PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ön Dişli Keçe Atması ve Yağ kaçırma ( Tekrar Eden Sorun )



xmail16
14 Nisan 2016, 11:04
Arkadaşlar Merhaba

Motorum 250cc Çelik Crown 250 Hava Soğutmalı Chopper

Motorda anlam veremediğim bir problem var ve bu sebepten yaklaşık 2 aydır motora binemiyorum.

Problem şu : Ön Dişli de yer alan keçe sürekli atıyor ve motor yağı ciddi bir şekilde boşalıyor.

İlk başlarda 5 kere keçe değiştirdim. Ama bazen 10 km gidebildim bazen 2 km sonra keçe attı.

Ustayı değiştirdim, yeni usta rulmanların değişmesi gerektiğini, rulman bolluk yaptığı için şanzumanın geçtiği bölgede sallanma olduğu ve bu sebepten keçeyi fırlattığını söyledi.
Mantıklı buldum ve motoru komple indirdik. Rulmanlar Türkiye'de yoktu ve bulgaristandan getirdik. Parça gelmesi takması vs 1.5 ay sürdü ve bu sürede motora binemedim.

Dün akşam motorrun hazır olduğu söylendi, gittim aldım ve başladım teste. Açmışken pistonları, bütün yağ keçelerini ve rulmanları değiştirdik.
Bu şekilde 20 km gidebildim, 20 km sonra tesadüf benzinlikte durunca aynı sorunun yeniden tekrarladığını gördüm. Daha yeni toplanmış motor, 20 km sonra yine ön dişli yağ keçesini fırlattı.

Ustaya aynı şekilde geri götüreceğim. Ama 2 ustanın bakıpta 20 km sonra yine aynı sorunla karşılaşmam ciddi sorun. Acaba bir şeyi mi atlıyorlar, birşeymi unutuluyor?

Sizce sorun nedir? Başına daha önce böyle bir şey gelen var mı ? Bu ön dişli keçesi neden sürekli atıyor ?

Mesaj uzun oldu ama vakit ayırıp yardımcı olabilirseniz çok memnun kalırım.

kahraman1
14 Nisan 2016, 11:16
Ön dişli arkasındaki burç yerine tam oturuyorsa ve ön dişli somunu yeteri kadar sıkılıysa gevşek değilse bahsettiğin durumun olması çok zor değil mi?Birde ön dişliden önce mile giren bi demir boru var onumu ters takiyolar acaba?

TURAN.RTR
14 Nisan 2016, 11:35
Rulman veya keçe yatağı muhtemelen bolluk yapmıştır. Yıllar önce çelik yuan motorum da buna benzer problem vardı ön dişli yatağında çatlak oluştu, kaynak vs. bir sürü işlem denendi çözüm olmadı.Benzinden çok yağ eklerdim motora, sonunda sattım kurtuldum. Allah yardımcın olsun daha fazla masraf etme bence.

xmail16
18 Nisan 2016, 09:17
problem çözüldü arkadaşlar, dişlinin önünde v şeklinde keçeyi tutan eleman muhtemelen giderken fırlamış, o parça eksik olduğu içinde usta sanırım fark etmedi. o parçayı bulup yerine taktık şuan her şey yolunda şükür :)