PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : PETROL'de ki Artisler (Hak nasıl yenir, buyrun)



ramcixx
09 Nisan 2016, 10:56
Herkese merhaba;
Geçen pazar günü Isparta'nın burdur istikametinde bir petrol ofisi var. Hemen evime yakın, hemde tenha oluyor diye genellikle oraya gidiyor, motosikletime oradan yakıt alıyorum ve yakıt almışkende yıkatıyorum.

BAK SEN ŞİMDİ ŞEREFSİZLİĞE! Petrol ofisine girdim, benzinim vardı benzin almadım, direk yıkamaya yerine yanaştım. Arabalarla birlikte sıra bekliyoruz. Arkadan Çamur içinde kalmış 4 çeker arazi aracı mitsubishi'nin di sanırım geldi yanımızda ki sıraya girdi bekliyor. İçinde ki adamda pompacı vesselam. Anam adamın bir havası var, sanki jip onunmuşta tadından yenmiyormuş gibi... Bakışlar hareketler... Kıl oldum beklediğim yerde...

Neyse yıkaması biten araç geri geri geldi, çıktı yanımda focus marka bir araç var benden önce gelmiş, el işareti yaptım buyur abi geç sıra senin dedim. Adam tam hareket etti girecek bu 4 çeker jip cuk diye yıkama yerine girdi. BENİM ŞARTELLER ATTI tabi!

Hemen motorun üstünden anahtarı çektim, iki pompacı aracın kapısında muhabbet ediyor. Yaklaştım;
- Hocam bu araç kimin?
- Hayırdır ne oldu?
- Aracın sahibi kim? dedim...
- Abdurrahman Bey, dedi,
- Abdurrahman kim? dedim,
- Petrol'ün sahibi...
- (Diğer kelle atlıyor lafa) Hayırdır arkadaşım bi sorun mu var? dedi.
- Var arkadaş! Bak aracı yıkanması gereken arkadaşın önüne geçtiniz, hak yediniz!
... döndüm arkamı motorumun yanına doğru ağır adımlarla yürüyorum, bana laf yetiştirmeye çalışıyorlar. Gayet cool bir şekilde dinlemiyorumda...
- Diğer dangalak yanıma geldi, "abi bi sıkıntı varsa içerde müdür var görüşebilirsin istersen dedi."
- Bağırıyor diğerine "Ahmet abii müdür beyi çağırır mısın şu arkadaşla bi ilgilensin" dedi.
- Geldi, (bakmıyorum ben) bişiler konuştular arasında müdür yanıma bile gelmedi döndü arkasını yazıhanesine geçti.

KODUMUN YAMUK KAFALILARI! Yaptınız bi itlik, bi şerefsizlik (Sıçtılar afedersiniz sıvamaya kalkıyorlar).

Tabiri Caiz'se memleket böyle bir hale gelmiş...
Hakkına girilen abi'nin yanına gittim, "aç camı aç" dedim. "Abicim sen neden girmedin bak adamlar senin önüne geçti"
Adamda gayet rahat... "tmm tmm sen geçebilirsin jip'den sonra dedi." Bana da yol veriyor canına yandığımın... ::facepalm1::

jackonbir
09 Nisan 2016, 10:59
petrollerde kimseye bulaşma
arabadaki adam muhtemelen daha tecrübeli biri bu sebepten öyle davranmış
genel merkezlerine şikayet edebilirsin.

bozok_54
09 Nisan 2016, 11:50
bir dönemler lpg otogaz istasyonları için sorumlu müdürlük sertifikası almıştım. iş için üç beş istasyon müdürüyle de görüşmüşlüğüm var.
bu adamların bir çoğu tahminimce tahsil görmemiş bir şekilde cebinde parası olan adamlar. fazla bulaşmamak gerek.
ben o sertifikayı kullanmadım bile...

ehil
09 Nisan 2016, 12:41
geçmiş olsun
sıranı kapacak kadar insanlıktan çıkmış birinden uzak dur. Allah o duruma düşürmesin
"... olduğunu bi şekilde ifade eden insana (bilgiye, samimiyete) saygı duy"
"sadistçe davranan mazoşiste, hizmet (zevk verme) etme"

shooter1
09 Nisan 2016, 13:44
memleketimin insanı adam vurmak için ufak bir neden arıyor bence hiç bulaşma o istasyona da bir daha uğrama
hakkını savuncam dersen zaten karşındakilerin çoğu konuşmaktan anlamayacak ya sen katil olursun ya o
iki ucu değnek misali

oluroyle
09 Nisan 2016, 13:54
Merhaba,

Geçmiş olsun. Başıma gelmiş olsa, usulca çekilip, genel merkeze şikayet ederdim galiba ben. Yine iyi tutmussunuz kendinizi.

Kazasız belasız

navarin11
09 Nisan 2016, 15:02
Genel merkeze şikayet etsen hemen 6 ay ceza verirler ve paraya çevirirler, fesuphanallah, ya memlekette heryer güllük gülistanlıkta sadace petrol istasyonundamı haksızlık oluyor? Bugün Antalya Konyaaltı Altınkum mahallesinde Gazi Mustafa Kemal Bulvarında iki şeritli yolda bir kamyon sağ şeritte durararak 4 lüleri yaktı seyyar bir terazi çıkartıp yere koyup isteyenlere Portakal satmaya başladı, solda sadece bir şerit kaldığından gelen Trafiği tıkayarak satış yapmaya devam ederken trafik alrüst oldu ama adamın umurunda değil adam satışa devam kalksan laf söylesen haydaaaa al başına iş,bir insanın önce kendine saygısı olmalı ki etrafındakilerede saygı göstersin örneklerimi daha birçok örnekleri var.Allah sonumuzu hayra çıkarsın.

Gorkem.IX
09 Nisan 2016, 21:09
Bende haftada 1 falan arada benzin aldığım bi yer vardı adama su tutmasını rica ediyordum gittikçe yıkamasını istemiyorum sadece su tut diyorum ama binbir nazla su tutuyor aga neyse 1 gün yine gittim su tutabilir miyiz dedim adam ne dese beğenirsin '' her gün senin motoruna su mu tutucam " dedi. ben normalde kendime hakim olurum ama çok sinirlendim ses tonumu yükselterek yine mantıklı şekilde konuştum ne diyosun sen vs. başka aga geldi tamam abi boşver dedi o tuttu eyvallah dedim tutana gittim bir daha da ne benzin alırım ne giderim oraya.

Mengu16
09 Nisan 2016, 21:49
P- 40 hava çok gelir o lastiğe
M- Lastik patlak ondan çok basıyorum
P- Lastik patlaksa şurda lastikçi var
M- ??????

Bugün şirketin fiorino van aracını iç dış yıkattıktan sonra sürekli inen sol arka tekerine hava basarken yaşadığım diyalog. Sana ne be adam, bu arabayla 3 aydır böyle geziyolar düzeni ben mi değiştiricem.

leylekbaba
09 Nisan 2016, 21:59
Dostum petrolcülerin hepsi godoman tipler vurdurmayın kendinizi sonra dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın focus sahibi akıllılık etmiş ne ayranım dökülsün nede gö... si... durumlarında :-)

istanbu_gezg
10 Nisan 2016, 00:24
ben buyrun beyfendi derim geçer gider, veya baktım rahatsızmı oldum motorum altımda seçme hakkı bende giderim başka benzinliğe sen belki hakımı aradım diye düşünyürsun oradaki kişilerin düşündüğünü söyliyim ,"elemana bak gelmiş şevki abimize ayak yapıyor "sevki abimize dikleniyor" "biraz daha diklense dalacaktımda numan abi araya girdi"

iylikten maraz doğarmış ben kavga ayırmaya çalışan arkadaşım daha kavga edenleri göreli 1 dakika olmasına ragmen sen kim oluyorsun diye bıçak yediğinden beri..... eyvallah de geç inan buradaki insanlar senin "hayatta kalman" için tavsiyeler veriyor hiçbiri kötülüğünü istemiyecektir...

seta34
10 Nisan 2016, 01:12
Bir anida ben yazayim...
Benzinlim shell
Sizin depolari bilmem bizimki agzina kadar doluyor gibi gozukuyor ama 5 liralik daha benzin aliyor o esnada neyse 50 liralik atti pompaci (16-17 yaslarinda) dostum pompayi cekme 5 tl daha alir bu dedim gitti pompayi cekti digerleri bekliyor dedi gitti. Inadina 3-4 dk bekledim geri cagirdim 5 lira daha at dedim seve seve atti tabi o anda mirildaniyor falan.
Kart vardi ustumde gittim odemeyi yapmaya sansima kart cekmiyor arkadas. Nakit 5 lira bile yok. Neyse dedim 3-5 dk bekleyin motor burda kalsin geliyorum. Arkadan bagirdilar gittim geri ruhsat istediler lan dedim anahtari motoru biraktik ne ruhsati? Neyse ruhsatida verdik bu seferde kaski istediler.
O an fitiller koptu zaten argo kufur karisik (duzgun halini yaziyorum) cekici cagir benzini hortumla cek 5 dakika bekle napiyorsan yap geliyorum dedim kaskida alip nakit bulup geldim koseye gecmis oturuyor hiyarlar parayi biraktim cektim gittim.
Bidaha gider miyim ayni yere? Gitmem arkadaslarimida gondermem az kazansin pezevenkler.

toseabul
10 Nisan 2016, 12:05
aynı şey başıma gelmişti. adam yıkama yasak dedi bana. motosiklet ya. öylemi dedim. üstüne depoyuda fullemiş.. aradım opet genel merkezi adamların agzına sıctılar 30 dk dan fazla motorumu yıkadılar way kardes söyle böyle sen yanlış anlamışsın felan fistan.. bi hürmet bi ikram.. anlıcan kardeş tepkini koyacaksın ve sonrada şikayet edeceksin

serkany
10 Nisan 2016, 14:18
Gardaşlar siz nerde yaşıyorsunuz, hakmış hukukmuş.Opet veya Shell oda SAHIPLERI YABANCI oldukları için belki şikayet mekanızması çalışır gerisi hikaye..GS olup maça gidenler bilir hükanra bir laf edildi diye iki üç yıldır metrosu kapalı yoları yapılmıyor, oda yetmezmiş gibi maç çıkışında bütün stadat merdivenlerden çıkınca 2mt lik bir koridor gibi yerden gidiyor , 2Mt yerin yarısında KÖFTECiler tezgah kurduruyorlar..KAç kez şikayet ettim tık yok... Bir kez GS maçına gidin stadanın 1/3 dolsun çıkışta HÜKarın kini ni anlayın. Daha oda yetmezmiş gibi Hünkar Aslanlı yola şantiye kuracaktı da acıdı vaz geçti..

telike
10 Nisan 2016, 15:02
P- 40 hava çok gelir o lastiğe
M- Lastik patlak ondan çok basıyorum
P- Lastik patlaksa şurda lastikçi var
M- ??????

Bugün şirketin fiorino van aracını iç dış yıkattıktan sonra sürekli inen sol arka tekerine hava basarken yaşadığım diyalog. Sana ne be adam, bu arabayla 3 aydır böyle geziyolar düzeni ben mi değiştiricem.
Adam iyi niyetinden söylemiş lafı kabadan anlamışsın

freewill
10 Nisan 2016, 19:05
P- 40 hava çok gelir o lastiğe
M- Lastik patlak ondan çok basıyorum
P- Lastik patlaksa şurda lastikçi var
M- ??????

Bugün şirketin fiorino van aracını iç dış yıkattıktan sonra sürekli inen sol arka tekerine hava basarken yaşadığım diyalog. Sana ne be adam, bu arabayla 3 aydır böyle geziyolar düzeni ben mi değiştiricem.

eee bunda ne var adam uyarmış şikayetinin çözümü için yerde göstermiş :)