PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zincir Atma Sebepleri?



Marbi
12 Şubat 2016, 22:15
Arkadaşlar bende bi super 51 mobilet var ve bozuk bi yolda yokuşa denk gelince ornegin tasli ve yokus olan motor kalmasin yokusta diye gazi aciyorum motor yokusun basina gelince hizli arka amortisorler esniyo ve baam :) bu baya genel bi konu diğer arkadaşlarada yardimci olur diye düşünüyorum saygılar...Bu arada düz yolda sakinken zincirim atmamakta sadece yuklenince bikere arkadaş pati atmaya çalıştı o zaman da atmıştı neden yapar yardimlar icin teşekkürler.

Mertcan39
12 Şubat 2016, 22:28
tekerleğin gergilerini tam eşit germediysen yani arka dişli ile ön dişli tam eşit olması gerekir

Nikkfurie
12 Şubat 2016, 22:33
dişli iyice aşınmıştır veya zincirin gerdirilmesi gerekiyordur..

Allah korsun dişlilere dolanırsa bir daha foruma soramayabilirsin...

Marbi
12 Şubat 2016, 22:59
Farkındayım tehlikeli ben mobilete klasik diye biniyorum 100 le falan gitmiyorum zatende :) yokuşu cikmasi icin yuklenmek gerekiyo haliyle ozaman atma yapiyo duzde sıkıntı yok
Gerdirme konusunda yeni nesil motosikletlerde olduğu gibi gerdirme ayarı yok jantı takarken geri çekip yapılıyor ama neye göre ben kafama göre yapiyordum zincir nekadar gergin olmalı ?

bassturbin
13 Şubat 2016, 12:39
Parmağınla zincirin orta salınan yerine yukarı aağı yap göz kararı yukarı aşağı hafif oynaması gerekir veya cetvelle 3.4 cm uygundur.
Arka lastiği biraz çevir yarım tur yine bak boşluğa, sonra yine çevir yine bak tüm zincir salınması ortalama aynı olmalı.En son motorun üstüne birini oturt tekrar bak yukarı aşağı hafif sallanması lazım çok değil ama sizin arka veya ön dişli dişleri eskimiş gibi.

http://www.obairlann.net/reaper/motorcycle/beginner/chain-slack.html

Alisilin
13 Şubat 2016, 12:55
Arkadaşlar herşeyi güzelce anlatmış, bi de ben ek bir bilgi verecem sadece,
Tekeri tutatn çatalın bağlantı noktalarında takozlar vardır, eğer eskidiyse tekerlek çatalla birlikte sağa sola sallanır, zincir bir gerer bi salar, çok önemli bi noktadır bu.
Motoru ayağa kaldır tekeri sağlamca tut sağa sola salla bakalım boşluk var mı?