PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kanuni Ronny S 150 Kısa Far Hakkında Yardımınıza ihtiyacım var



estorm85
31 Aralık 2015, 07:05
Selamlar.
Bende 2013 Kanuni Ronny S 150 Scooter var.

Sorun şu; Tüm sinyaller, stop ve uzun far yanıyor sorunsuz şekilde ama kısa far yanmıyor.

3 defa ampul değişti fakat 1-2 km gidince sönüyor 300-500 metre sonra tekrar yanıyor. 1-2 km sonra tekrar sönüyor ve bir daha yanmıyor.
3 kez ampul değişti hepsinde aynısı oldu. Ayrıca kısa farın ampulü oturduğu plastik yuvayı hafiften eritmişti ilk ampulü sökerken fark ettik.

Sizce bu problem neden kaynaklanıyor olabilir?

Pek fazla anlamadığım bir konu,aklıma invertörde olabilecek bir arıza ve kablolarda bir kopukluk olması ihtimali geliyor ama emin değilim.

Far için gereğinden fazla para harcadım, motor tamircisi iki arkadaş da çözüm bulamadı, daha fazla masrafa girmek istemiyorum konuya kesin bir çözüm bulmak istiyorum, akşamları her zaman uzun farı kullanmak sıkıntı olabiliyor diğer sürücüler için.

Konuya hakim olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

mehmet_37
05 Ocak 2016, 18:52
Mrblar geçmiş olsun benimde kısa farda sorun vardı yeni ampul takılıyordum kısayı yakıyordu.sonra komple tesisatı görecek şekilde söktüm bi kaç yerde oksitlenme ve kablolarda kopukluk vardı tamir ettim temizledim düzeldi bence senin o şekilde bi sııkıntı mevcut az çok teknik bilgin varsa uğaraşırsan çözersin kanımca.

estorm85
18 Ocak 2016, 01:56
Mehmet Bey cevabınız için teşekkür ederim.
Bu arada konuya cevap gelince mailden haberim olur diyordum fakat bilgilendirme maili gelmedi kusura bakmayın biraz geç farkedebildim mesajınızı.
Tekrardan çok teşekkürler, anlaşılan tesisata iyi bir ameliyat yapmam gerekiyor :)