PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Genç Sürücüler İçin Bu Tarz Videoların Paylaşılması Gerek



Crenox
09 Nisan 2016, 20:29
Genç bir motosikletliyim ve trafikte her gün yapmamam gereken veya doğru yaptığım halde karşıdakinin ne yapacağını tahmin etmem gereken olaylarla karşılaşıyorum, bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Benim gibi genç arkadaşların veya yeni başlayanların hem kendi sağlıkları hem de daha çabuk bir şeyleri kavrayıp öğrenmeleri için internette bu tarz açıp izleyebilecekleri videolar olması iyi bir şey olacaktır.

Bu videolara "bugun bi olay yaşasam da internete koysam" gözüyle bakılması bence yanlış. Ben nasıl bugun iki yan şeritteki aracın beni görmeyeceğini tahmin edip 30 metreden kornaya basmaya başlamama rağmen o adamın yine de seni görmeyebileceğini fark ettiysem benim gibi arkadaşlar da fark edip ertesi gün önlemini alsın.

Benim görüşüm aynı konuyu elli kere görmektense forumda farkındalık yaratacak bir kaç video görmek.


https://www.youtube.com/watch?v=CXozKQGJ2Fk

Mengu16
09 Nisan 2016, 21:55
Emniyet şeridine girme. Frene daha erken bas, aracın yola çıkmak zorunda olduğunu görüyosun yavaş.

oluroyle
09 Nisan 2016, 22:03
Merhaba,

ben kendimi ancak senin yerine koyup, ben olsam nasıl olurdu , ne yapardımın yorumunu yapabilirim. Doğru olanı bildiğimi iddia edemem ya da senin sürüşünü eleştirisel yaklaşamam,bilgine.

İlk durumda orda olmam yanlış olurdu, mecbur kalmadıkca girmezdim,hatta o trafikte oraya sürmezdim. Kendimi kollayarak, seridime müdahale etmelerine fırsat vermez, balonlu balonlu sürmeye çalışırdım.

İkinci durumda da adam, en sağdan sola geçmeye çalışıyor, muhtemelen yol vermeyi tercih eder, bulaşmazdım. En sağ şeritten o vaziyette ortaya o şekilde geçen adam , sol şeride de geçebilir. Aracı tam düzlememiş çünkü.. Pasifim heralde ben ya .

Kazasız belasız

eren3736
09 Nisan 2016, 22:06
Arkadaş gerçekten sabırlı biriymiş iyi tepki veriyor videoyu izlerken bile arabayı yumruklamak istedim

Mexico
09 Nisan 2016, 22:33
Ilk videoda tamamen motorlu hatali.
Ikinci videoda araba suren sigir hatali tamam ama motorcuda bu sigirligi tahmin etmeliydi...

kahraman1
09 Nisan 2016, 22:43
Bi çok sorunu olan göstergesi vs calişmayan,balatalari bitik agir bakimlari gelmiş hasar kayitli 7-8bin liralik motosikletin olacak 2. Kisimdaki durumda sokucan motoru ön kapidan sonra dümenden bi ambulans işi bitireceksin.Başka türlü böyle hödükler anlamaz..

istanbu_gezg
10 Nisan 2016, 00:28
ilk durumda araç sağa doğru kayıyor siz arada kalmayın, 2. videoda hızınızı kesin girmek zorunda değilsiniz çarpacak olsa bir yeriniz kırılsa çizilse kim merhem olacak "ben haklıydım" demek hiçbirşeyi çözmez....

nuwanda324
10 Nisan 2016, 01:40
İlk video tartışılır ama ikincisinde kesinlikle arabacı haksız. Göz göre göre sinyal bile vermeden şerit değiştiriyor. Arkadaş geçen günkü 600rr ile hız yapmak zorunda hisseden arkadaşın kafasındaki biri olsaydı kaza kaçınılmazdı.

Darkfriairs
10 Nisan 2016, 15:29
Bu videodan anlayacağımız nedir?
Korna basıp burun dikine gitmek, sağa sola laf atmak mı?

Mengu16
10 Nisan 2016, 16:12
Bence trafik sigortalarının zamlanma sebebi bu tarz videolar ve bu tarz sürücüler. Milletçe sağduyulu olmayı öğrensek, birbirimize kolaylık sağlasak herşey çok güzel olacak. Sağdaki şeritler 3km hızla akarken senin en soldan 70-80 yardırman adil değil bir kere.

Uçan Kar
10 Nisan 2016, 16:34
İkisinde de hatalısın. O adamin hatası unrumda degil. Trafik bir savaş alanı değildir. İlla geçmek zorunda değilsin. 10 metreden kornaya asilacagina gaz kolunu viraz azaltacaksin. O gordugun adam senin onune atlar. Her şeye korna çalıyorsunuz ben bile bir Motorcu olarak gıcık oluyorum. Bu yaklaşımlar ancak kavgaya tartışmaya götürür. Başkalarının hatalarını tolere etmeyi bilmek gerek.

Murat Ustaoğlu
10 Nisan 2016, 17:28
Haklı olup olmamaktan ziyade hayatta kalmak önemli. Her iki durumda da haklı olabilir fakat bir daha ayağa kalkamayabilirsinuz. Yol hakkı benim mantığı İstanbul'da işe yaramaz. Unutmayin çevrenizdeki yüzlerce, binlerce sürücüyü eğitemezsiniz fakat kendinizi eğitebilirsiniz.

Seko
10 Nisan 2016, 17:41
Birinci durumda adam sana yol vermek zorunda değil. Sen şeritte bile değilsin, sağdan korna çalarak bağırıyorsun. Ayrıca bana bu şekilde korna çalana ben motordayken bile yol vermem. Bir AEA videosunda sürekli basmak yerine kesikli basmanın daha etkli olduğunu söylemişlerdi (AEA söyledi), denedim gerçekten de öyle...

İkinci olayda haklısın ancak 30 metreden bu adamların çıkabileceklerini hesap edip ona göre kendini hazırlaman gerekir. Bizim millet yemek bulmuş aç köpek gibi boş şeride saldırır, kendini tutamaz. En büyük cahillik göstergelerinden biridir.

Bartas3010
10 Nisan 2016, 20:31
Yav arkadaş adamın önüne kırıyor . Bildiğin itlik olsun diye üstüne kırıyor her zaman yaptıkları şey böyle itlerin. Bizim arkadaş panikleyip düşse ne olacak sağında kaldırım var bir yerini çarpsa orası artık iki yer olur. Kaldırım çok rahat kırar kemikleri köşesinre denk gelirsen. Yola bağlandığı anda arkadan gelene gidene bakmayıp üç şerit atlamak normal de kornaya basmak mı yanlış bunu da anlamam. Adam kesiksiz çizginin üstünden geçip şerit değiştiriyor.

Crenox
10 Nisan 2016, 20:53
Yine dalgaya vuran arkadaşlar olmuş ta cevap verme gereği duydum. Ben belirttim yazımda yapmamam gereken şeyler öğreniyorum böyle diye,o hatalı ben hatasızım tarzı bir şey yazmadım.

Merdo
10 Nisan 2016, 21:16
Hatan yok hocam emniyet seridinden gecme diyenler istanbul trafigini bilmiyorlar bence.