PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : motor yağına karısan metal parçalar



by*cambaz
24 Aralık 2015, 01:43
arkadaşlar bugün ufak bir gezi sonrası evime 4 km kala arka dişliden zincir çıkıp ön disliye 2 kat sarılmış.hemen durdum.zincir ön disliye sarılınca sol alternatör kapağında kibrit kutusu kadar bir delik oluşmuş.parçaları çıkarabildiğim kadar çıkardım.sonra mecburen sürerek eve geldim.sol kapağı söktüm içinden birkaç parça metal temizledim.kapağı yarın kaynak yaptıracağım fakat o metal parçaları motor yağına karıştıysa direk motorun içine mi gider yoksa filtrede takılıp kalır mı? yarın yağı bosaltıp yenisini koyacağım ama içinde parça kalma ihtimali varmıdır?ne yapmamı önerirsiniz? tesekkürler

buarada motor xtreme max 150cc cg tip

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:22 ----------

resim temsilidir.olay aynen böyle

https://hizliresim.com/ng7ZYR

Mamba09
24 Aralık 2015, 02:45
Hocam fotografa bakamadim. Ama metal parçalar filtreye takılmazsa motor bloğunda bi yerde kalır veya orayı aşındırır. Yağını ve filtreni değiştirmen iyi olur yağla beraber gelir oda.

berkcigdem
24 Aralık 2015, 03:24
Yağın içine karışıp bloğun içine gittiyse baya sıkıntılı durum. İstediğin kadar yağ ekle boşalt o parçalar gitmez.

Açık ve net eğer bloğa girdiyse o bloğu komple açıp çıkartıp temizlemek gerekiyor ve bu hem para hemde baya uğraş demek.

Geçen Aprilla clutch plate parçaladı ve bloğun içinde bu parçalar vardı komple söküldü blog ve temizlendi. Aprilla olunca tabi iş baya tuzluydu... umarım sende böyle bir durum yoktur. Komple yağı boşalt ve oraları iyi temizleyip bir bak içine... Olmaması için dua et

megruz
24 Aralık 2015, 04:14
Motor yağının içine metal parça kaçmış anladığım kadarıyla motor yağlama yaparken parçalardan biri yağlama kanalında kalabilir yağlamayı düzgün yapamaz motoru kitlersin açabileceği çok sorun var geri toplayabilirim diyosan bloğu açıp parçaları ayırman lazım tek tek zahmetli iş geçmiş olsun..

by*cambaz
24 Aralık 2015, 21:52
kapagı değiştim şuanlık sürüyorum.insAllah bir sorun çıkarmaz.mazot ve 10 numara yağ karısımıyla motoru 1 dk çalıştırıp komple boşalt diyorlar.faydalı olur mu?

berkcigdem
25 Aralık 2015, 01:50
kapagı değiştim şuanlık sürüyorum.insAllah bir sorun çıkarmaz.mazot ve 10 numara yağ karısımıyla motoru 1 dk çalıştırıp komple boşalt diyorlar.faydalı olur mu?

Öyle birşey bilmiyorum ilk defa duydum ama ne bileyim oraya mazot koymak bana pek mantıklı gelmedi.

kahve
25 Aralık 2015, 03:39
Zincir arka dişliden neden çıktı...?
Siz problemin etkileri ile uğraşırken birde neden olanlarınada bakmakta fayda var.
Bu ve bunun gibi aksamlar etkileşimde olduğundan
başka bir sebebi olmalı
zayıf halka zincirdi ve aksam onu feda etti.
Bunuda atlamayın derim!

Mertcan39
25 Aralık 2015, 06:47
o kapağı sökünce alternatör geliyor bildiğim kadarıyla direk motor yağı yok orda kuru çalışan alternatörse hiç yok yağlıysa 100 gr civarı belki vardır direk metal parçası karışmaz

kurubuz
25 Aralık 2015, 10:11
Eskiden mıknatıslı karter tapaları vardı. Sözümona yeni araçlardaki mikroskobik metal partiküllerini kendine çekiyordu. Artık yapılıyor mu bilmiyorum ama yapılmıyorsa bile kendin yağ tapasının ucuna bir tane monte edebilirsin.

serkanADH13
25 Aralık 2015, 10:46
O kırık parca sadece zıncır kapagı ıse,
Kapağı kaynak ıle ugrasma,
o kapak cok pahalı bısıy olmamalı once bır sor,

ve motora karısan parcalar ıltreden gecmeden önemlı parcalara ulasamaz,

erreguay
25 Aralık 2015, 11:14
Yağı ve varasa yağ filitresini deyiştir bence. İçerde parça varsa onları atmak lazım dışarı.

by*cambaz
26 Aralık 2015, 16:53
bugün yağı boşalttım ve süzgeçten geçirdim.yağın içinden 2 tane metal parca çıktı.yağ filtresini söktüm filtreyede bir tane metal takılmış.normalde sürekli castrol power1 10-40 kullanıyorum fakat bunu koymadan önce ucuz bir yağ koyup 2-3 gün sürdükten sonra bosaltıp castrolu koysam motorun içi bayağı temizlenmiş olur galiba

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:39 ----------

arkadaslar castrol 10-40 ı koymadan önce hem ucuz olsun hemde motor içi temizlensin diye 15/40 otomobil yağı koydum.bugün biraz sürüsten sonra yarın bosaltıp tertemiz bir sekilde castrolu koyacaktım ama 15-40 otomobil yağının kavraması mükemmel oldu.gerek vites geçislerinden gerek kavramadan çok keyif aldım.acaba motosiklet yağı adı altında satılan ürünlerde kazıklanıyor muyuz bilmiyorum.