PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : R25 alacağım lastikleri alır almaz değiştirmeli miyim ?



meystuna
25 Şubat 2016, 20:46
2 hafta içinde r25 alacağım lastik konusunda endişelerim var. Kimisi iyi kimisi iyi değil değiştir diyor. Sizce ne yapmam gerekli. Alırsam michelin alacağım.

Muhammed911
25 Şubat 2016, 21:54
İrc lastikler kötü. Rosso 2 alınabilir.

Levent
25 Şubat 2016, 22:01
Nylon olmayan bir lastik tabiki daha güvenlidir. Bütçe doğrultusunda seçim yapılabilir. Michelin Pilot serisi veya Rosso da iyi seçimler olur.

banasorma
25 Şubat 2016, 22:03
Merhaba, Henüz bende aracımı almadım ama rosso 2 leri aldım. uzun zamandır forumu takip ediyorum ağırlık değiştirin fikrinde. hatta irc ler yüzünden kötü tecrübeler yaşayan arkadaşlarımız var. yine de tercih sizin elbette.

SuleymanE
25 Şubat 2016, 22:10
Motorun ister R1 olsun ister ybr ister R25, yerle teması sağlayan kısmı sadece lastiklerindir. Lastiklerin ne kadar kaliteliyse yol tutuş da o kadar iyi olur.

Daha güvenli ve keyifli bir sürüş için (kullanım amacına da uygun olan) bütçenin elverdiği en iyi lastiği tercih et. IRC genel anlamda çok iyi bir lastik sayılmaz.(özellikle ıslak zemin performansı vasat) Michelin veya pirelli mantıklı bir tercih olacaktır.

Şu kadarını da söyleyeyim, IRC den pilot street veya rosso II ye geçipte "keşke IRC leri değiştirmeseydim, hiçbir fark yok, boşa para vermişim" diyen 1 kişiye bile rastlamadım henüz.

gokberk6426
25 Şubat 2016, 22:24
valla yerden yere vurulan lastikle dibine kadar kullanmis arkadasim var evet cok iyi bi lastikdegil ama o kadarda yerden yere vurulcak bi lastik degil olculerim bu limitim bu diyen lastik limitlerini asmazsaniz sorun olmaz

arda4
25 Şubat 2016, 22:29
2 hafta içinde r25 alacağım lastik konusunda endişelerim var. Kimisi iyi kimisi iyi değil değiştir diyor. Sizce ne yapmam gerekli. Alırsam michelin alacağım.

Evet kesinlikle değişmeli, ancak ve ancak iyi lastik taktıktan sonra farkı anlarsınız. Pahalı mı? Elbette pahalı amma iyi mal iyi para.

VESPERA
25 Şubat 2016, 22:56
Bence hemen değiştirmen pek de gerekli olmayan bir maliyet kalemi olur. Lastik ile tam güvenliği sağlayamazsın. Öncelikle doğru frenlemeyi bilmen, virajlara doğru açı ve hız ile girmen, motosiklet üzerinde ki hakimiyetini tamamlamış olman lazım. IRC asla yerden yere vurulacak bir lastik değil, tabii en iyi lastik de değil. Kulaktan dolma bilgilere dayanarak bütçeni zorlama derim. Hatta yeni başlayanlar için gayet yeterli. IRC lastikli motordan düşen gayet michelin veya pirelli ile de düşebilir. Doğru frenleme hayat kurtarır.

Arkadaşlarım, geçen sene R25 i ilk alan gruptandı. 10bin km IRC ile gitmedik yer bırakmadık, uçmakdere gibi hatrı sayılı virajlarda çok iyi performans aldılar.

Öncelikli olarak alır almaz değiştirmen gereken lastik olmamalı. Eğer yeterli görmüyorsan doğru frenleme ve hakimiyet konusunu geliştirmeni salık veririm. Lastikleri daha sonra değiştirirsin.

mamitex
25 Şubat 2016, 23:05
Benimde 15bin kmlik cbr tecrubem var ve lastiklerim aldigim gunki gibi duruyor (degistirmenin zamani geldi) 15bin kmde bi kere düştüm oda kesinlikle lastikten değil benim kendi hatamdan dolayi Mersin/anamur da yasiyorum virajlarini bilen bilir 2 haftaya bir antalyaya gidiyorum uzun yol beni hic zorda birakmadi allaha sukur. Degistirmeli misin evet değiştirirsen iyi olur fakat butceni zorlayacaksa veya acelesi yoksa gercektende hic acelesi yok sen frenlemeyi motor hakimiyetini gelistirirsen aslinda pek bi farki olmuyor anlatildigi kadar kotu bir lastik degil irc ( imla kurallari icin kusura bakmayin telefondan zor oluyor)