük hızlarda.

En büyük eksi yanı o ilk 1000-2000km içinde gelmesi beklenen rahatlama ancak 4000 lerden sonra geldi. Acemilik uzun sürdü. Resmen çift dikiş attık.

Yani demek istediğim canınızı sıkmayın. Bunlar farkındalığınızı artıracak ve bekleyenleriniz olduğundan sizde güvenliği ispat etmeye çalıştığınızdan işi çok daha sıkı tutacaksınız.

Lucien
15 Nisan 2016, 12:24
harikasınız arkdaşlar, tek tek alıntılı yorum cevap yazmak isterim iş yoğun..
yanlız bırakmadınız beni teşekkür ettim aynı. biraz talim yapayım istanbul içinde hep beraber eşli tekli bi buluşma yapalım maksat eşlerimizde birbirinden destek bulsun bizlerde iki sohbet ederiz :)

something123
15 Nisan 2016, 12:25
Canın sıkıldıgın da en iyi arkadaşın olacak.. atlıcaksın uzayıp gidiceksin... evet ufak tefek kazalar olacak allah beterinden saklasın... o zamanda emekleyip yürüyen çocuk gibi yeni seyler oğrenip devam adıceksin...
üstüne bindin mi meretin üzgünüm :pale: Vazgeçemeyeceksin..

istanbu_gezg
15 Nisan 2016, 12:33
Motosiklet sürüceksen yapacağın ufakcık bir hata nelere sebep olur görmen gerek öyle tamponda sürtme var abi sorun yok felan olmuyor ekonomi müsaitse abs olmayan motor alma bende yoktu ama olsa kaza riski oluşmadn kesebileeğim çok şey atlattım diyebilririm,

bu videoları bol bol izle baya için cız edicek ben olsa kutupirt olmak düşünüceksin izle bunları sonra yapacağın bir hata öngörü düşükse eğer artırmaya çalış burda kaza yapan kişiler film karekteri değil bir anlık dalgınlığın kurbanı olmuş kişiler öngörün arttıktan sonra hangi araba burnunu çıkaracak kim seni sıkıştırıacak öğreniyorsun arabalarn lastiklerini tekerlerini heryerini süzmeye başlıyorsun, ayrıca motosiklette araba gibi seni sıkıştırmazlar arbada tampona çarpacağını biliyor bazı OROS. ÇOC. ları hariç %2-3 lük öküz sürüsü hariç kolay kolay üstüne sürmezler renkli giyinmek mühim tabiki

biraz uzun oldu sağlıcakla kal


https://www.youtube.com/watch?v=9qOPGyOIg_E

Eagle7
15 Nisan 2016, 12:36
Senelerdir kullanırım hala sat şunu artık diyenler var. Artık bir gülümsemeyle geçiriyorum ve gerek tv'de gerekse gazetelerde ki haberlerden dolayı kızmıyorum. O yüzden boşver gitsin. Sen keyfine bak. Ekipmanlarını full giyin gerisi keyfini çıkarmak kalsın

aonal
15 Nisan 2016, 12:39
Çocukluğumdan beri hayalimdi motosikletimin olması çok şükür 2012 yılında aldım Annem çok karşı çıktı ama baktıki sıkıntı yok O bile bindi gezdik

zaten eşim çok severdi çok gezdik birlikte..

Ama satmak zorunda kaldım 2 hafta önce çünkü Allah izin verirse 2,5 ay sonra baba olcam arabamda yok artık binemiyoruz araba artık ihtiyaç olmuştu

sattım borç filan bir araba aldım Annem iyi oldu hevesini aldın korkuyordum ben dedi normal olarak :(

Yok Anne Bir hayalim var büyük bir motorla Ege-Akdeniz gezisi yapmak ilerde sırf bunu yapıp yine satarım ama bu hayalimi gerçekleştirmek istiyorum

dedim -Hiç akıl varmıki şunda dedi :D

Hayallerinden vazgeçme kardeşim ilerde keşke demekten daha iyidir ben hayata öyle bakıyorum.

MeNGuC
15 Nisan 2016, 12:40
Benimde ailem çok karşı aynı şekilde ailem boş ver evlen ev al onu al bunu al derken işçilik amelelik yaş 30 halen araç ehliyeti cebimde çürüdü 2 3 seneye kalmaz araba kapıya gelir durur öyle istanbul tirafiğinde araç ne kadar işe sa sola gitmek için kulanılır malum şaun çalışmıyorum ve A ehliyetine yazıldım mont kask derken motorsikleten önce ekipmanlarımı tamamlıyorum herkesi gibi ailemde motor şeytan işidir diyorlar bende diyorum öndan önce şeytanlanmış insanlar mevcut tetbirimizi alalım taktir yaradanın hele bi ufak cc alak adım atmaya başlıyak gerisi gelir :)

something123
15 Nisan 2016, 12:45
bugun arabaylayım nasıl mutsuzum.. arkadasıma yapışıyorum aksam gelde bi yere gidek :) artçılıga dünden razıyım...

İçimden geçti yazim dedim :joker: hava çok güzel yaa tam motorluk of off...

oluroyle
15 Nisan 2016, 13:05
Eşiniz ne mukaddes bir kadınmış .. Hayatim al hevesini at satarsin demis. Ben orda kaldım valla ..
Masallah

Lucien
15 Nisan 2016, 13:39
Evli çocuklu insan motora binemez klişesinden o kadar sıkıldım ki artık... Ne alakası varsa ? Herkes de mantıklı olanın bu olduğunu düşünür. Evli adam motora mı binermiş değil mi ?

Binmeyin kardeşim, binmeyin. Zaten kafanız karışıyorsa o kadar da çok istemiyorsunuz demektir.

gibi yorumlar var yine teşekkürler zahmet edip yazmışssınız fakat konu çok istememek yada istemek değil görüşler ve düşünceler farklı olabilir bana göre duyarlılık ve özveri.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:32 ----------


Eşiniz ne mukaddes bir kadınmış .. Hayatim al hevesini at satarsin demis. Ben orda kaldım valla ..
Masallah

evlilik farkı bi durum kişiden kişiye çok değişebilir sebebler yada eş seçimi..
tüm hobilerinizin aynı olması birebir aynı düşünceler olması çok mümkün değil olmamasıda gereki farklı düşünceler olmalı tartışılmalı öğrenilmeli kimse herzaman doğru olamaz bişiyler katılmalı. bu noktada aynı hobilere sahip değil sizi anlayıp paylaşacak birisini bulmanızı dilerim..

*maşallah

sinan.erkan
15 Nisan 2016, 13:45
Benim valide de ilk aldığım zamanlar korkardı. Geçen akşam kendisine shoei kask ve revit mont aldı diyeyim resmi siz hayal edin.

OğuzÖztürk
15 Nisan 2016, 14:58
Altın kural: Trafikte hiç bir araca ve yayaya güvenmeyeceksin. Hız yapmayacaksın. Kavşaklarda bomboş bile olsa önüne araç çıkıyormuş gibi yavaşlayacaksın. Tek teker vs artislik yaparsan göze alman gerekenleri bileceksin. Eğitim ve ekipman full tamam olacak. Eğitimleri kalıcı olarak sürdüreceksin. İlk trafiğe çıktığında adaptasyon km si boyunca çok daha dikkatli olacaksın. Varış noktasına ulaştığında tekrar dikkati ele alacaksın. Yorgun mutsuz ve dikkatsizsen başka bir ulaşım şeklini tercih edecek yada oturduğun yerde oturmayı bileceksin. Her zaman acemi olduğu kabul edecerek süreceksin. Limitlerde sürmeyeceksin. Virajları dönüşlerin tümünü yolun ve trafiğin elverdiği ölçüde hızlarla döneceksin. Hatta müsaitse en dik pozisyonda kalmaya çalışacaksın. Yağışta, karda, buzlanma rski olan havalarda aşırı rüzgarda ve geceleri mecbur kalmadıkça uzun sürüşler yapmayacaksın.

Motosikletle hergün işe gidip geliyorsan sıradanlaşmasına izin vermeyeceksin. Monotonlaşmaya başladığında tehlike 10 katına çıkıyor. Ona dikkat buna dikkat derken onca şeye dikkat gerekiyor. Evet motosiklet tüm bu şartlar birleştiğinde tehlikelidir. İyi haberse bu tehlikelerin çoğunun kontrol edilebilir olmasıdır.

Mesela yukarıda arkadaşımızın paylaştığı videolara baktığınızda kazaların çoğunun yüksek hız, kavşak ihlali, virajlarda limitleri zorlamak, dikkatsizlik tek teker gibi kontrol edilebilir unsurlardan meydana geldiğini görebilirsiniz.

Elbette ecele tedbir alamayız bir gün bir şekilde hayatımızın sonuna geleceğiz. Bu kaçınılmaz.

Ben size tek bir örnek vereyim. Oturun motovlog tu sanırım youtube kanalları var. Bakın o arkadaşların pek çoğunun sürüşlerini izleyin. Onlar gibi sürmezseniz hayatta kalma ihtimaliniz artacaktır. Şu aleti adam gibi tadını çıkararak süren malesef çok az kişi var.

Trafiği ve diğer insanları tehlikeye atmadan tek teker yapan, virajlarda limitleri zorlayan arkadaşlara saygı duyuyorum. Herkes kimsenin hayatıyla oynamadan kendi hayatıyla ilgili dilediğini yapabilir elbette. Biz ne desek boş durada.

En önemli eğitimde bu aslında. Ama hepimiz hata yapıyoruz. Buda bir gerçek. Ya adama kavşakta hızlı geçmiş dikkat etmemiş göz göre göre vurmuş gibi yorumların haksızlık olabileceğini düşünüyorum. Çünkü biz kazaları çoğu zaman olayın dışındaki bir araçtan izliyoruz. Ya da trafik kameralarından. Dolayısıyla oradaki sürücünün o anda ne düşündüğünü ne hata yaptığını anlamak zor. Beynimiz bilgisayar gibi çalışmıyor. İllaki hata yapıyoruz. Ama hız kontrolü, full ekipman vs derken hataların sonuçlarını minimize edebilme olasılığımız var.

Herkese kazasız sürüşler

mertcan1
15 Nisan 2016, 16:26
Hayirli olsun simdiden yalniz bu metni arac surerken yazdiysaniz bunlari dusunduyseniz dikkatli olun cunki motor surerken halen icinizde kaygi olursa veya dogrumu yaptim yanlismi diye surekli bunlari dusunurseniz trafige dikkat veremeyip trafikte herhangi bi kazayla karsilabilirsiniz en onemli noktalardan biridir dusunme trafigi okuma. dikkatli olun ekipmaninizi giyin bence hayallerinizi gerceklestirmek en iyisi eger simdi bunu yapmazsaniz ilerde bunun pismanligiyla yasayamazsiniz kazasiz belasiz surusler.

SAZMAN
15 Nisan 2016, 16:43
bugun arabaylayım nasıl mutsuzum.. arkadasıma yapışıyorum aksam gelde bi yere gidek :) artçılıga dünden razıyım...

İçimden geçti yazim dedim :joker: hava çok güzel yaa tam motorluk of off...

Vallahi şirket aracım var, kapıda duruyor iş yerine motorla geliyorum. Ama İstanbul motor kullanmak için en tehlikeli şehirlerden diye düşünüyorum, sırf bu nedenle her gün defansif sürüş yapmaktan geriliyorum ve 40 yaşında olduğumdan bir kaza yapsam iyileşmekte zorlanırım diye ara vermeyi düşünüyorum, ama yapamıyorum. Birazdan mesai bitecek, mis gibi Cuma trafiğinde eve gitmenin hazzı hiç bir şeye değişilir mi ?

O hayır hayır, İstanbulu terk etmeli ama motoru terk etmemeli, :)

Lucien
15 Nisan 2016, 17:10
Hayirli olsun simdiden yalniz bu metni arac surerken yazdiysaniz bunlari dusunduyseniz dikkatli olun cunki motor surerken halen icinizde kaygi olursa veya dogrumu yaptim yanlismi diye surekli bunlari dusunurseniz trafige dikkat veremeyip trafikte herhangi bi kazayla karsilabilirsiniz en onemli noktalardan biridir dusunme trafigi okuma. dikkatli olun ekipmaninizi giyin bence hayallerinizi gerceklestirmek en iyisi eger simdi bunu yapmazsaniz ilerde bunun pismanligiyla yasayamazsiniz kazasiz belasiz surusler.

metni gece evden diğerlerini işyerinden yazdım. diğer husuda Allah'ın izniyle devam.. zaten günlük hayatımda arabamla ulaşım sağlıyorum motor farklı bi renk katacak.

something123
15 Nisan 2016, 17:16
Vallahi şirket aracım var, kapıda duruyor iş yerine motorla geliyorum. Ama İstanbul motor kullanmak için en tehlikeli şehirlerden diye düşünüyorum, sırf bu nedenle her gün defansif sürüş yapmaktan geriliyorum ve 40 yaşında olduğumdan bir kaza yapsam iyileşmekte zorlanırım diye ara vermeyi düşünüyorum, ama yapamıyorum. Birazdan mesai bitecek, mis gibi Cuma trafiğinde eve gitmenin hazzı hiç bir şeye değişilir mi ?

O hayır hayır, İstanbulu terk etmeli ama motoru terk etmemeli, :)

Bende kaskim bagajda bekliorum cuma cuma kimse arabaya bindiremez beni :)
Bir bayan olarak dizaltim hep mor motorun orasi burasi pegi pusuru degiyor.. vazgecmem dedigim cok seyden vazgecmis durumdayim, allah beterinden saklasin iyiyiz gene :)

OğuzÖztürk
15 Nisan 2016, 17:25
İstanbul'dan, motordan değilde trafiğinden kalabalığından soğuyor insan. İyice yaşanmaz hale geldi. Neredeyse bütün Türkiye bir şehire sıkışacağız. Tam bir hengame. Az önce trafikteydim abi iş çıkışı mıdır nedir herkesin ölümüne acelesi var yha

ehil
15 Nisan 2016, 17:37
hayırlı olsun
şu sahneyi seviyorum. ikiteker bizi trafikten değil; şehirden kurtarsa
https://youtu.be/eSQlpffQxEo?t=197

Lucien
16 Nisan 2016, 20:30
DÜn akşam motoru teslim aldım bugun eşimle kısa bi tur attık az önce sordum:
"ilkkez vitesli motora binen birisi için nasıl bir histi?"
cevap: 3.5 bildiğim bütün duaarı okudum :santa:

MoRFy
16 Nisan 2016, 20:41
32 yaşında 1 yıllık evli bir arkdaşınızım kabul ederseniz tabi.. Çok arada kaldım gittim geldim istanbulda ailemde karşıydı eşimde sonra eşim hevesimi gördükce hevesini al sat içinde kalmasın diyip destek verdi ailem yumuşadı birtek ablam hala karşı gittim pazarlık ettim anlaştım ama içim rahat etmedi alamadım yapamadım sonra 1-2 uykusuz gece gereksiz stress hala bi burukluk var içimde yok değil ama siparişi verdim faturası kesildi trafik sigortası yapıldı plaka işlemi bitmeden teslim bile edecekler mutlu muyum ?
biraz gidiyo gelio dengesiz bi mutluluk dengesiz bi burukluk var. araban var vs vs ona bin daha ne istiyosun ve yazamayacağım bir sürü diyalok verebileceğim tek cevapsa hevesinizin olmadığı birşeye bukadar karşı olmak neden? ha tabi bu konusma esnasında üzerime çıkmaya çalışan bir dolmuş !!!! koca arabayla seni sıkıştıran motorla ne yapmaz al diye onları haklı çıkarır hareketler.yazarken bile şuan derin bi nefes çktim acaba kaçınız bu yoldan geçti yada geçmedi? aranızda çocuğu olanlar var sizlerin bu konuda düşüncesi nedir istanbulda olupta mtor kullanmak nasıl bi duygu?
şayet ben çocuk olana kadar binerim dedim öle ikna ettim diyelim hem kendimi hem etrafımdakileri. belki maddi olarak zarar edicem satarken fakat deneyimimin, alacağım hazın bi fiyatı olmayacak. istanbuldan önce bodrumda yaşıyordum orda hep scooter üstündeydim orda serbestti arkdaşlarımdan 636 , srad 1100 gibi deneyimlerimde oldu ama hız meraklısı değilim. yazarken bir oraya bir buraya atlıyorum. içimde çok dagalı bi deniz sert rüzgarlı bi hava var güneş bi görünüyobi bulutların ardında. şimdi aklımdaki içimdeki soru mutlumuyum neyim bu hissettiğim nedir?
okursunuz okumazsını paylaşmak istedim heycanımı burukluğumu yada her neyse adı koyamadığım.yazmamışım bu arada pulsar ns 150 sahibi oluyorum.

sevgiler sagılar iyi geceler

sizlerinde dediği gibi "tekerimiz düz bassın"

tam anlamı ile son 1 aydır yaşadığım duygu geçişlerini tarif etmişiniz. ailemden yalnızca annemin rızasını alamadım. yok araba çarpıcak yok düşcen vs vs vs... alcam alamıyorum, vazgeçsem vazgeçemiyorum sokakta kıyıda köşede görünce bi burukluk oluyor... son 2 gündür birdaha mı bu yaşa gelicem diyorum kendi kendime. bineceğim 2-3 yıl diyip gözümü karartıyorum. sanırım pazartesi bende motosiklet ailesine katılacağım... Bu arada motorunuz hayırlı olsun tekeriniz düz bassın...

Lucien
16 Nisan 2016, 20:46
mt kask aldım daha önce kullandığım (yazları saymazsak yıllar önce ) yoğurt kasesi diye tabir ettiğim anti trafik cezası kasklardan sonra bu fullface kask biraz garip geldi alışmadım varmıdır bir yolu yordamı yoksa sadece zaman mı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:41 ----------


tam anlamı ile son 1 aydır yaşadığım duygu geçişlerini tarif etmişiniz. ailemden yalnızca annemin rızasını alamadım. yok araba çarpıcak yok düşcen vs vs vs... alcam alamıyorum, vazgeçsem vazgeçemiyorum sokakta kıyıda köşede görünce bi burukluk oluyor... son 2 gündür birdaha mı bu yaşa gelicem diyorum kendi kendime. bineceğim 2-3 yıl diyip gözümü karartıyorum. sanırım pazartesi bende motosiklet ailesine katılacağım...

açıckası şöle söyliğim eğer biraz fazla düşünne yargılayan bir insansanız benim gibi : ben motoru aldım ve o içimdeki kavuşma heycanını yaşayamadım o burukluk içimde büyüdü gitti şimdi sakin yavas yavas alışıyo gibiyim alt üstü 2. gün ama bayağ kafa yordum birde 2-3 sene demeyin hiç 2-3 sene uzun bi süre gelecektir ailenize .

bilirkişi
16 Nisan 2016, 20:55
Bende 22 yaşındayım 3 4 senedir içimde dinmeyen bi sevda var motora karşı hatta hastalık-takıntı derecesine geldi.Babam hiç razı olmasa da gönlü el vermesede bu durumumdan dolayı kabul etti,annem ve abimde öyle.Lise hayatım çok sıkıntılı geçti ailecek zor dönemler atlattık.O yaşlarda yaşadığım şeylerin erkisini atabilmiş değilim.Allaha şükür kafamı takabileceğim bi durum yok ama nedense hiç mutlu değilim.Hep içimde bi burukluk var ama sanki motoru alınca tüm bunlar geçecekmiş mutlu olacakmışım gibi hissediyorum.Bi yandan da sizinde dediğiniz gibi annemin babamın isteksizce kabul etmeleri aklımı çok kurcalıyor.Babamın bu yaşımdan sonra aklım her an her saniye sende kalacak demesi aklımı iyice allak bullak ediyor.Ama motoru almazsam da bu takıntılı sevdayı içimden atamam.Nolursa olsun herşeyi bi kenara bırakıp çok istediğim bu arzuya kavuşup sadece yollarda olmak istiyorum.Bazen gün doğarken şehri ayaklarımın altına alabileceğim yerlere gitmek,bazen stresten kaçıp doğayla başbaşa olabileceğim kendimi dinleyebileceğim yerlerde motorumla olmak istiyorum.Akşam gün batarken sahilde turlamak bütün izmiri karış karış gezmek istiyorum.Bence insan nolursa olsun isteğinden,hevesinden,arzusundan vazgeçmemeli.Benimde içim allak bullak biraz duygusal anıma denk geldi kusura bakmayın artık yazı da uzun oldu.

Ben de 22
Ybr mi tam 1 ay önce aldım. Bundan 2 seneye kadar da araba kullanıyordum inan araba daha tehlikeli . Misal dik yokuşta araba stop etti el freni çeksen bile epey kayar uçurumdaysan geçmiş olsun motosiklette stop edersen ayağını yere koyduğun an duruyorsun. Motosiklet daha seri geliyo bana kaçış manevrası daha kolay aralardan geçersin veya çok sıkıldın en sağ şeride yaslanırsın gibi gibi.