PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet Kontak Anahtarı Kırıldı



cemilcan
26 Kasım 2015, 21:39
Herkese iyi akşamlar,

Asya 150 Elegant model olan motorumun anahtarı kontağın tam giriş kısmında kırıldı. Anahtarın 2 kısmı da elimde kalan parçayı çıkarabildim. Ancak Ruhsat bende fakat sahibi ben değilim parasını ödedim ancak daha gitmedik notere işlemler için, motorun ruhsattaki sahibi de uzakta oturuyor. Anahtarın 2 kısmını birleştirme şansımız var mıdır acaba? Yada bendeki ruhsatla birlikte çilingire falan gitsem durumu anlatıp anahtarı göstersem yardımcı olurlar mı? :pr:

Anahtar şuan bu şekilde :pale:

http://i.hizliresim.com/82b2Zd.jpg

macremmm
26 Kasım 2015, 21:44
Hocam kırılan kısım anahtarın bitim yerinde hemen hemen bence bir anahtaraya gidip kopyalama yöntemi ile yenisi yapılabilir diye düşünüyorum ayrıca ruhsata falanda gerek yok arabamın anahtarını sustalya çevirirken anahtarcı bana hic sormadı çünkü bu arabanın sahibi sen misin değil misin diye o yüzden sorun olacağını sanmam

cemilcan
26 Kasım 2015, 21:49
Benimde düşünce tarzım o şekilde yapılabilir diye düşünüyorum. Sadece bir Suzuki kullanıcısı olan tanıdığımızın anahtarı da aynı şekilde kırılmıştı onun içerisinde kaldı ancak anahtarcı direk olarak ruhsat ve kimlik fotokopisi çekti ondan tereddüt ettim

yunusus
26 Kasım 2015, 22:29
Git kucuk bi semtin cilingirine abi anahtarim.kirildi kopyalarmisin de kopyalasin. Ruhsat muhsat kimse bisey sormaz. Oldu ev anahtari kirildiginda da tapusunu istesin oyleyse. Hem ruhsat kopyasini ne yapiyor? Calinan motorlarin guncel haberlerini takip edip elindeki fotokopilerle karsilastiriyor daha sonra dukkan kamera kayitlarindan esgali belirleyip adami mi buluyor? Naaapiyor yani ruhsat fotokopisi cekip?

cemilcan
26 Kasım 2015, 22:41
Gerçi dediğin doğru çilingirin ruhsat fotokopisi ile yapacak bir şeyi yok ancak kendilerini bu şekilde ikna etmeleri söz konusu olur. Yarın ilk işim gitmek olacak o zaman umarım bu anahtar modelinden vardır elinde Sakarya'ya gidip yedek anahtar almak istemiyorum.

altora
26 Kasım 2015, 23:21
Yaptırmışken iki tane yaptır bari yedekle

cemilcan
26 Kasım 2015, 23:28
Anahtarı yaptıracak bir yer bulursam orası kesin zaten bir kaç tane yaptırırım. :cherry: İyi ki kontağın içinde kalmadı motor tam evin önünde birde servise götürmek gerekecekti buradan o iyi oldu biraz.

cemilcan
29 Kasım 2015, 04:40
Sorun halledildi arkadaşlar herkese teşekkür ederim. Anadolu yakasında bu tip problemleri olanlar capitol'un al katındaki çilingire giderek anahtar yaptırabilirler. Çok yardımcı oldular ve yedek anahtarımla birlikte olayı çözmüş durumdayım. :cherry:

IRau
29 Kasım 2015, 09:05
Motoru alirken 3 anahtar veriyolar yani yamaha veriyo..

Sizdr yedek anahtar nasi yok

cemilcan
01 Aralık 2015, 19:59
Sahibi bana bir anahtar verdi bilmiyorum sormakta hiç aklıma gelmedi zaten olsa da gidip alayım desem o daha pahalıya gelir büyük ihtimal. Satan arkadaş Sakarya da çünkü.