PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arızalı parça ne anlamadım, var mı anlayan ?



senolas
25 Mart 2016, 21:03
Merhabalar, yaklaşık 2 ay kadar önce ön fren diskim yalpaladığından dolayı değiştirdim. Aynı zaman da fren balatası da taktım, fakat bugün ne göreyim, ön takımdan bir uğultu geliyor. Biraz kurcaladıktan sonra bir baktım ön disk yine yalpa yapıyor. Sorun nerede bir türlü anlayamadım. Fren merkezinde mi, tekeri tutan milde mi, janttamı ? Rulmanda mı ? Aklım almıyor. Tahmini ve fikri olan varmıdır ?

07DFB18
25 Mart 2016, 21:18
OLASI SEBEPLER:
1 Jant göbeğinde eğrilik
2 fren diskini jant göbeğine sabitlediğimiz yerde kasıntılı takma
edit...

uğultu sesi bilyadan yapar bilhassa yüksek devirlerde (hızlarda)

batıegeli
25 Mart 2016, 21:53
Diskler sıcakkene su görürse çarpılır, kalitesiz balatalar da diski bozar, rulmanda boşluk varsa jant sağa sola yatıyorsa diskiniz eğrilir.

senolas
26 Mart 2016, 01:25
sanki bi sürtme sesi gibi bir ses geliyor ama sürekli olmuyor bu zaman zaman oluyor. Ön tekeri söküp baktım, herhangi bi anormallik göremedim. Sıcak diske kesinlikle su vurmam, diskin ısınacağı kadar bir yere dahi gitmiyorum.

darkmotor
26 Mart 2016, 01:34
Büyük ihtimalle ,fren balatasından geliyor.Disk balatada ,yer edince o ses de gidecektir.

senolas
26 Mart 2016, 13:27
disk ve balata yeni takıldığında o sesi yapıyordu, önemli olan sesi yapması değil, önemli olan o sese neden olan durum. Ben diskte yamukluk var diye yeni disk alıp değiştirdim. Gerçektende diskte yamukluk var dı. Fakat yeni disk takıyorum, tekeri çevirip üzerinden aynı hizada baktığımda yine hafif bir yalpalama söz konusu. Ön aksaam da bi problem var fakat nerede olduğu belli değil. Sormak istediğim şey ise bilya da herhangi bir anormallik olursa tekerin yalpa yapması ihtimali varmıdır az da olsa.