PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motora gaz verince karburatörden cuff diye ses geliyor



Scream_074
25 Ocak 2016, 00:14
Baştan söyleyeyim uzun yazacağım. ve motorun teknik bilgisinden hiç anlamam yağı eksik mi diye servise götürürüm hiç ellemem yolda kalsam sorun şunun şurasında diyemem çünkü motordan hiç anlamam sadece kullanmayı biliyorum bu motorun sorun çıkardığındaki sorunu veya çıkardığı sesi nasıl anlayacağım hiç bilmiyorum. Ve bu tür bilgileri bilmek istiyorum ama nasıl?

Benim motorun bir sorunu var 2 yıldır çözemedim servise git gel yapa yapa Allah artık canıma tak etti. Yeter! vallahi bıktım. Sizlere sorayım dedim siz kesin anlarsınız.

İlk sorun: Motoru çalıştırıyorum. Nette araştırdım motoru çalıştırınca motorun yağı yukarı çıkarması gerekiyormuş hiç gaz vermeyecekmişsin.
Tamam gaz vermeyeyim ama motor stop ediyor. Ben böyle 8-10 sefer deniyorum ama o hala inatla stop ediyor. Bazen yavaşlayıp stop ediyor bazen bir anda stop ediyor. Kışın jikleli çalıştırıyorum hala aynı yaz kış hep aynı jikleli, jiklesiz hep aynı.

Servisin çözümü nedir: Rölantını arttırıyor o anlık sorun çözüldü ama tam 1 hafta sonra sorun yine baş gösteriyor.

İkinci sorun: Motora 3. akü takıldı çünkü kışın motora fazla binmiyorum çalıştırmıyorumda 1 ay yatıyor o yüzden akü bitiyor artık canıma tak etti 3. akü takıldı adam ilk kullan dedi para vermedim 2 ay kullandım 2 gün çalıştırmadım zayıflayan akü doldurdu kendini. Çok güzel sonra aldım aküyü soğuklar bir bastırdı motoru çalıştıracam marş basmıyor hadi bakalım ama sonra akü kendini dolduruyor akünün bitmesi soğuklardan olabilir mi?

Servisin çözümü: Aküyü şarj et yine boşalsın sonra değiştir neyseki 3. akü sağlam çıktı test aküsüymüş öyle dedi.

Üçüncü sorun: Motoru çalıştırdım vitesi 1'e taktım gaz veriyorum motor stop edip bir yerden uzun bir ses geliyor sesi tarif edemeyeceğim bu konularda berbatım.

Servis çözüm bulamadı. Dediği şey motordan uzun bir ses gelir mi? E geliyor işte ben duyuyorum. Yalan mı söyleyeceğim.

Dördüncü sorun: Motoru zar zor çalıştırdım şehirler arası yolda gidiyorum hızlanıcam gaz veriyorum motorum bir yerinden bir ses geliyor motor gaz yemiyor gaz versende gitmiyor o durumda gaz verirken motordan çok garip sesler geliyor stop etse eyvah eyvah arkadaki kesin vurur bir keresinde vuruyordu zaten

Servis çözüm bulamadı.

Dördüncü sorun: Işıklardayım tam kalkacağım motordan uzun bir ses gelip yine stop ediyor.

Servis çözüm bulamadı.

Beşinci sorun: Motorda gidiyorum motorun bir yerinden çat çut ses geliyor durup arkama bakıyorum motorun biryerimi kırıldı döküldümü diye ciddiyim.

Servis oradaki çırağına güzel sıkamadınmı balatayı dediydi ama balatamıydı hiç bilmiyorum arka tekerin içindeki çark gibi birşey düz tornavidayla vurduydu tornavidayla kaldırttırıp vidaların üstüne doğru birşey yaptıydı ama aklımda bu kadar kalmış.

Bu kadar uğraştım yazdım. Yazı uzun diye okumazsanız canınız sağolsun. Ne diyeyim ben bu sorunlar ile yaşarım ama okuyup sorun şunlardan oluyor derseniz servise gidip yaptırdığımda o sorun çözülürse size çok dua ederim gerçekten bu sorunlardan yılmış, bıkmış durumdayım.

omerbguclu
25 Ocak 2016, 00:50
unutmuşsun galiba motorun modelini km sini ve yasini yazarsan bilen arkadaslar daha iyi yardimci olurlar

truck123
25 Ocak 2016, 01:55
Bence sat ugrasma hic :)

senolas
25 Ocak 2016, 13:38
Servis çözüm bulamadı da ne demek, neyin servisiymiş gittiğiniz servis ? Her önüne gelen bi işin ucundan tutarsa olacağı o. Bahsettiğiniz sorunlar karbüratör ve motor sorunları. Sürekli servise gidip geleceğinize düzgün bi usta araştırın, bi baksın karbüratörüne çalışmasına, iyi bi usta o sorunun ne olduğunu hemen anlar çözüme kavuşturur.

ZümeR
25 Ocak 2016, 14:37
O sesi duyabilmek için 150$ verip arabaya Blowoff taktırdım basınç sensörü kaçak var diye aracının çalışmasına müsaade etmedi. Hevesim kursağımda kaldı.
Cuff sesini bedavadan bulmuşsun..

Şaka bi yana Servise değil düzgün bir ustaya git derim..

EthanHunt
25 Ocak 2016, 14:49
Motoru ısıtmadanmı biniyorsun? Acele etme ilk çalışır 5 dk havanın durumuna göre 10 dk ısınsın, aksi halde gaz verince stop eder.
İlk çalıştırınca hemen stop ediyorsa hava ayarıyla ilgili olabilir. Ben bi ara kurcalayıp bozmuştum, sonra düzelttim. Soğuklarda dediğin gibi bendede stop ediyor zaten binmek için değil akü bitmesin diye çalıştırıyorum haftada bir 20 dk.

Scream_074
25 Ocak 2016, 15:23
unutmuşsun galiba motorun modelini km sini ve yasini yazarsan bilen arkadaslar daha iyi yardimci olurlar

Motor bu: http://www.mondialmotor.com.tr/model/cub/100-sfc-snappy-x


Bence sat ugrasma hic :)Yok satmayı düşünmüyorum. :)


Servis çözüm bulamadı da ne demek, neyin servisiymiş gittiğiniz servis ? Her önüne gelen bi işin ucundan tutarsa olacağı o. Bahsettiğiniz sorunlar karbüratör ve motor sorunları. Sürekli servise gidip geleceğinize düzgün bi usta araştırın, bi baksın karbüratörüne çalışmasına, iyi bi usta o sorunun ne olduğunu hemen anlar çözüme kavuşturur.Gittiğim servis mondial servisi tamam ben iyi bir usta araştırayım öneriniz için teşekkürler :)


O sesi duyabilmek için 150$ verip arabaya Blowoff taktırdım basınç sensörü kaçak var diye aracının çalışmasına müsaade etmedi. Hevesim kursağımda kaldı.
Cuff sesini bedavadan bulmuşsun..

Şaka bi yana Servise değil düzgün bir ustaya git derim..Ben iyi bir usta araştırayım öneriniz için teşekkürler :)


Motoru ısıtmadanmı biniyorsun? Acele etme ilk çalışır 5 dk havanın durumuna göre 10 dk ısınsın, aksi halde gaz verince stop eder.
İlk çalıştırınca hemen stop ediyorsa hava ayarıyla ilgili olabilir. Ben bi ara kurcalayıp bozmuştum, sonra düzelttim. Soğuklarda dediğin gibi bendede stop ediyor zaten binmek için değil akü bitmesin diye çalıştırıyorum haftada bir 20 dk.Dediğim gibi ben hiç ellemesemde kendi stop ediyor mecburen gaz vermek zorunda kalıyorum ama o zamanda stop ediyor aynı üstte yazdığım gibi oluyor.

snappy x
25 Ocak 2016, 21:16
aynı motordan bende var 5.sorun hariç hiçbir sorun yaşamadım 5.sorunun cevabı arka dişli vidaları 15 inç anahtar ile sıkarsan düzelir