PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zincir döndükçe periyodik olarak bir yere sürtünüyor



Mehmet_SIRLI
29 Mart 2016, 14:37
Merhaba Arkadaşlar.

Duke200 16 bin bakımı için spormotoya gitmiştim. Zincirim gevşediği için ayar yapmışlar ve sanırım iç dış çevrimi gibi bişey yapmışlar tam anlamadım ya neyse. lakin Servisten geldikten sonra normal viteste giderken bir şey olmuyor yada anlayamıyorum ama debriyajı sıkıp gittiğim zaman yada motoru boşa alıp gittiğim zaman gerek ses ile gerekse titreşim ile zincirin bir tere sürttüğünü hissediyorum. Servisi aradım abi zincir bir noktasından çarpılma yapmıştır o sürterdir birşy olmaz bir dahaki bakıma zincirini değiştireceğiz dedi. Daha önce başına gelen var mı? fazla rahatsız edici bir şey yok ama gene de insan tedirgin oluyor. motoru kendim iterek baktım bir şey göremedim sanırım sadece üstüne oturunca oluyor enteresan bir durum.

heia2654
29 Mart 2016, 15:00
İç dış çevrim dedikleri muhtemelen dişlileri ters çevirmişler. Yani dişin az aşınan tarafı da biraz kullanılsın diye. Bu ses yapabilir çünkü dişlerin ters yüzeyindeki aşınmış yüzey tam oturmuyor olabilir zincire. Emin değilim bu konuda. İnternetten dişlilerin simetrik olup olmadığına da bakın, ters çevrilen dişlinin merkezi kaymış olabilir.

Diğer bir sebep fazla germiş olabilirler zinciri. Bu kesin ses yapar. Periyodik olmasının sebebi ufak bir çarpılma olabilir zincirde.

Üstüne oturunca zincir biraz daha gerildiği için ses artar. İdealde ayar yapılırken üzerinde sürücü kilosunda birinin oturuyor olması gerekir. Düzelttirene kadar sakın arkanıza yolcu almayın.

Viteste de aynı sesi yapıyordur ama motor sesinden anlamıyor olabilirsiniz.

Benim tavisyem geri götürün, üzerinde otururken gerginlik olmadan doğru düzgün ayarlatın. Fazla gerginse dişli ve rulmanlarına da zarar verebilir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:53 ----------

He bir de tabi motoru ses yapan zincirle gönderip (muhtemelen de doğru ayar yapmayıp) telefonda "çarpılmıştır o yaa" diyen memleketim servisini repertuarınıza ekleyiverin...

mustafa_325
29 Mart 2016, 16:08
Gaz verdiğin zaman zincirin üst tarafı gerilir altı gevşer. Gazı kestiğinde alt tarafı gerilir üstü gevşer. Bakımdan yeni çıkmış motorda bunun olacağını sanmıyorum ama eğer zincirin gevşek ise dediğine göre zincirin üst tarafı aşağı sarkarak sürtüyor. Aşağıda abartılı temsili paint çizimi.
http://www.yukleresim.com/images/2016/03/29/353620142515c84379568502c0f84fe4.png

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:01 ----------

Düşük hızlarda motosikletin gaz tepkisinde gecikme varsa yani motor devri yükselmesine rağmen tekere geç iletiliyorsa benim dediğim durum olmuştur.

YouSuffer
29 Mart 2016, 16:19
zincir gerginliği sorunu olabilir gerdirin, zincir bitmeye yakında böyle yapar ama çok yapıyorsa gevşektir zinciriniz

ZümeR
29 Mart 2016, 16:22
Bende toz toprak çukur yolda ağır aksak giderken arka frene dokunmamla ABS devreye giriyor ve ÇAAAT diye bir zincir vurmasıyla titreyip kendime geliyorum.
Bir gün koparacak zinciri ama ne zaman.. :sunny:

Mehmet_SIRLI
29 Mart 2016, 17:12
Teşekkürler arkadaşlar tekrar servise götürüp bir yol testi daha yaptıracağım nekadar eskimiş zincir de olsa böyle ses yapmaması lazım.