PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Düştükten sonra motordaki farklılıklar



AlperenK
27 Şubat 2016, 13:45
Öncelikle herkese iyi günler biraz detaylı anlatacağım okuyabilirseniz memnun olurum ben yaklaşık 1.5 ay önce motorsiklet aldım Kuba Razore modeli ehliyetede kaydımı yaptırdım motoru kullandığımı söyleyemem motorum daha 70 KM'de anlayacağınız motoru öğrenmeye çalışıyorum bilgili değilim, 4-5 gün boyunca motoru hiç çıkartmamıştım şöyle bir çıkarayım dedim en azından sokağın sonuna gidip geleyim diye düşündüm fakat aptallık ya bu işi yollar ıslakken yaptım gerçekten düşük hızda seyrederken kaydım ve düştüm ve bu benim hatamdan kaynaklanıyor sonrasında motoru bugün 1saat önce çıkartıp sorunlarına baktım motorun ibresinin orasında bir plastik parça kırılmış pek pahalı olduğunu düşünmüyorum bir aynam kırıldı ve debriyaj eskisinden farklı gibi geliyor asıl içimi sıkan sorun şu motorun gidonu yamuldu diyeyim sanırım düz gitmesi için gidonu biraz daha sağa doğru tutmam gerekiyor ve motor güçlü olmasa bile çok hafif yani açıkçası gerçekten çok iyi hızlanıyordu 2.vitesde özellikle bugün denediğimde gerçekten farkı anlamamak mümkün değildi eskisi kadar seri değil içinde ne olmuş olabilir eğer işe yarayacaksa yerimde dururken çok hafif bir yanık kokusu alır gibi oldum cevaplarınıza ihtiyacım var çünkü servis dışında bir yere götürüp garantisinden etmek istemiyorum ama servisde çok pahalı tutacak diyorlar ve inanın ben hiç anlamıyorum sorun ne olabilir bana neye mâl olur ? Cevap verecek herkese teşekkürler.

Bthndmrl
27 Şubat 2016, 15:05
Kawasaki olmadıgına göre servis bence daha ucuza gelir korkmadan götürün halledip verirler yada beğenmessen moto garaj serkan ustamız var.

antilop_skul
27 Şubat 2016, 15:38
o markalar ucuzdur max 100 tl ye herşeyi hallolur.servise götür bence .

okan kükner
27 Şubat 2016, 16:02
Adamlara durumu izah et. Bir hasar tespiti yapsınlar. En önemliden önemsize doğru yaptır eğer durumun çok iyi değilse.

1 ay önce bende benzer bir şekilde düştüm. Yamuk gidon, kuyrukta kırık, kırık aynalar, sol ayak pedini tutan kısım tamamen kırıldı. Toplamda 400 TL ödedim hepsine ki ben çok daha yüksek bekliyordum. Ön yargılı olma önce servise götür.

Lukocan
27 Şubat 2016, 17:38
direksiyon öyle yavaş hızda düşme ile kolay kolay yamulmaz hocam. hani şu eski bisikletlerde ön tekeri iki bacak arasına alıp gidonu düzeltirdikya, işte onun aynısı motorsiklette de oluyor ufak bi civata var onu gevşetip düzeltiyorsun. diğer kısımlar çok masraflı değildir tahminim.

AlperenK
27 Şubat 2016, 23:58
Verdiğiniz cevaplar için hepinize öncelikle teşekkür ederim, ikinci olarak umarım fiyat 100TL'yi geçmez çünkü babamı daha fazla zora sokamam :)

kefkes
28 Şubat 2016, 00:20
Merhaba Alperen motosikletin hayırlı olsun öncelikle.

Ayna yaklaşık yirmi lira, anlaşılan sola düşmüşsün pegde yamulma var mı bilmiyorum onu değiştirmeden de kullanabilirsin gerçi.Gidonu arkadaşın dediği gibi tekerleği iki bacağınla sıkıştırarak düzeltebilirsin fakat için rahat etsin diye servise bi gstermeni tavsiye ederim.Ayrıca gidon yamuksa düzeltmeye falan çalışma 30 tl'dir bi gidon alıp değiştircen mecburen.Göstergelere izole bant tavsiye ediyorum çünkü 180-190 tl fiyatı var yanılmıyorsam komple olarak,onu öylece bırak nazarlığı olsun.Gidon değiştirmeye gerek yoksa eğer, bi ayna alıp git servise, bi on lira verir beş dakikada çıkarsın..Parça kalitesi olarak narindir biraz, olduğu yerde bile devrilmesin dikkat et:)Pek zorlama..
Bir de sana benden tavsiye olsun.O motorun lastikleri kuruda oldukça iyidir, ıslakta bir o kadar berbattır.İyi ki daha bi kötü tecrübe yaşamamışsın..İlk işin lastikleri değiştirmek olsun.Sakın bi şey olmaz deyip yağışlı havada falan kullanmaya kalkma. Nasılsa öğrendim idare edebilirim falan deme..
Yanık kokusu demişsin bir de, uzun zamandır motosiklet kullanan bi arkadaşına kullandır normal gidip gitmediğine bir de o baksın, sesinde değişiklik var mı falan..'eskisi gibi gitmiyor' un cevabı çok pahalı olabilir, cevabı uzun olabilir içini karartmak istemiyorum..Bi servise göster kuruntu yapma..
Geçmiş olsun..

AlperenK
28 Şubat 2016, 00:29
Çok teşekkür ederim en yakın zamanda servise götüreceğim ve dediğiniz gibi gidon problemini kendi başıma çözmeyi deneyeceğim