PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2.El motosiklet Aldığımda Devreden Kişinin SİGORTASIMI ? Geçerli ? Düşüncelerinizzz..



MeehMT
13 Nisan 2016, 08:59
Merhaba MT ailesi

Ehliyet randevu sistemi yüzünden gekiceken motorumu bu ay alıyorum fakat ?

2.el alacağımdan devir aldığım kişinin sigortasımı geçerli oluyor yani 6 bin tlye Dailim Roadwin 250 r alıyorum

bana çıkacak bütün masrafları yazarmısınız işte üstüne almak şu kadar sigorta şu kadar şuraya şukadar vereceksin şeklinde lütfen bana bi el uzatın :) :pr::silent::flower::thumright

avici
13 Nisan 2016, 09:17
Tabiii motoru aldığın kişinin ehliyeti varsa senin olmasınada gerek yok.

Şaka bir yana, geçerli olmaz yeni sigorta yaptırman gerekir. Kendi üstüne alırsan en iyi ihtimalle 800 lira çıkar. Annenin babanın üstüne alırsan 600 lira civarı çıkar, tabi bu rakamlar en iyi ihtimalle. Notere 110 lira veriyosun ilk bakıma 100 lira veriyosun. Bir sorunu yoksa motorun şimdilik başka masraf yok.

MeehMT
13 Nisan 2016, 09:34
Çok güzel şakaydı abi güzel örnekledin :)

yaşım 19 ybr ye bile 600 tl çıkıyorsa ben yandım şimdi 6bin tl var aldım motoru geldim hadi noterinide hallettik diyelim.

Sigortayı kaç günde yaptırmalıyım yani biraz para biriktirene kadar binsem yakalanmassam cezası varmı zaten şehir içi kullanacağım öğrenmek için çıkacağım tenha yerlere :)

MimTolga
13 Nisan 2016, 09:37
zaten sigorta yaptırmadan ruhsatını alamazsın emniyetten.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:35 ----------


Çok güzel şakaydı abi güzel örnekledin :)

yaşım 19 ybr ye bile 600 tl çıkıyorsa ben yandım şimdi 6bin tl var aldım motoru geldim hadi noterinide hallettik diyelim.

Sigortayı kaç günde yaptırmalıyım yani biraz para biriktirene kadar binsem yakalanmassam cezası varmı zaten şehir içi kullanacağım öğrenmek için çıkacağım tenha yerlere :)

Bir heyecanlı arkadaşımız daha. Binme arkadaşım sabret sigortasını yaptırana kadar. Gittin park halindeki çok pahalı bir jipe vurdun motorla ara sokaklarda tenha yerlerde ne olacak ? Biraz akıllı olun be abicim.

beko12345
13 Nisan 2016, 09:39
Araç Sahibi Değişse de Trafik Sigortası 15 Gün Devam Ediyor.

Araç sahipleri değişse de trafik sigortasının güvenceleri 15 gün boyunca korumaya devam ediyor.

Yani kardeşim, motoru aldıktan sonra 15 gün boyunca o halde gezebilirsin. 16. Gün cezayı yersin :mrgreen:

MeehMT
13 Nisan 2016, 10:21
Yakalanmassam yine ceza yermiyim işin çakallığında değilim o sigorta yaptırılacak tabiki ama en az 1 ay kadar idare etmem gerekiyor o sebebepten diyorum yakalanmassam ceza yermiyim ya da sistem otomatikmi yazıyo :( bide sigorta parasımı biriktircem gene yürücez yani 2 teker yok

sinan.erkan
13 Nisan 2016, 10:29
Motoru aldıktan sonra sigortanı yaptırana kadar ruhsatını alamazsın. Polise yakalanıp ruhsatsızlıktan ceza yeme ihtimalini göz ardı edersek sigortayı belli bir dönem içinde yaptırmazsan (bu süreyi bilmiyorum) sigorta için ödeyeceğin prime gecikme cezası eklenecek.

initial-D
13 Nisan 2016, 12:27
noter satışından itibaren 15 gün boyunca eski poliçe geçerlidir.aldığın kişi noterden çıktığı gibi poliçeyi iptal ettirse bile poliçe hala geçerlidir çünkü satıştan 15 gün sonrasının tarihi ile iptal olur otomatik olarak.

15 gün içinde sigorta yaptırıp gidip ruhsatını alabilirsin

15 gün içinde sigorta yaptırırsan emniyet 16. gün sana ruhsatı postalar.ruhsattaki ikamet adresine ruhsat gelir.

15 gün içinde sigorta yaptırmazsan emniyet ruhsatı postalamaz.

15 gün içinde sigortayı yaptırdın,eve ruhsat geldi ama evde yoktun.postanede 3 gün bekler ruhsat.ordanda gidip almazsan emniyete geri döner.

emniyete geri dönmüşse kendin gidip alacaksın 5tl posta parasınıda vereceksin

noter satışını yapıp sigortanıda yaptırdıysan 1 ay boyunca ruhsatsız gezebilirsin.noterin verdiği tescil belgesi ruhsatın sende olmayan yaprağı yerine geçer.üzerinde 1 ay geçerlilik süresi yazar zaten.bu belge ile ruhsatın o yaprağı olmadan 1 ay gezebilir,yurtdışına çıkabilir,noterde tekrar satış yapabilirsin.