PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Konjektör ve Genel Bakım İçin Yardımınıza İhtiyacım Var ?



cemilcan
05 Aralık 2015, 02:58
Merhabalar, motorum da yaklaşık 1 aydır süren bir çalıştırma sıkıntım var. Kendileri marş almıyor bende ne far nede sinyallerimi çalıştırıyorum. Havalarında erkek kararması ile birlikte güneş battıktan sonra motoru direk yerine koyuyorum sabahları da ayak marşı ile çalıştırıyorum. Ancak havalarında soğuması ile birlikte ayak marşıyla sabah işe gitmelerde ciddi anlamda savaşlar vermeye başladım ve açık konuşmak gerekirse motoru servise götürmek istemediğim için bu şekilde durmasını tercih ediyorum. Daha öncede aynı sıkıntıyı önceki motorum da yaşadım ve yeni sorunu da bir kaç servise gösterdim bana farklı farklı cevaplar verdiler. Akü kaynaklı bir arızam var ve bunun yanında konjektör veya sargısı da bozuk olabilir. Sizce dışarıdan bu parçayı temin edebilirsem motoru kendi başıma yapabilir miyim? Konjektör kısmına baktığımda bağlantısının tek giriş olduğunu gördüm ve yapabilir miyim sorusu geldi aklıma?

Diğer bir sorun ise zaman zaman motorum ile uğraşmak istiyorum ama öyle teknik kısımlardan pek anladığım söylenemez. Boş vakitlerinde zincir temizleme dışında ( her hafta can sıkıntısından temizliyorum neredeyse :cherry: ) başka yapabileceğim neler vardır? Yada aynı şekilde değişmesi gereken parçalar var ise bunların nasıl yapıldığına dair elinizde kaynaklar varsa atabilirseniz çok sevinirim..

Soracak olan arkadaşlar için motoru servise götürmek istememem tamamen kişisel. Kendime uygun bir servis çok araştırdım ama daha önce hiç servise girmeyen motoru servisten çıkmayan bir motora çevirmeleri ve 25 liralık bir parçayı 100 liraya yan sanayisini takmaları yüzünden kendileri ile pek iyi anlaşamıyoruz bu konuda aşırı kazıklamadan, güler yüzlü, sinsi olmayan ve özellikle motoru bir daha gelmem için bozmayan ve eksik yapmayan usta önerileriniz var ise Anadolu yakası için onları da alabilirim. Hepinize iyi sürüşler dilerim. Şimdiden cevap verip vermeyen herkese teşekkürler.

Motorun marka modeli : Asya Elegant 150