PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet artık çok pahalı. Gelin hesaplayalım.



Sayfa : [1] 2

Mexico
26 Şubat 2016, 18:30
Herkese selamlar.

Son zamanlarda motosiklet kullanmanın gerçekten aşırı derecede pahalılaştığını düşünüyorum. 3-4 bin TL'ye motor alınabiliyor, neresi pahalı diye soranlar olabilir. Ama benim bahsettiğim kısım tam anlamıyla motosiklet sürmek. Kısaca bir hesap yapmak istiyorum. Bu hesabı kendime göre yapacağım. Katılan olur/olmaz saygı duyarım.

Yaşım 23, son sınıf üniversite öğrencisiyim. Şu an duke 200 kullanıyorum. Motorumu ve mevcut ekipmanlarımı sezon açılınca satmaya karar verdim. Bir süre ara verip, sonrasında eğitim alıp, ekipman toplayıp, Duke 390 almayı planlıyorum. Motor kazalarının şakası yok. Gitti mi gidiyorsun malum, bir de sakat kalma kısmı var ki en kötüsü. Neyse içimizi karartmayalım. Şimdi gelelim baştan yapmam gereken harcamalara. Bu hesap motora benim gibi ara verip yeniden başlayanlar yada sıfırdan başlayanlar içindir.

EĞİTİM
Öncelikle eğitim masrafları için Honda Eğitim Merkezi fiyatlarını baz alalım. Daha önceden tecrübem olduğu halde yinede doğru bildiğim yanlışları silmek adına ilk etapta GS 1- GS 2 eğitimlerini almak istiyorum. Fiyatları bugün kontrol ettiğimde iki kur için 1040 TL.

EĞİTİM MASRAFI 1040 TL.

Gelelim ekipman kısmına. Çok şükür bugüne kadar hiç kazam olmadı ama dizlik ve bot hariç hem ekipmanlı gezdim. Genelde tek artçım olan kız arkadaşımı da hep aynı şekilde bindirdim. Ama her zaman, bakkala bile giderken tam ekipman şart. Neyse ekipmanları çok uçuk olmadan hesaplayacağım. Ama kaliteden ve güvenlikten de ödün vermemeye çalışacağım.

KASK
Kask olarak şu an termoplastik bir LS2 kullanıyorum. Ancak koruyacağına dair şüphelerim var. Kask konusunda fazla tutumlu olmamak gerek. En aşağı fiber bir kask lazım. Aklımda ki model dahili güneş vizörü istediğimden dolayı AGV K5. Ama güneş vizörü de ayrıca bir güvensizlik yaratıyor bende. Normal vizörde gözlerime zarar veriyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Bazı arkadaşlar iridyum vizör al gece sorun olmaz diyor ama ondan da şüpheliyim. Marushinide takip ediyorum genelde ama hala net bir bilgi bulamadım modelleri hakkında. Kimi iyi diyor, kimi kötü. Neyse kaskımızı AGV K5 diyelim.

http://www.motosikletaksesuarlari.com/AGV-K-5-Hurricane-Siyah-Yesil-Kapali-Motosiklet-Kaski_17707.html?gclid=CNbm-7zWlcsCFWHlwgodPQsFgg

KASK MASRAFI 1100 TL

MONT
Gelelim monta. Mont her zaman deri daha iyi ama Antalya'da yazın ne kadar çekilebilir bilemem. Güzel bir deri mont almak istiyorum diyelim. Çok aşırı baskılı şeyler giymekten hoşlanmıyorum pist yarışçıları gibi ve Alpinestars'ın kesimleri güzel. Şu model hoşuma gitti. Kendisi gibi parası da güzel 2000 TL ve yazın giyebileceğimden hala şüpheliyim. https://www.motovento.com/urun/size-ozel/giyim/deri-ceket/alpinestars-monty-lthr-jkt-ALP000161

MONT MASRAFI 2000 TL


PANTOLON
Dizlik yerine pantolon giymek daha güvenli ve sağlıklı bence. Pantolon için kevların önemini duydum ve kevlar bakındım. Başlangıç için temizlik ve görüntü açısından 2 tane almak istiyorum. Tech 90 Türk malı ve bu işe ciddi arge yatırımları yapan bir firmaymış. Hem onlara destek hemde güvenli olduğunu düşündüğümden dolayı tech90 tercih edeceğim.
http://www.motosikletaksesuarlari.com/TECH-90-CiTY-KEVLAR-JEAN-TAsLANMIs-MAVi-MOTOR-PANTOLONU_853.html
http://www.motosikletaksesuarlari.com/Tech-90-New-Pirate-Korumali-Motosiklet-Pantolonu_18385.html

PANTOLON MASRAFI 740 TL


BOT
Bot konusunda çok tecrübesizim. Birkaç inceleme videosu izledim ama pek tatmin etmedi. Çok ucuzu da var pahalısı da. Ama çok gerekli olduğundan şüphem yok. Tavsiyem goretex ve kaydırmaz taban olması. Ayrıca uzun olmalı ki tam manasıyla görevini yapabilsin. Tüm bunları bir araya toplayınca fiyat uygunluğuyla YDS Diablo GTX 11.0 gözüme çarpıyor. Ama bu üründe yazın terletme yapabilir. Bunda da şüpheliyim.
http://www.ydsshop.com/?urun-112-yds-diablo-11-0-gtx

BOT MASRAFI 430 TL


SIRTLIK/BELLİK
En çok göz ardı edilen ekipmanlardan birisi. Aldığımız bir çok montta sırtlık yerine sadece sünger bulunuyor. Ayrıca satın almamız gerekiyor bunu unutmayalım. Ama benim tavsiyem mont içine koyulan değilde, tüm omurgayı saran sırtlık ve bellik almanız. Hem olası bir düşmede daha iyi korur hemde böbreklerinizi soğuktan korur. Bunun için katlanmasından ve kolay saklanmasından dolayı tercihim Knox'un şu modeli: http://www.motodium.com.tr/Knox-Kompakt-Sirt-Koruma,PR-5613.html
Topcase falan rahat girer. Hemde Knox bu işte kendini ispatlamış bir marka.

SIRTLIK/BELLİK MASRAFI 350 TL

Efendim ORTA HALLİ ekipmanlarımız bunlar. Toplam maliyet 5660 TL. Hadi düz 5500 TL diyelim. Daha bunlara balaklava, içlik, ıvır zıvır dahil değil. Onları da küçümsemeyin, fiyatları el yakıyor.
E bitti mi? Tabi ki hayır. Motoruna göre lastik değişimi var. Mecbur alacağız. Alırken motorun üstündekiler iyi olsa bile, elbet onlarda bitecek. Orta halli bir çift lastik min 900 TL. (Ebata göre değişir)
E kimiside topcase taktırmak istiyor. Adam işe motorla gidip gelecek eşyaları her gün ofise mi taşıyacak? Mesela Xmax 250'ye orijinal çanta taktırmak şu an 1250 TL'cik. Yahu insaf be insaf bu kadarda olmaz.

NEYSE,
Ehliyeti olmayan arkadaşların bir de ehliyet masrafı var. Devlet baba gel bakalım diyor sana. Min. 1000 TL. Son zamlar bayağı büyük diye duydum :)
Veee sigorta konusu. 500 liraya yaptıranlar göbek atıyor. Her gün isyan başlıkları okuyoruz. Hadi yine insaflı olalım 500 TL diyelim. Plaka-ruhsat masrafını yazmıyorum lanet olsun :)

Şimdi soruyorum. Motosiklet sektörünün gidişatı ne olacak? Ben araba sürmekten nefret ediyorum. 2014'de ailemin bana aldığı araba yemin ederim daha 2000 km'de. Otoparkta yatıyor, okuduğum şehre bile götürmüyorum düşünün. Toplu taşımadan da nefret ediyorum. Yani ya hayatını riske atıp ekipmansız bineceksin yada paşa paşa öpüleceksin. Düşük cc motor al ucuzdan diyen olursa fiyatlara baksın derim. R125 14 BİN TL!

İşin özü bir motor alırken, bir motordan fazlasını ekipmana ve diğer harcamalara veriyoruz. Bu beni çok üzse de motosiklet sevgim her seferinde galip çıkıyor. Ben yine de bu ekipmanları toplayacağım ve motoru yenileyeceğim. Ama hakkımı hiç kimseye helal etmiyorum.

akbird
26 Şubat 2016, 18:32
sen gelde bi dertleşelim. Senin baya için kabarmış :D

md054
26 Şubat 2016, 18:46
Yuru be kim tutar seni bu adam parti kursun oy verelim cemaat kur muridin olalim :))) saka bi yana motosiklet pahali bir hobi malesef ama birseyleri yasamak icin birseylerden ödün vermek gerekiyo malesefki

kordinaryus
26 Şubat 2016, 19:02
eğitim: çekirdekten yetişme sayılırım. mobiletten başladım 125 ve 250 cc motosiklete kadar büyüklerim gösterdi ve kısa süre de olsa kullandım. motosikletten önce uzun süre araba kullandım trafik bilgisi edindim. elbette hala öğrenecek çok şeyim var ama 150cc motosikleti okul-ev arası kullanacak yeterlilikte olduğumu düşünüyorum. piste çıkma niyetim yok. yani masraf 0.

kask: testlerden geçip onay almış ucuz kasklardan aldım. ls2 markalı. o zamanlar 230 lira vermiştim. fiber olması konforunu hafifliğini etkiliyor, asıl önemli olan darbeyi emici köpük ve o da test edilip onaylanmış. masraf 230.

mont: kask gibi tek kullanımlık ekipman olmadığı için motosikleti bırakan birinden ikinci el aldım. markası da pek iyi değil ama içliği dışlığı yağmurluğu var su geçirmez ve temiz. 100 liraya almıştım.

bot ve pantolonum yok. eksiklik olduğunu biliyorum ama hayatı organlarımı öğrenci bütçemle koruma altına aldıktan sonra bu ikisini erteledim bir süreliğine. en kısa zamanda bunları da tamamlayacağım.

sırtlık/bellik: montum hörgüçlü olduğu için sırt konusunda ciddi koruma sağlıyor. ama bellik yok. zaten söylediğim gibi, motosiklet 150cc.

balaklava, eldiven, el-wire, reflektör, vırt zırt ekipmanları aliexpress'ten çok ucuza alıyorum. kışın alıyorum yaza anca geliyor :)

neden bunları yazdım? size muhalefet olmak için değil elbette. bence gözümüzün korkmasına gerek yok. benim için motosiklet şehiriçi ulaşım aracı. 150cc motosikletle ve yazdığım ekipmanlarla bu ihtiyacımı gideriyorum. elim tornavida tutuyor, ufak tefek bakımlarını kendim hallediyorum. ulaşımım otobüsten ucuza geliyor ve yaz aylarında çok daha konforlu ve pratik oluyor. ve kapımda ulaşımı daimi olarak sağlayabileceğim bir alet olması güven veriyor. benim gibi kullananlar için motosiklet o kadar masraflı değil demeye çalışıyorum.

ha ama 250 ve üzeri cc motosikletle uzun yola gidenler için hem bu ekipmanlar en iyisinden olması gerekli, hem de bot ve pantolon dahil tam olması gerekli. ls2 ile uzun yola gidilmez mesela. ayrıca motorun ilk alım ve işletme maliyetleri de yüksek olacak nispeten. o durumlarda sonuna kadar haklısınız. ama ben motora 3000 lira veren insanım, diğer masraflarım da buna orantılı. motosiklete 15-20 bin lira veren insanın da masrafları ona orantılı. kullanım da aynı şekilde.

kısaca bu iş herekse masraflı. ama azdan az, çoktan çok gidiyor :)

mrt20
26 Şubat 2016, 19:08
Pahalı hemde çok pahalı ama herkes isyanını sanaldan öteye etmiyor.
Elimizde telefon bilgisayar burdan sallıyoruz. (bende dahil)
Şöyle almaktan vazgeçip güzel bi protesto yapabilsek.
Hem benzin fiyatları için hem motorlar için.
Ama olmuyor malesef.

Mexico
26 Şubat 2016, 19:19
sen gelde bi dertleşelim. Senin baya için kabarmış :D

Yarın dönüyorum abi. Fuara da gidince iyice doldum :mrgreen:


eğitim: çekirdekten yetişme sayılırım. mobiletten başladım 125 ve 250 cc motosiklete kadar büyüklerim gösterdi ve kısa süre de olsa kullandım. motosikletten önce uzun süre araba kullandım trafik bilgisi edindim. elbette hala öğrenecek çok şeyim var ama 150cc motosikleti okul-ev arası kullanacak yeterlilikte olduğumu düşünüyorum. piste çıkma niyetim yok. yani masraf 0.

kask: testlerden geçip onay almış ucuz kasklardan aldım. ls2 markalı. o zamanlar 230 lira vermiştim. fiber olması konforunu hafifliğini etkiliyor, asıl önemli olan darbeyi emici köpük ve o da test edilip onaylanmış. masraf 230.

mont: kask gibi tek kullanımlık ekipman olmadığı için motosikleti bırakan birinden ikinci el aldım. markası da pek iyi değil ama içliği dışlığı yağmurluğu var su geçirmez ve temiz. 100 liraya almıştım.

bot ve pantolonum yok. eksiklik olduğunu biliyorum ama hayatı organlarımı öğrenci bütçemle koruma altına aldıktan sonra bu ikisini erteledim bir süreliğine. en kısa zamanda bunları da tamamlayacağım.

sırtlık/bellik: montum hörgüçlü olduğu için sırt konusunda ciddi koruma sağlıyor. ama bellik yok. zaten söylediğim gibi, motosiklet 150cc.

balaklava, eldiven, el-wire, reflektör, vırt zırt ekipmanları aliexpress'ten çok ucuza alıyorum. kışın alıyorum yaza anca geliyor :)

neden bunları yazdım? size muhalefet olmak için değil elbette. bence gözümüzün korkmasına gerek yok. benim için motosiklet şehiriçi ulaşım aracı. 150cc motosikletle ve yazdığım ekipmanlarla bu ihtiyacımı gideriyorum. elim tornavida tutuyor, ufak tefek bakımlarını kendim hallediyorum. ulaşımım otobüsten ucuza geliyor ve yaz aylarında çok daha konforlu ve pratik oluyor. ve kapımda ulaşımı daimi olarak sağlayabileceğim bir alet olması güven veriyor. benim gibi kullananlar için motosiklet o kadar masraflı değil demeye çalışıyorum.

ha ama 250 ve üzeri cc motosikletle uzun yola gidenler için hem bu ekipmanlar en iyisinden olması gerekli, hem de bot ve pantolon dahil tam olması gerekli. ls2 ile uzun yola gidilmez mesela. ayrıca motorun ilk alım ve işletme maliyetleri de yüksek olacak nispeten. o durumlarda sonuna kadar haklısınız. ama ben motora 3000 lira veren insanım, diğer masraflarım da buna orantılı. motosiklete 15-20 bin lira veren insanın da masrafları ona orantılı. kullanım da aynı şekilde.

kısaca bu iş herekse masraflı. ama azdan az, çoktan çok gidiyor :)

150cc motor 90-100 km hızlara çıkar. 100 liralık montun ne sürtünmeye direncine, ne de omurgamı koruyacak olan hörgücüne inanmam. Asfaltta sürüklenirken 700 dereceler söz konusu. Sizi bilemem ama ben canımı bu monta emanet edip, bu kadar güvende hissetmezdim kendimi. Kaskta fiber sadece konfor ve hafiflik demek değildir. Termoplastik kasklar darbe emmez, savuşturur. Yani sizin kaskınız darbe emmek için değil, darbe savuşturmak için yapılmış. (yanılıyorsam düzeltin) eğitim konusuna gelirsek, 200 cc kullanıyorum. Birçok yanlışlarım var. Eğer yeterlilikte olduğumu düşünürsem sorun var demektir. Adam gibi eğitim almadan nasıl tam öğreneceğim? bu arada bende 2010'dan beri araba kullanıyorum. İlk aracım sıfırdı ve 20 bin km yapmıştım. Toplamda 23-24 bin km arası istanbul trafiği tecrübem var.
Bence motorun gücüne çok takılmayın. Bir kazada öyle şeyler olabiliyor ki, inanın motorun gücü çok anlamsız bir ayrıntı oluveriyor. Vakit ayırdığınız için teşekkürler :)

IRau
26 Şubat 2016, 19:19
2100 tl ye arai kask aldım hiç gerek yokken

çünkü rahat battı nolan kask var diye

kahraman1
26 Şubat 2016, 19:19
Başkan naptin orta halli ekipman 5660tl olurmu orta halli demek full ekipman 10adet seçmece motorcunun ekipmanları fiyatinin toplamının 10a bölünmesinden çıkarsa daha net bilgi olmazmi.1100lira kask 2000lira mont bence orta halli değil standartin baya üstü gibi.Ayrıca en pahalı lastik 17 jant SS lastikleri diye biliyorum ve enn pahalisi set 1200tl orta halli olarak sava mitas set 600tl gibi bi rakam.Ayrıca ben pahalı kaskin standart bi kasktan çok çok fazla koruyacağını zannetmiyorum,ses almamak vb şeyler gibi artilari tabiki var ama konfordan ödün vermemek lüks e kaçıyor sanki.Yani nolan kask vardı öldü arai olsa ölmezdi gibi birşey olacağına inanmıyorum şahsen.Asıl meseleye gelirsek bencede dışardan bakıldığı gibi masrafsız birşeye benzemiyor hiç umulmayan tahmin edilmeyen masraflar çıkıyor.ekipman+bakim+MTV+sigorta+yakıt+muayene+la stik+arıza+aksesuar derken senelik en az bi küçük motor parası kafadan gidiyor.

MD.Murat
26 Şubat 2016, 19:21
diğerleri alıyor ama. bir şekilde sektör kendini döndürüyor. bu durumda sonuç fakirliğe çıkıyor.
aylık 15000 gelirin olursa aslında pahalı değil :mrgreen:

Mexico
26 Şubat 2016, 19:24
Başkan naptin orta halli ekipman 5660tl olurmu orta halli demek full ekipman 10adet seçmece motorcunun ekipmanları fiyatinin toplamının 10a bölünmesinden çıkarsa daha net bilgi olmazmi.1100lira kask 2000lira mont bence orta halli değil standartin baya üstü gibi.Ayrıca en pahalı lastik 17 jant SS lastikleri diye biliyorum ve enn pahalisi set 1200tl orta halli olarak sava mitas set 600tl gibi bi rakam.Ayrıca ben pahalı kaskin standart bi kasktan çok çok fazla koruyacağını zannetmiyorum,ses almamak vb şeyler gibi artilari tabiki var ama konfordan ödün vermemek lüks e kaçıyor sanki.Yani nolan kask vardı öldü arai olsa ölmezdi gibi birşey olacağına inanmıyorum şahsen.Asıl meseleye gelirsek bencede dışardan bakıldığı gibi masrafsız birşeye benzemiyor hiç umulmayan tahmin edilmeyen masraflar çıkıyor.ekipman+bakim+MTV+sigorta+yakıt+muayene+la stik+arıza+aksesuar derken senelik en az bi küçük motor parası kafadan gidiyor.

Lastik 900 TL dedim zaten. Ben naked kullanıyorum ve lastik ebatım ön 110 arka 150. Diablo takamıyorum 900 liraya? Bridgestone vs takabiliyorum. kask konusuna gelirsek az önce yukarıda da yazdım düşüncelerimi.
Paylaşımınız için teşekkürler :)

EldekiDebryj
26 Şubat 2016, 19:43
Bizim eşimle sadece motosikletler ve giydiğimiz ekipmanlar yaklaşık 70.000tl (lastigi, sigortasi, iiviri ziviri hariç) tuttu. Tek tek hesaplayınca cidden feci bir para çıkıyor. Ama yapacak birşey yok. Ya bırakıyorsun( bırakılmıyor) yada bir şekilde yapmaya çalışıyorsun işte.

metinkilic
26 Şubat 2016, 19:59
Motosiklet malzemelerini, giyim kuşam, aksesuar vb.ülkemizden almıyorum. Kusura bakmayın benim param kıymetli. Motosiklet zevktir ayağına bana geçirmeye hazır bir dünya esnafın bulunduğunu bildiğim için yurt dışını tercih ediyorum. İnanın bana çok ama çok uygun fiyatlara malzemeleri aldım. Halen de alıyorum. Çin'den değil, bildiğin avrupa'dan alıyorum.
Böyle olunca bazı fiyatları aşağıya çekiyoruz.
Ama sigorta ve benzin fiyatları için yapacak bir şey yok. Seve seve ödüyoruz.

nuwanda324
26 Şubat 2016, 20:12
2014 kasım yamaha mt09 24.000 tl. (https://youtu.be/9FSuN9NsBbk?t=8m14s):thumleft:
2016 şubat yamaha mt09 33.400 tl. (http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/160605-yamaha-2016-fiyat-listesi-guncellenmis-fiyatlar.html):jocolor:
15 ayda %40 zam:pr:
Başka sözüm yok hakim bey

kordinaryus
26 Şubat 2016, 20:32
Yarın dönüyorum abi. Fuara da gidince iyice doldum :mrgreen:



150cc motor 90-100 km hızlara çıkar. 100 liralık montun ne sürtünmeye direncine, ne de omurgamı koruyacak olan hörgücüne inanmam. Asfaltta sürüklenirken 700 dereceler söz konusu. Sizi bilemem ama ben canımı bu monta emanet edip, bu kadar güvende hissetmezdim kendimi. Kaskta fiber sadece konfor ve hafiflik demek değildir. Termoplastik kasklar darbe emmez, savuşturur. Yani sizin kaskınız darbe emmek için değil, darbe savuşturmak için yapılmış. (yanılıyorsam düzeltin) eğitim konusuna gelirsek, 200 cc kullanıyorum. Birçok yanlışlarım var. Eğer yeterlilikte olduğumu düşünürsem sorun var demektir. Adam gibi eğitim almadan nasıl tam öğreneceğim? bu arada bende 2010'dan beri araba kullanıyorum. İlk aracım sıfırdı ve 20 bin km yapmıştım. Toplamda 23-24 bin km arası istanbul trafiği tecrübem var.
Bence motorun gücüne çok takılmayın. Bir kazada öyle şeyler olabiliyor ki, inanın motorun gücü çok anlamsız bir ayrıntı oluveriyor. Vakit ayırdığınız için teşekkürler :)

ben farklı bir görüş sunmaya çalıştım ama siz beni hedef almışsınız. montu ikinci el aldım yazmıştım, ben de biliyorum 100 liralık montun nasıl bir şey olduğunu. benimkinin sıfırı 450 lira. kaskım sonuçta gerekli testlerden başarıyla geçmiş bir kask. benim için motosiklet o kadar da korkutucu masrafları olan bir şey değil. başlayacak arkadaşların da bu gözle bakmasını istediğim için yazmıştım. montun fiyatından çarpıtmaya gerek yoktu bence

tr100a
26 Şubat 2016, 20:36
yüksekten uçmaya gerek yok kullanıcı geliriyle orantılı kendini korur

venom mont ve pantolon 4 mevsim 560 tl
2 adet ls2 kask 350 tl
1 adet artçı için mont 280 tl
1 adet dizlik 80 tl
2 adet eldiven 50 tl
------------------------------------------
toplam 1320 tl

bunları mesai kalıp yada ikramiye aldığımda aldım hepsine toplu para vermedim motosiklet zevk için kullandım önünü kaldırıp, yan gidip bilumum hareketler yapmadım gençliğimde bile. Canım tatlı çünkü maxsimum limitlerde hiçbirzaman gitmedim beni korumaya yetiyor.
İlk mobilet jawa ceylan, jawa 350, mz 251 gibi küçükten büyüğe bindim eğiteme gerek yok pistlerde yarış yapmıyorum ben xciting 500 ile giderken cbf 150 beni geçiyordu dedik ya zevk için yarış değil.
İspatı kırklarelinde 100 cc cub ile 70 km hızla yere çakıldım (yan rüzgar motoru altımdan alıp tarlaya attı) kafa üstü asfalta çakılıp 10-15 m gibi sürüklendim venom mont ve pantolana hiçbirşey olmadı hemde beni mükemmel korudu kaskın camı kırıldı çizildi falan attım yenisini aldım

örneğin hayabusaya taktım son zamanlarda alırsam bu ekipmanla değil kanguru derisinden iki adet tulum ve aerodinamik iki adet kaska ihtiyacım olur

snappy x
26 Şubat 2016, 20:46
yüksekten uçmaya gerek yok kullanıcı geliriyle orantılı kendini korur

venom mont ve pantolon 4 mevsim 560 tl
2 adet ls2 kask 350 tl
1 adet artçı için mont 280 tl
1 adet dizlik 80 tl
2 adet eldiven 50 tl
------------------------------------------
toplam 1320 tl

bunları mesai kalıp yada ikramiye aldığımda aldım hepsine toplu para vermedim motosiklet zevk için kullandım önünü kaldırıp, yan gidip bilumum hareketler yapmadım gençliğimde bile. Canım tatlı çünkü maxsimum limitlerde hiçbirzaman gitmedim beni korumaya yetiyor.
İlk mobilet jawa ceylan, jawa 350, mz 251 gibi küçükten büyüğe bindim eğiteme gerek yok pistlerde yarış yapmıyorum ben xciting 500 ile giderken cbf 150 beni geçiyordu dedik ya zevk için yarış değil.
İspatı kırklarelinde 100 cc cub ile 70 km hızla yere çakıldım (yan rüzgar motoru altımdan alıp tarlaya attı) kafa üstü asfalta çakılıp 10-15 m gibi sürüklendim venom mont ve pantolana hiçbirşey olmadı hemde beni mükemmel korudu kaskın camı kırıldı çizildi falan attım yenisini aldım

örneğin hayabusaya taktım son zamanlarda alırsam bu ekipmanla değil kanguru derisinden iki adet tulum ve aerodinamik iki adet kaska ihtiyacım olur

aynı kafadayız abi sevdim seni trakya insanı işte :)

Stunt
26 Şubat 2016, 20:52
diğerleri alıyor ama. bir şekilde sektör kendini döndürüyor. bu durumda sonuç fakirliğe çıkıyor.
aylık 15000 gelirin olursa aslında pahalı değil :mrgreen:

istanbulda 15 bin kime yeter..

F54
26 Şubat 2016, 21:57
motosiklet her anlamıyla pahalıdır
ama sen iyice eşşeğin kulağına suyu kaçırmışsın o mont ne öyle en baba mont 1500 tl (avrupada)
kask ta aynı pantolon da60 desek
ama sen şimdi 600 tl lik pantolonla r makinaya binmezsiz hava yapacan ya
yakışmaz
ama niyetin motora binmek olsa 600 e venom takım alırsın 400 e adam gibi kask 500 de eldiven bot a gitse kaç etti 1500 e iş çözülür

PcK0PaT
26 Şubat 2016, 22:15
Motora yeni başladım eğitim almadım gerekde görmüyorum
A2 400 kursa verdim vergi harç maksimum 400 daha desek 800 lira.
Kask http://www.motosikletekipmanlari.com/CABERG-STUNT-BLADE-WHITE-BLACK-RED,PR-10102.html 550 TL
Mont http://www.motosikletekipmanlari.com/VENOM-DYNAMIC-FILELI-LADY-SIYAH-GRI,PR-1117.html 340 TL
Eldiven http://www.motosikletekipmanlari.com/VENOM-ELDIVEN-D-02-UZUN,PR-10301.html 200 TL
Ayakkabı pantolon alınacak 680 TL

Toplam 2570 liraya A2 ehliyetimi de almış oluyorum tam donanım ekipmanlarımı da. Bütçeye göre piyasada her türlü ekipman var. 2500 liraya sadece tek bir kaskda alınabilir yada benim gibi ekipmanda dizilebilir. Abartmayalım hevesi olan arkadaşlarında gözünü korkutmayalım. Herkesin bütçesine göre ekipman donanımda var motosiklet de.

Mexico
26 Şubat 2016, 22:35
Kiminize hak veriyorum. Mont konusunda boyle yuksek ucmamin sebebi bir bakimada uzun yillar giyilebilir olmasi. 400-500 liralik montlar fazla uzun omurlu olamaz. Tabiki koruma kismi var birde. Surtunmeye karsi etkili olmali ceketiniz. Ha 1000 tl alti olanlar is yapmaz mi? Tabiki yapar ama ben montta maximum koruma istiyorum.
Farkindaysaniz eldiven yazmadim. Eldiven yazsaydim bide banlanmam icin basvuruda bulunurdunuz sanirim :)
Sayin @tr100a 50 tlye iki eldiven aldiginizi yazmissiniz. Nalburdan mi aldiniz acaba? Boya falan mi yapacaksiniz?
Kabullensekte kabullenmesekte adam gibi bir kazada soyle ekipmanlarimiz olmadan pert oluruz. Neyse hosunuza gider veya gitmez benim dusuncem bu.

nuwanda324
26 Şubat 2016, 22:35
Motora yeni başladım eğitim almadım gerekde görmüyorum
A2 400 kursa verdim vergi harç maksimum 400 daha desek 800 lira.
Kask http://www.motosikletekipmanlari.com/CABERG-STUNT-BLADE-WHITE-BLACK-RED,PR-10102.html 550 TL
Mont http://www.motosikletekipmanlari.com/VENOM-DYNAMIC-FILELI-LADY-SIYAH-GRI,PR-1117.html 340 TL
Eldiven http://www.motosikletekipmanlari.com/VENOM-ELDIVEN-D-02-UZUN,PR-10301.html 200 TL
Ayakkabı pantolon alınacak 680 TL

Toplam 2570 liraya A2 ehliyetimi de almış oluyorum tam donanım ekipmanlarımı da. Bütçeye göre piyasada her türlü ekipman var. 2500 liraya sadece tek bir kaskda alınabilir yada benim gibi ekipmanda dizilebilir. Abartmayalım hevesi olan arkadaşlarında gözünü korkutmayalım. Herkesin bütçesine göre ekipman donanımda var motosiklet de.

400 liralık kursu nerden buldun? Devlet taban fiyat diye bi saçmalık çıkarmış eğitim bile vermeyen kurslar 900 tlden başlıyor. Eğitim verenler 1200-1400 fiyat çekiyor.

F54
26 Şubat 2016, 22:57
Motora yeni başladım eğitim almadım gerekde görmüyorum
A2 400 kursa verdim vergi harç maksimum 400 daha desek 800 lira.
Kask http://www.motosikletekipmanlari.com/CABERG-STUNT-BLADE-WHITE-BLACK-RED,PR-10102.html 550 TL
Mont http://www.motosikletekipmanlari.com/VENOM-DYNAMIC-FILELI-LADY-SIYAH-GRI,PR-1117.html 340 TL
Eldiven http://www.motosikletekipmanlari.com/VENOM-ELDIVEN-D-02-UZUN,PR-10301.html 200 TL
Ayakkabı pantolon alınacak 680 TL

Toplam 2570 liraya A2 ehliyetimi de almış oluyorum tam donanım ekipmanlarımı da. Bütçeye göre piyasada her türlü ekipman var. 2500 liraya sadece tek bir kaskda alınabilir yada benim gibi ekipmanda dizilebilir. Abartmayalım hevesi olan arkadaşlarında gözünü korkutmayalım. Herkesin bütçesine göre ekipman donanımda var motosiklet de.

mont bayan için yazıyor yanlış olmasın

kordinaryus
26 Şubat 2016, 23:13
Kiminize hak veriyorum. Mont konusunda boyle yuksek ucmamin sebebi bir bakimada uzun yillar giyilebilir olmasi. 400-500 liralik montlar fazla uzun omurlu olamaz. Tabiki koruma kismi var birde. Surtunmeye karsi etkili olmali ceketiniz. Ha 1000 tl alti olanlar is yapmaz mi? Tabiki yapar ama ben montta maximum koruma istiyorum.
Farkindaysaniz eldiven yazmadim. Eldiven yazsaydim bide banlanmam icin basvuruda bulunurdunuz sanirim :)
Sayin @tr100a 50 tlye iki eldiven aldiginizi yazmissiniz. Nalburdan mi aldiniz acaba? Boya falan mi yapacaksiniz?
Kabullensekte kabullenmesekte adam gibi bir kazada soyle ekipmanlarimiz olmadan pert oluruz. Neyse hosunuza gider veya gitmez benim dusuncem bu.

abi yapma allah aşkına ekipmanın kralı da olsa belirli bir hızın üzerinde bizi hiçbir şey koruyamaz. eldiven mi lazım? biri gider bunu alır;

http://www.motosikletaksesuarlari.com/Alpinestars-Yazlik-Motosiklet-Eldiveni-SMX-3-Air-Siyah_8290.html?gclid=CLv10eyelssCFdS7GwodjdgOqA
(http://www.motosikletaksesuarlari.com/Alpinestars-Yazlik-Motosiklet-Eldiveni-SMX-3-Air-Siyah_8290.html?gclid=CLv10eyelssCFdS7GwodjdgOqA)
ben ise bunun aynısını aliexpressten aldım 5-6 dolar bir şeydi. dolar 2 liraydı o zamanlar hala kullanıyorum. aha bunun aynısı;

http://urun.n11.com/eldiven/tex-probiker-korumali-motosiklet-eldiveni-siyah-P92161614?cid=604001&gclid=CLH7iu2elssCFRYTGwodaMgFqg&gclsrc=aw.ds
fiyat farkı 15 kat. peki pahalı olan elimiz çalışan motorun zincirine takıldığında veya üstünden araba geçtiğinde veya asfaltta sürüklenirken zarar görmememizi mi sağlayacak? ucuz olanda elimiz parçalanacak da pahalı olanda kalkıp kolbastı oynayabilcez mi? hayır, belki ucuz olanda 1-2 kademe fazla zarar görürüz ama temel işlevini yerine getirir ikisi de. yani ilk söylediğim noktaya geliyorum, isteyene pahalı isteyen ucuz. azdan az, çoktan çok gidiyor.

Mexico
26 Şubat 2016, 23:23
abi yapma allah aşkına ekipmanın kralı da olsa belirli bir hızın üzerinde bizi hiçbir şey koruyamaz. eldiven mi lazım? biri gider bunu alır;

http://www.motosikletaksesuarlari.com/Alpinestars-Yazlik-Motosiklet-Eldiveni-SMX-3-Air-Siyah_8290.html?gclid=CLv10eyelssCFdS7GwodjdgOqA
(http://www.motosikletaksesuarlari.com/Alpinestars-Yazlik-Motosiklet-Eldiveni-SMX-3-Air-Siyah_8290.html?gclid=CLv10eyelssCFdS7GwodjdgOqA)
ben ise bunun aynısını aliexpressten aldım 5-6 dolar bir şeydi. dolar 2 liraydı o zamanlar hala kullanıyorum. aha bunun aynısı;

http://urun.n11.com/eldiven/tex-probiker-korumali-motosiklet-eldiveni-siyah-P92161614?cid=604001&gclid=CLH7iu2elssCFRYTGwodaMgFqg&gclsrc=aw.ds
fiyat farkı 15 kat. peki pahalı olan elimiz çalışan motorun zincirine takıldığında veya üstünden araba geçtiğinde veya asfaltta sürüklenirken zarar görmememizi mi sağlayacak? ucuz olanda elimiz parçalanacak da pahalı olanda kalkıp kolbastı oynayabilcez mi? hayır, belki ucuz olanda 1-2 kademe fazla zarar görürüz ama temel işlevini yerine getirir ikisi de. yani ilk söylediğim noktaya geliyorum, isteyene pahalı isteyen ucuz. azdan az, çoktan çok gidiyor.

Bak dostum tesaduf mu bilemem ama ilk linkteki eldiveni kullaniyorum. Bi kere onume atlayan pamukkale turizm soforune carptim. Ne dustum, ne motoru vurdum. Sadece sag elim temas etti adama. Benim vurmamla adam donerek yere dustu. Bende tek hasar sag serce parmagimin tirnagi dustu. Elim ayagim uyustu ama korkudan. Eldivenin bogum kisimlari o kadar guzel koruduki ne bir yirtilma oldu, nede bir siyrilma. Ama kislik eldivenlerim olsa ayni kazada kotu olacakti biliyorum. Kislik eldivenlerimde venom.

Mengu16
26 Şubat 2016, 23:32
Bu kadar ekipman lazım, şu kadar eğitim lazım diyorsunuz da. Koca kışı bir kask bir de eldivenle geçirdim. Diğer ekipmanlarım kalınca bir normal mont ve pantolon altına içlik. Ekipmanım yok mu motor botu hariç hepsi var, ama takmayı sevmiyorum :cherry: Bisiklet'ten 100'lük cub'a ondan da 150'lik vitesli çinliye geçe geçe geliştirdiğim reflekslerime ve tecrübeme güveniyorum. Ciddi bi kaza yapacağıma inanmıyorum, kaza yapma riskim yüksek olsa motora tam takım ekipmanla bile binmem motosikleti bırakırım zaten :)

COQ
26 Şubat 2016, 23:47
Araya gireceğim çünkü girmezsem tartışmanızda tedirginlik yaratacak bir detay var.
Kask konusunda bir hata yapıyorsunuz.
Başka topiclerde de bu hatanın yapıldığını bir kaç kez gördüm.

Kaskın dış kabuğu konusunda bu detay.

Kaskın dış kabukları farklı farklı maddelerden yapılıyor biliyorsunuz.
Bu maddelerden hangisinin daha iyi koruduğu konusunda uzmanların tam bir fikir birliği yok.

Ece onaylı kasklarda ve snell testleri ve hatta snelli yalancı çıkartmak için yapılan bazı test sonuçlarında kask kabuklarının darbeyi iletme konusunda birbirine yakın sonuçlar verdiği görülüyor ve tamamı istenilen değerin çok çok altında.
Yani onaylı kaskların tamamı darbeyi iletme konusunda istenilenden çok daha iyiler.
Hatta bir markanın plastik kasklarının diğer tüm kasklardan daha iyi neticeler aldığı gibi enteresan bir durum var.

Bu nedenle fiber olmazsa korumaz gibi saplantılardan kurtulun ve kaskınız fiber değil diye tedirgin olmayın.

Tamam ben kaçtım.

Mexico
26 Şubat 2016, 23:50
Araya gireceğim çünkü girmezsem tartışmanızda tedirginlik yaratacak bir detay var.
Kask konusunda bir hata yapıyorsunuz.
Başka topiclerde de bu hatanın yapıldığını bir kaç kez gördüm.

Kaskın dış kabuğu konusunda bu detay.

Kaskın dış kabukları farklı farklı maddelerden yapılıyor biliyorsunuz.
Bu maddelerden hangisinin daha iyi koruduğu konusunda uzmanların tam bir fikir birliği yok.

Ece onaylı kasklarda ve snell testleri ve hatta snelli yalancı çıkartmak için yapılan bazı test sonuçlarında kask kabuklarının darbeyi iletme konusunda birbirine yakın sonuçlar verdiği görülüyor ve tamamı istenilen değerin çok çok altında.
Yani onaylı kaskların tamamı darbeyi iletme konusunda istenilenden çok daha iyiler.
Hatta bir markanın plastik kasklarının diğer tüm kasklardan daha iyi neticeler aldığı gibi enteresan bir durum var.

Bu nedenle fiber olmazsa korumaz gibi saplantılardan kurtulun ve kaskınız fiber değil diye tedirgin olmayın.

Tamam ben kaçtım.

Konuyu açış amacım birazda bu. Mesela fuarda bir çok kask denedim. En çok içime sinen Bell Qualifier oldu. Bana tam uydu yani. Ama termoplastik olması beni düşündürdü. Birde şu güneş vizörü kısmı var. Sizce olması güvenlik açısından risk mi? Yada iridyum yada renkli vizör alsam gece görüşünde sıkıntı olur mu?

COQ
27 Şubat 2016, 00:11
Çift vizörün güvenlik açısından bir sakıncası yok ama konforlumudur bilemeyeceğim.
6-7 sene önce Nolan'ın çift vizörlü bir modelini kullandım.
Fakat sadece şehiriçinde ve yakın mesafelerde.
Pistte ve yol yapacağım zaman asla güvenip takmadım ama kullanım amacına uygun bir kasktı ve memnundum.
Şu an kullandığım iki kaskım da tek vizörlü ve normal camlı. Güneş beni rahatsız etmiyor bu nedenle ayrı bir vizör ihtiyacım olmadı.
Nolan'ın ikinci vizörünüde çok nadir kullanırdım.

Güneş vizörü gece görüşüne tabi ki etki eder.
Fakat ben mecbur kalmadıkça gece sürüşüne karşıyım bunuda belirteyim.
Eğer daha havalı olduğunu zannederek koyu renk vizör düşünüyorsanız boşverin.
Aslında kaliteli kask vizörleri gayet iyi iş görüyor.

Bu arada merak edip ben de bir hesap yaptım.
Yaptığım hesabı sonra detaylı yazacağım.

Evdeki Yazar
27 Şubat 2016, 00:20
damla damla kazanıp kepçe kepçe harcıyoruz normali yani rahat mutlu bi hayat için harcamak yapmak lazım bütün sorun damla damla kazanmakta yani ülkenin durumu kötü aslında

Mexico
27 Şubat 2016, 00:20
Çift vizörün güvenlik açısından bir sakıncası yok ama konforlumudur bilemeyeceğim.
6-7 sene önce Nolan'ın çift vizörlü bir modelini kullandım.
Fakat sadece şehiriçinde ve yakın mesafelerde.
Pistte ve yol yapacağım zaman asla güvenip takmadım ama kullanım amacına uygun bir kasktı ve memnundum.
Şu an kullandığım iki kaskım da tek vizörlü ve normal camlı. Güneş beni rahatsız etmiyor bu nedenle ayrı bir vizör ihtiyacım olmadı.
Nolan'ın ikinci vizörünüde çok nadir kullanırdım.

Güneş vizörü gece görüşüne tabi ki etki eder.
Fakat ben mecbur kalmadıkça gece sürüşüne karşıyım bunuda belirteyim.
Eğer daha havalı olduğunu zannederek koyu renk vizör düşünüyorsanız boşverin.
Aslında kaliteli kask vizörleri gayet iyi iş görüyor.

Bu arada merak edip ben de bir hesap yaptım.
Yaptığım hesabı sonra detaylı yazacağım.

Havayla bir alakası yok keşke hava olsa :) Antalya güneşi beni aşırı rahatsız ediyor yola bakamıyorum bazen. Sizin görüşlerinizi oldukça merak ediyorum. Aynı zamanda hasmet ve green arrow gibi tecrübeli isimlerinde.

EldekiDebryj
27 Şubat 2016, 00:27
Çift vizörün güvenlik açısından bir sakıncası yok ama konforlumudur bilemeyeceğim.
6-7 sene önce Nolan'ın çift vizörlü bir modelini kullandım.
Fakat sadece şehiriçinde ve yakın mesafelerde.
Pistte ve yol yapacağım zaman asla güvenip takmadım ama kullanım amacına uygun bir kasktı ve memnundum.
Şu an kullandığım iki kaskım da tek vizörlü ve normal camlı. Güneş beni rahatsız etmiyor bu nedenle ayrı bir vizör ihtiyacım olmadı.
Nolan'ın ikinci vizörünüde çok nadir kullanırdım.

Güneş vizörü gece görüşüne tabi ki etki eder.
Fakat ben mecbur kalmadıkça gece sürüşüne karşıyım bunuda belirteyim.
Eğer daha havalı olduğunu zannederek koyu renk vizör düşünüyorsanız boşverin.
Aslında kaliteli kask vizörleri gayet iyi iş görüyor.

Bu arada merak edip ben de bir hesap yaptım.
Yaptığım hesabı sonra detaylı yazacağım.

Kullandığımız kaskların kaliteli olduğunu düşünüyorum. Ben arai chaser v kullaniyorum eşimde agv pista gp kullanıyor. Ikimizde ekstra aynalı vizörler aldık. Hoş durduğuda bir gerçek ama yazları özellikle, gündüz çok fark ettiriyor. Eşim önceden kullanmıyordu. Keşke önceden edinseymişim der yani. Bence gereksiz değil. Gece görüşü düşüyor tabi ki gece takmamak gerek. Kör gibi olmuyorsun ama sağlıklı değil. Şeffaf vizör gibi olmuyor kesinlikle.

@Mexico

Sti
27 Şubat 2016, 00:27
Forumdan Nuansiyen(Yakup) baskana sifirdan ekipman,motosiklet ve gerekli ekipmanlari diziyoruz. Motosiklet cbr250r,ekipmanlarda agv k5,dainese glaguna seca tex,handroid,kevlar kot,forma arrow bot var. Lastik,koruma takozu,plaka ruhsat,sigorta,canta,sehirdeki ayilardan korunmak icin gerekli esyalar derken 20.000TL gibi bi rakama ulastik. El insaf,alti ustu 250cc motosikletle bu ise giris yapacak. Orta halli araba parasina denk geliyo.

akbird
27 Şubat 2016, 00:29
Bu kadar ekipman lazım, şu kadar eğitim lazım diyorsunuz da. Koca kışı bir kask bir de eldivenle geçirdim. Diğer ekipmanlarım kalınca bir normal mont ve pantolon altına içlik. Ekipmanım yok mu motor botu hariç hepsi var, ama takmayı sevmiyorum :cherry: Bisiklet'ten 100'lük cub'a ondan da 150'lik vitesli çinliye geçe geçe geliştirdiğim reflekslerime ve tecrübeme güveniyorum. Ciddi bi kaza yapacağıma inanmıyorum, kaza yapma riskim yüksek olsa motora tam takım ekipmanla bile binmem motosikleti bırakırım zaten :)

Rahmetli geldi aklima nedense. Ayni seyleri farkli kelimelerle anlatirdi.

redlion999
27 Şubat 2016, 00:32
http://i.hizliresim.com/g8kgP5.jpg

Her aklıma geldiğinde gülerim.(türkçesi: motosikletle kamp:Evsiz biri gibi yaşamak için ufak bir servet harcamak)

Geri kalan kısım bütçenizle alakalı ama 40 bin liralık arabanız varsa ve gidip ls2 takıyorsanız bu saçma gelir. Arabanın tamponu 4 bin lirayken ekipmana bu parayı vermiyorsanız kendinize tampon kadar değer vermiyorsunuz olarak algılarım.

Ayrıca bu dünyada bilgi güçtür. Yemek konusunda en iyiyseniz tüm insanlar sizin için sıraya girer. İyi bir ressamsanız resimleriniz iyi fiyatlara alıcı bulur. Ne kadar iyi bir motosiklet sürücüsüyseniz o kadar iyi kullanır ve bundan zevk alırsınız.

Ancak hiçbir aşçı kendini geliştirmeden en iyilerden biri olamaz, öyle olsa evdeki annelerimiz gordon ramsay ile kapışırdı. İyi eğitimler insanın aklında kıvılcım çaktırır,ufkunu açar ve tüm konularda bu böyledir.

Son olarak iyi ekipmanları rahat koltuklara benzetirim ben. Taburede de patron koltuğunda da oturmak aynı işi yapar. Hangisi daha rahattır peki?

İçi kanguru derisi olan bir eldiven size maksimum geri bildirimi sağlarken yeterli korumayı sağlar, hafif ve kaliteli bir kask aldığınız hazzı arttırır,goretexli bir mont sizi ıslanmaktan ve aşırı terlemekten kurtarır.

Eski ls2 lerden arai,shoei lere geçen arkadaşınız varsa sorun farkı ne cevaplar alacaksınız.

gokberk6426
27 Şubat 2016, 00:42
motosiklet pahalı bir hobiydi euro kuru ötv ve zamlar tuzu biberi oldu ...

Onurhan D
27 Şubat 2016, 01:07
Hocam bence çok saçma olmuş bu fiyatlandırma.Çünkü eğer ortaya motosiklete binmek çok pahalı diye bir kanı atıyosanız.Gerçekten ortalamayı ayarlamanız lazım.Yani bence çok uçuk fiyatlar çıkmış ortaya.Evet motosiklete binmek pahalı ama kendi düşündüğünüz fiyat düzeyini genel kitleye uyarlayamazsınız.

Mengu16
27 Şubat 2016, 01:18
Rahmetli geldi aklima nedense. Ayni seyleri farkli kelimelerle anlatirdi.
Abi yaşına yakıştıramadığım bi cümle kurdun doğrusu. Daha yaratıcı şeyler beklerdim. Berbat araç sürücüleri olduğu gibi bu araçlardan inip motora binen, motoru berbat süren insanlar var. Kazaların çoğunda bu insanları izliyoruz, anormal tepkiler veriyolar çok haklılarmış gibi.

COQ
27 Şubat 2016, 01:22
Güvenlik ekipmanlarinin bilinen tüm faydalarinin yaninda bir de psikolojik faydasi var.
Yani ekipman seçerken kafamizin bir kösesinde acaba sorusu kalmadan gönül rahatligi ile motosikletimizi kullanmak tabi ki mutluluk vericidir.
Ben ekipmanlarimi seçerken biraz daha rahat davranabilecek bir imkana sahibim.
Fakat hesap yaparken bütçem dar olsaydi ne yapardim diye düsünerek bir hesap yaptim.
Burada kriterim kendimi güvende hissetmek oldu.
Yani hangi kaski gönül rahatligi ile takarim, hangi eldivene ,cekete, bota güvenirim diyerek bir hesap çikarttim.

Kask olarak çok daha ucuz ve güvenilebilecek modeller oldugu halde kendime dürüst davranarak gerçekten satin alabilecegim kasklar seçtim ve bu kasklar ortalama 350€

Mont olarak tekstil mont seçtim ve normalde de tekstil mont kullanirim. Alirim dedigim iki mont vardi bunlardan bir tanesini su an kullaniyorum ve 370€
Fakat 200 euroya gayet güzel bir mont buldum ve gönül rahatligi ile giyerim.

Eldivenlerden 150 eurodan asagi bir model seçemedim.
Bot olarak kisa bot seçtim 145€

Yukaridaki yazdiklarim motosiklet kullanirken olmazsa olmaz dedigim korumalardir.
Diger sirtliktir, belliktir bu tûr korumalar kullanmiyorum.
Pist için ise tulumlarim var ve ekipmanlarim farkli.

Kisaca olmazsa olmaz dedigim, kendimi güvende hissederek rahatlikla motosiklete binebilecegim ekipman tutari,
845€

Bu rakam ilk bakista yüksek gibi gelebilir ama bu ekipmanlari 3-5 yil gibi süreler kullandigimiz göz önüne alindiginda çok da abartili rakamlar degil.
Yilda 200€ gibi bir maliyet yüklüyor.
Yillik motosiklet kullanimima göre kilometrede benzinden daha ucuza geliyor.:)
Yani motorum km de 12 cent yakiyor,
ben 8 cent yakiyorum.:P
Fena sayilmaz.
Motosikletin masraflari marka ve modele göre degisecegi için hesabin içine girdik mi çikamayiz.
Mesela çok basit bir örnek verecek olursak 1198'in arka lastigi 5-6bin de biterken VFR'nin arka lastik onun 3 kati gidebiliyor.
Gerçi VFR'yi alali çok olmadi ama 3bin km yaptim.
Aldigimda lastik 8bin civarindaydi yani 11bin km olmus hala orta seviyede.

Kisacasi evet motosiklet pahali bir hobi ama bu paranizi nereye harcadiginizla dogru orantili.
Örnegin ben kitaplarim için motosikletten çok daha fazla para harciyorum ama çocuklar için harcadiklarimin yaninda ikisinin toplaminin lafi olmaz.:)

Yani hayatinizi kaliteli yasamak için standartlarinizi siz belirlersiniz.
Kimisi yemez içmez para biriktirir, en kalite arabayi alir, en kral elbiseleri giyer.
Kimisi yine yemez içmez para biriktirir ama ne araba alir ne elbise gider parayi bir aylik bir tatilde gezi için harcar.
Ikisi de elestirilecek unsurlar barindirsa da kisiyi mutlu ettigi sürece benim için bir sakincasi yoktur.

Mexico
27 Şubat 2016, 01:28
Hocam bence çok saçma olmuş bu fiyatlandırma.Çünkü eğer ortaya motosiklete binmek çok pahalı diye bir kanı atıyosanız.Gerçekten ortalamayı ayarlamanız lazım.Yani bence çok uçuk fiyatlar çıkmış ortaya.Evet motosiklete binmek pahalı ama kendi düşündüğünüz fiyat düzeyini genel kitleye uyarlayamazsınız.

Doğrudur, haklısınız. Bence forumda ekipman toparlama kısmı açılmalı. Herkes sabit konunun altına kendi setini yazmalı. Ne kadar çeşitlilik, bilgi alışverişi o kadar çok bilinç demek.


Abi yaşına yakıştıramadığım bi cümle kurdun doğrusu. Daha yaratıcı şeyler beklerdim. Berbat araç sürücüleri olduğu gibi bu araçlardan inip motora binen, motoru berbat süren insanlar var. Kazaların çoğunda bu insanları izliyoruz, anormal tepkiler veriyolar çok haklılarmış gibi.

Mengu dostum sorunda o. Sen iyi sürüyorsun ama öküzün biri gelip vuruveriyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:24 ----------


Güvenlik ekipmanlarinin bilinen tüm faydalarinin yaninda bir de psikolojik faydasi var.
Yani ekipman seçerken kafamizin bir kösesinde acaba sorusu kalmadan gönül rahatligi ile motosikletimizi kullanmak tabi ki mutluluk vericidir.
Ben ekipmanlarimi seçerken biraz daha rahat davranabilecek bir imkana sahibim.
Fakat hesap yaparken bütçem dar olsaydi ne yapardim diye düsünerek bir hesap yaptim.
Burada kriterim kendimi güvende hissetmek oldu.
Yani hangi kaski gönül rahatligi ile takarim, hangi eldivene ,cekete, bota güvenirim diyerek bir hesap çikarttim.

Kask olarak çok daha ucuz ve güvenilebilecek modeller oldugu halde kendime dürüst davranarak gerçekten satin alabilecegim kasklar seçtim ve bu kasklar ortalama 350€

Mont olarak tekstil mont seçtim ve normalde de tekstil mont kullanirim. Alirim dedigim iki mont vardi bunlardan bir tanesini su an kullaniyorum ve 370€
Fakat 200 euroya gayet güzel bir mont buldum ve gönül rahatligi ile giyerim.

Eldivenlerden 150 eurodan asagi bir model seçemedim.
Bot olarak kisa bot seçtim 145€

Yukaridaki yazdiklarim motosiklet kullanirken olmazsa olmaz dedigim korumalardir.
Diger sirtliktir, belliktir bu tûr korumalar kullanmiyorum.
Pist için ise tulumlarim var ve ekipmanlarim farkli.

Kisaca olmazsa olmaz dedigim, kendimi güvende hissederek rahatlikla motosiklete binebilecegim ekipman tutari,
845€

Bu rakam ilk bakista yüksek gibi gelebilir ama bu ekipmanlari 3-5 yil gibi süreler kullandigimiz göz önüne alindiginda çok da abartili rakamlar degil.
Yilda 200€ gibi bir maliyet yüklüyor.
Yillik motosiklet kullanimima göre kilometrede benzinden daha ucuza geliyor.:)
Yani motorum km de 12 cent yakiyor,
ben 8 cent yakiyorum.:P
Fena sayilmaz.
Motosikletin masraflari marka ve modele göre degisecegi için hesabin içine girdik mi çikamayiz.
Mesela çok basit bir örnek verecek olursak 1198'in arka lastigi 5-6bin de biterken VFR'nin arka lastik onun 3 kati gidebiliyor.
Gerçi VFR'yi alali çok olmadi ama 3bin km yaptim.
Aldigimda lastik 8bin civarindaydi yani 11bin km olmus hala orta seviyede.

Kisacasi evet motosiklet pahali bir hobi ama bu paranizi nereye harcadiginizla dogru orantili.
Örnegin ben kitaplarim için motosikletten çok daha fazla para harciyorum ama çocuklar için harcadiklarimin yaninda ikisinin toplaminin lafi olmaz.:)

Yani hayatinizi kaliteli yasamak için standartlarinizi siz belirlersiniz.
Kimisi yemez içmez para biriktirir, en kalite arabayi alir, en kral elbiseleri giyer.
Kimisi yine yemez içmez para biriktirir ama ne araba alir ne elbise gider parayi bir aylik bir tatilde gezi için harcar.
Ikisi de elestirilecek unsurlar barindirsa da kisiyi mutlu ettigi sürece benim için bir sakincasi yoktur.

Hocam yazınıza tamamen katılıyorum. Benim hobim bu ve bence ekipman iyi olmalı. Ayrıca motosiklete takılan extralardan falan fazla bahsetmedim (aksesuar anlamında)
Ha bir de hesabınızda sanırım bir yanlışlık var. Olmazsa olmaz dediğiniz ekipmanlar 845 Euro değil de, 1015 Euro tutuyor. Yada ben yanlış anladım :)

Mengu16
27 Şubat 2016, 01:28
Mengu dostum sorunda o. Sen iyi sürüyorsun ama öküzün biri gelip vuruveriyor.
Trafik sigortalarındaki anormal fiyat artışı 1 sene içinde herkesi terbiye edecek bence, göreceğiz. Araba sürerken artık etrafıma 3 kat daha fazla dikkat ediyorum. Eskiden sadece motorda arkamı kollardım üzerime çıkmasınlar diye. Şimdi arabada bile böyle şeylere dikkat ediyorum.

c4gin
27 Şubat 2016, 01:46
türk lirasının değeri kalmadığı için malesef...

Onurhan D
27 Şubat 2016, 02:05
Bende mayısta motosiklet alacağım için ekipman bakıyodum.Haftaya alıcam hepsini inşallah.Tabi ben öğrenci olduğum için sizin ekipmanlarınızın yanında çok düşük kalıyor :)

Kask:http://www.motosikletaksesuarlari.com/Mt-Blade-Sv-Boss-Mavi-Beyaz-Kapali-Motosiklet-Kaski_21278.html
Eldiven:http://www.motoplus.com.tr/urun/9910050302003/FIVEGLOVES-AIRFLOW-SIYAH
Pantolon:Forumda ki engin beyin ürünleri üretime başlarsa ondan alacağım eğer olmazsa şu= http://www.motosikletaksesuarlari.com/Tech-90-Pirate-Kevlar-Jean-Koyu-Gri-Kot-Motor-Pantolonu_7420.html?gclid=CJDiwMLFlssCFcG6GwodqswE sQ
Mont konusunda açık konuşayım alsam mı almasam mı çok kararsızım sebebi de izmirin sıçağıyla ilgili :) Benim sıcakla aram hiç iyi değil.Yazın o sıcaklarda üstümde ki tişört bana fazla geliyorken o montu alsam bile giyer miyim bilmiyorum.Ama kışlık alırım tabiki de :queen:

Mexico
27 Şubat 2016, 02:12
Bende mayısta motosiklet alacağım için ekipman bakıyodum.Haftaya alıcam hepsini inşallah.Tabi ben öğrenci olduğum için sizin ekipmanlarınızın yanında çok düşük kalıyor :)

Kask:http://www.motosikletaksesuarlari.com/Mt-Blade-Sv-Boss-Mavi-Beyaz-Kapali-Motosiklet-Kaski_21278.html
Eldiven:http://www.motoplus.com.tr/urun/9910050302003/FIVEGLOVES-AIRFLOW-SIYAH
Pantolon:Forumda ki engin beyin ürünleri üretime başlarsa ondan alacağım eğer olmazsa şu= http://www.motosikletaksesuarlari.com/Tech-90-Pirate-Kevlar-Jean-Koyu-Gri-Kot-Motor-Pantolonu_7420.html?gclid=CJDiwMLFlssCFcG6GwodqswE sQ
Mont konusunda açık konuşayım alsam mı almasam mı çok kararsızım sebebi de izmirin sıçağıyla ilgili :) Benim sıcakla aram hiç iyi değil.Yazın o sıcaklarda üstümde ki tişört bana fazla geliyorken o montu alsam bile giyer miyim bilmiyorum.Ama kışlık alırım tabiki de :queen:

Dostum benim mevcut ekipmanlarımda ahım şahım değil zaten :) izmir sıcağında mont demişsin ama allah korusun düşersen o daha fena. Ben antalya'da alpinestars ast air kullanıyorum. Yazlık fileli model. Hiç kullanmamaktan kat kat iyidir, terletmez tavsiye ederim. 500-600 TL gibi bir rakamı var.

banasorma
27 Şubat 2016, 02:30
Adam Haklı Beyler Dağılın..

overprotec
27 Şubat 2016, 02:34
Yakında el arabasına bineriz :pl::queen:

yamaha12
27 Şubat 2016, 03:08
ybr 125 sahibiyim 1000 tl ekipman navigasyon çantam ile 1200 gs de gibiyim elde olanla yetinmek gerek.para konusuna gelirsek 40 bin tl ye ekipman ve full donanıma yakın tenere 660 alabilirm.yada 40 bin tl ye gidip clio symbol alabilirim.konu araba olunca sırıtmayan maddiyat motorda bentley etkisi yapıyor bence

Yolcu0
27 Şubat 2016, 03:55
https://www.youtube.com/watch?v=yfsvlWkYkEM

paran varsa motorcu derler. yoksa ekipman alamazsın apaçi derler. ekipmanın fiyatını duyanlar enayi gözüyle bakar. kaza yaparsın ekipman giyseydi bu kadar ağır olmazdı derler.
önemli olan iki tekere gönül vermek densede bütçesi kısıtlı olup alamayana sanırım saygı duymuyoruz. o kadar pahalı motor alacağına düşük modelini alsın ekipmanınıda alsın diyorsanız belkide adam 1,5 yıldır para biriktiriyor belki banka kredisi ödemekten cebinde para kalmıyor. hayaller beyler ve bayanlar hayallere ulaşana dek gözümüz ondan başkasını görmez. motoru düşünmekten ekipmanı düşünemez. motosiklet sürmek sanırım lüks ürün kullanmak artık

hasmet
27 Şubat 2016, 08:30
Mont: $75 kış, $75 yaz.
Kask+güneş vizorü+pinlock: $600
Eldiven: $170 kış, $80 yaz.
Dizlik: $110
Kot: $75
Bot, bellik, sırtlık kullanmıyorum, çünkü işe gidiyorum.

Ancak şimdi mont alacak olsam $150'dan ucuza bir şey yok. Açıp artmış fiyatlar...

Kask materyaline gelince: Pahalı modeller özellikle çok sert kabuk kullaniyor ki içeride daha yumuşak köpük kullanabilsin. Hatta bazı markalar kaskın farklı bölümlerinde farklı sertlikte köpük kullanıyor. Plastik kasklar, testleri geçmek için daha sert köpük kullanmak durumunda kalıyorlar...

Seko
27 Şubat 2016, 10:09
Baştan sona yanlış hesap. O zaman mesela Samsung da sadece Galaxy S6 çıkarsın, diğer modellere gerek yok. Olmuşken en iyisinden başkası olmasın. Hepsi üçte birine halledlir ve gayet güzel iş görür. Gerisinden şikayet etmeye hakkınız yok çünkü kendi tercihiniz. Şunu da söyleyeyim, aynı ekipmanın ucuz (ucuz derken 20 TL'lik kasktan bahsetmiyorum) ve çok pahalı olanı arasında konfor dışında çok bir fark yoktur. Birinde sizi öldürecek olan kaza diğerinde de %90 öldürür. Ayrıca kusura bakmasınlar da Shoei gibi firmalar sadece markalarını satıyorlar. Yüzbinlerce üretilen kompozit malzemeli bir bir ürünün maliyetinin 100 $ bile olacağına inanmıyorum.

ZümeR
27 Şubat 2016, 11:08
Bana tek masrafı vergi..