PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İşe giderken motosiklet sürmek



exterminate
04 Ocak 2016, 11:47
Merhaba arkadaşlar. Honda cbr650f kullanıcısıyım. İstanbul içinde bu büyük motor oldukça beni yorduğunu hissediyorum. Yamaha xmax250 alıp şehir içinde ulaşımı benim için rahatlatacağını düşünüyorum.
Asıl konuma gelecek olursam işe giderken motosiklet pantolonu kullanıyor musunuz. Veya önerebileceğiniz pratik koruma yöntemi nedir. dizlik vs. (İş yerinde pantolon değiştirme imkanım olmadığı için alternatif çözümler arayışındayım:) )

Tekeriniz düz bassın.

seigen
04 Ocak 2016, 11:53
Dainese Over Flux D-Dry tavsiye ederim. Normal pantolonun üstüne giyiliyor. İlk çıktığında almıştım, 1 sene olacak yakında.

Üstünde Dainese super speed d-dry mont var. Bot ve eldiven goretex. İçlik alt üst windstopper.

Aşırı kış koşullarına uygun değil ama İstanbul'un kışına hayli hayli yetiyor. Elcik ısıtma da taktım bu hafta mis gibi oldu :mrgreen:.

feti_can
04 Ocak 2016, 12:20
Konu hortlamış, açan arkadaş çoktan çözümünü bulmuştur ama ben de yazayım
LBC yandan fermuarlı pantolon aldım. Normal pantolonun üzerine giyilip kolayca giyilip çıkartılıyor.
İş yerinde takım elbise giyiyorum. bundan öncesinde kotla gelip değiştiriyordum.
Artık normal pantolonumun üzerine giyip geliyorum. çok işime yaradı

atoprak
04 Ocak 2016, 12:25
Ben, her ne kadar görsel olarak hoş olmada motosiklet pantalonu kullanıyorum,

Scooter kullandıgım ve bolca bagajım olduğu için yanımda normal pantalonda götürüyorum, hatta ayakkabıda .. sonra ofiste değiştiriyorum... değiştirmediğim zaanlarda oluyor ama içime sinmiyor açıkçası...

Pantalon üzerinde bir dizlik olabilir, ama koruyuculuğu malum, tartışılır, kaza anında hem dönme yapabiliyor, hede sürütnme durumunda bel altında doku kaybı yaşanabiliyor normal pnatalonlar ile...

Dizlik olarak çok estetik ve bence güzel bir ürün var.. düşnmüyor değilim.. .

http://www.spidi.com/eu/eu_en/motorcycle-protective-gear/snug-knee.html

Bunun dışında RiderDenim in korumanın dışardan söküp takılabilen kotları var...iş yerine gidince çıkartılıp daha normal bir görüntü elde edilebilir..

Blackeagletr
04 Ocak 2016, 12:32
600+ cc nin yanına her zaman kıvrak bir ufak cc gerektiğini düşünmüşümdür. Xmax bu açıdan güzel bir seçim :cat: Yaklaşık 2 sene sonra ben de bir 600cc SS + 125cc scooter kombinasyonu yapmayı düşünüyorum.

İşe giderken ben motosiklet pantolonu kullanmıyorum, dizlik+içlikle yetiniyorum. Aslında pantolon değiştirme imkanım var ama bir motosiklet pantolonum yok şimdilik :P Havalar düzeldiğinde motosiklet pantolonuna geçeceğim. seigen'in dediği gibi normal pantolonun üzerine giyilebilen bir motosiklet pantolonu gayet kullanışlı olur, tuvalette çıkarır dürer poşete koyarsınız :)

YERUÇAĞI
04 Ocak 2016, 12:39
bu ürüne bak çok kullanışlı yazlık ve kışlık olanıda var 15 saniyede çıkarıp giyebiliyorsun üstten 2 videoda nasıl giyildiği,ve çıkarıldığı en altta tr satış yeri var

https://www.youtube.com/watch?v=tgVHZ7enWwI

https://www.youtube.com/watch?v=lbkpl6J-TN8

http://www.torchsuits.com/torchpro.html

DKN
04 Ocak 2016, 12:57
trafik, arabaların 2-3 dk bekleyip 1 metre ilerlediği gibiyse nmax yada pcx daha iyi olur. hatta fazla para bağlamaya bile lüzum yok bence spacy de alabilirsin topcase takarsın devam..

TurboTastic
04 Ocak 2016, 13:41
tech90 pantolonlar günlük kullanım için iyidir. hem iç tarafta sürtünmenin olabileceği yerler kevlardır. hemde suya dayanıklılar.diz bölgelerinde + koruma olduğu için ekstradan dizlik alıp takmanızda gerek kalmaz..altınelbiseliadam da incelemesi vardı bir göz atabilirsin. iş pratik olsun diyorsanız yandan fermuarlı yağmurluk tipi rüzgar geçirmeyen altlıklara bakabilirsiniz.

Tundzhay
04 Ocak 2016, 13:54
http://www.motomaxonlineshop.com/pictures/Tex-294-Maxi-Scooter-Kumas-Diz-R_509_2.jpg

F54
04 Ocak 2016, 14:06
Büyük cc Artı 100 150 olmassa bu iş olmaz biraz lüks oluyor ama
Veya kendi işi olup veya iş yerinde Kıyafet koyacak yeri olan için de tek motorsiklet kâfii

exterminate
04 Ocak 2016, 15:51
Arkadaşlar yorumlarınız için tek tek teşekkür ederim.

Tavsiye etiğiniz ürünleri değerlendireceğim.

Yüksek cc motorun yanında küçük cc motor olayına gelecek olursam yüksek cc motorumu satcam xmax'ten oldukça memnunum. Hem şehir içi hemde şehir dışı beni tatmin ediyor. Zaten ortalama hızım 130km geçmiyorum. Yaşamak güzel :)

heia2654
04 Ocak 2016, 16:50
LBC yandan fermuarlıya + 1
Çok yüksek kaliteli değil ama iş görür bir pantolon. Giymesi akışana kadar biraz zorluyor, sonra 30-40 saniyede giyiyorsunuz.
Geçen 10-15 dakika kadar hareketli halde orta-yüksek şiddette yağmura yakalandım, su geçirmedi.
Sıcaklık konusunda ise bu pantolonun içinde üşümeye başladıysanız yerde don tehlikesi var demektir.
Motor kapalı bu arada her motor için garanti edemem bunları.

Mirable
04 Ocak 2016, 16:55
Ben Spidi K-net dizlik kullanıyorum. Takması çıkarması çok pratik ama koruyuculuğu bir pantolon düzeyinde değil elbette. Ayakkabılarımı da sele altına poşetle koyuyorum ofiste değiştiriyorum. Bagaj ::kalbim::

Evrenalpar
04 Ocak 2016, 22:53
Motoru ilk aldığımda LBC aldım çift fermuarlı, iş görüyor tavsiye ederim. Revit'in hercules modeli var bir de biraz daha kaliteli. Yukarıda dainese'in de modelini yazmış arkadaş, onu bilmiyordum.