PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cbr 125 Çözülemeyen Sorun



joesmoe
14 Nisan 2016, 19:03
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar.
Cbr 125 motosikletimin giderken stop etme sorunu vardı gaz açıkken bile devir anında kesiliyor ve stop ediyordu. Ustaya götürdüğümde hava aldığından yapabileceğini söyledi. Beraber söktük tekrar topladık hava alacağı bir yer bulamadı, bir sorun görünmüyordu. Bu arada boştayken gaza basıldığında devrin geç düşmesi gibi bir sorun da vardı. Bizim söküp takma işlemimizin ardından devir daha hızlı inmeye başladı fakat hala normal değildi. Stop etme sorunu devrin birden gitmesi değil de yavaş bir şekilde meydana gelen güç kaybı ardından tekleme ve en son stop şeklinde meydana gelmeye başladı. Motosiklet stop ettikten sonra marşı düzgün alıyor, aküde sıkıntı yok. Bir süre çalışmıyor ardından hiçbirşey olmamış gibi çalışmaya devam ediyor. Ustaya bir daha götürdüm, baktı çözemedi. Ayrıca motosiklet boştayken ufak gaz vermelerde çok ani bir şekilde devir düşüyor hemen yükseliyor bu esnada küçük bir "tak" sesi geliyor. Buradaki ustalar ilgisiz davranıyor açıkçası bu konu hakkında kime gitsem sonra gel tarzı yanıtlar veriyor, bu yüzden bende kendim yapmaya karar verdim. Arkadaşlar lütfen yardımlarınızı esirgemeyiniz gerçekten çaresiz kaldım motorun üzerine benzin döküp yakacağım ramak kaldı :)

ssates
14 Nisan 2016, 19:37
Konjektör değerlerine baktın mı?

RedCBR125
14 Nisan 2016, 19:37
Hacım bu devir düşünce falan stop etmesinin rolanti ayarıyla ilgisi olabilir mi? Anladığımdan değil ama aklıma bu geldi.

Kaç model cbr enjeksiyon lu mu yoksa eski cbr ler karbüratörlü mü oluyor onu da tam bilmiyorum...

joesmoe
14 Nisan 2016, 21:28
Konjektör değerlerine baktın mı?
Hocam hic aklima gelmedi konjektor ani devir dusmesine neden olur mu?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:26 ----------


Hacım bu devir düşünce falan stop etmesinin rolanti ayarıyla ilgisi olabilir mi? Anladığımdan değil ama aklıma bu geldi.

Kaç model cbr enjeksiyon lu mu yoksa eski cbr ler karbüratörlü mü oluyor onu da tam bilmiyorum...
Hocam rolanti ayarinda bir sorun yok gibi cunku tapa gaz giderken de stop edebiliyor. Karburatorlu eski cbr 2007 model. Daha demin calistirdim motor, simdide gaz yemiyor dogru duzgun.

RedCBR125
14 Nisan 2016, 21:54
Bendeki cbr 2014 model.

Benim motorda 1. ve 2. viteste düşük devirde giderken (2.000 devir civarıydı) stop etti.Bu olay 1 ayda 4-5 kere oldu.Bu stop etmeler yolda giderken ufak çukura girdiğimde olmuştu.

Bazende 3-4-5 viteslerde vites atarken arada kalıyor sanki boştaymış gibi gazladıkça devir artıyor ama motor gazı yemiyor.Vites geçmiyor yani arada bir.

Ephe
14 Nisan 2016, 22:13
Buna benzer bi sorunu bende yasamistim meger akü'nün kutup baslari gevsemis arada temassizlik yaptikca stop etme titreme oluyodu . Sen bakmissindir belki ama yinede soylemek istedim.

tr100a
14 Nisan 2016, 22:47
Büyük bir ihtimal karbüratörden pislik tıkadığı için kesiklik yapıyor kendine güveniyorsan selülozik tinerle karbüratörü tamamen sökerek temizle plastik parçaları tinere deydirme kanallara basınclı hava tut yapamassan karbüratörü söküp oto karb.temizleyen ustalara götür

RedCBR125
14 Nisan 2016, 23:39
Bende enjektör temizleyici mi kullanacağım ? Benim cbr enjeksiyonlu