PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu akşam FSM'de atlattigim kaza



Janne
26 Kasım 2015, 00:27
Merhaba arkadaşlar.Kameram o sırada kayıtta değildi maalesef ama herkesin dikkat etmesini istediğim, bu akşam 19:20de basima geen talihsiz olaydan bahsetmek istiyorum.
Koprulerimizin girişinde ve çıkışında ızgaralar var biliyorsunuz.Hatta geçen haftalardaki maratonda birinin ayağı içeriye girmişti, haber konusu olmuştu.Benim de 2.50 lık ön lastiğim, o izgara genişliği kadar.Hep çekinerek gecerim oradan.Bu akşam da anadolu yakasına geçerken köprünün girişinde maalesef ızgaraya denk geldim ve o hızda tepetaklak olmaktan zor kurtuldum.Çok fazla sallansam da Allah kurtardı o an ve toparlandı motorsiklet.Devamında motor hemen kendini sarsmaya başladı.O an jantlarim veya ön kısımda farklı bir sorun olduğunu farkettim derken lastiğim patlamisti bile.Köprünün ortasında kalakaldim öyle.Yavaş yavas köprü çıkışına kadar gittim.Patlayan lastiğe yada motora değil, o kadar geniş ızgara yapan insanların ne mantıkta olduğunu sorguladim kendimce.Bir tane polis neyin var demedi, arkasına bakarak bastı gitti.Sağolsun bir motorcu abi bir sure bana yolda eşlik etti, elinden birşey gelmesini istedi ve uzuntume eşlik etti.Tesekkur ediyorum o vefalı insana.Özellikle ince lastik kullanan arkadaşlar dikkat ediniz.Türkiye'de yaşadığımızı unutmayınız.Ayrıca bu konuda kime şikayet bildirebilecegimi bilen biri olursa bekliyorum.

Spoken0166
26 Kasım 2015, 00:30
Forumda böyle bir konu daha vardı yarık yolda logar kapağına çarpan bir arkadaşımız masrafını bile karşılatmıştı. Büyük geçmiş olsun

ee_ee
26 Kasım 2015, 00:58
Geçmiş olsun motor nedir?

Yada söyle sorayım ruhsatta tipi nedir?? L1, L2,,, L6 ??

s103r
26 Kasım 2015, 00:59
Bende Kalmıştım Koprude Benımde lastıkler epeyce ince Guvenmedıgım ızgaralardan capraz gecmeye çalışıyorum genelde Geçmiş olsun

Janne
26 Kasım 2015, 04:08
100 cc motosiklet.Ruhsattaki tipi bilmiyorum.Hangi mercilere bildirmek lazım peki?

movibiker
26 Kasım 2015, 07:25
Sırf bu yüzdem bws almayı düşünüyorum lastiklerimiz çok ince.

ZümeR
26 Kasım 2015, 09:37
Çevre aydınlatması olmayan yolda akşam vakti belediyenin açtığı 2 mt lik çukura girdim yamaha bws ile.
Hiç bir reflektör, uyarı yok, hendek gibi kazıp gitmişler. 1 kasa soda almıştım önümde duruyordu. Ne olduğunu anlamadan çukurun dibinde 2 büklüm buldum kendimi motor üzerimde çalışıyor, soda şişeleri düşerken dağılıp patlayınca mahalleli sesi duyup gelip beni kurtarmıştı.
Yoksa orada sabahlardım heralde..

Mengu16
26 Kasım 2015, 10:55
Ben köprüden 2.25-17 2.50-17 lastiklerle geçiyodum hiç bir sorun olmadı. Tabi dikkat etmek gerekiyor o tarz mazgallara. İstanbulun sıklıkla sel gibi su akan başka yollarında da var bunlardan. Sadece köprüden ibaret değil. 2.25-17 ön lastiği bir kere kanalizasyon mazgalının başında durup içeri ne kadar düşecek diye test etmiştim. Ucu ucuna içeri düşmekten kurtuluyo. Yine de mazgallara dik geçmek akıl kârı değil.

savinelli
26 Kasım 2015, 12:22
ben pcx ile iki köprüden de birçok kez geçtim. üstünde orjinal irc ler ile devam ediyorum 5.000 km dir. ne kadar ince olduğunu bilen bilir. mazgalları hiç fark etmedim desem bana ne dersiniz? yani demir olan bağlantı yerlerini biliyorum ama böyle lastik girecek delikli mazgal hiç görmedim. tam olarak köprülerin neresinde bu mazgallar?

mertky
26 Kasım 2015, 13:02
çok geçmiş olsun aynı şekilde benimde dikkatimi çekti dün boğaziçi köprüsünden geçerken hem gidiş hemde dönüş yolunda köprünün yola bağlantı noktalarındaki ızgaraların üzerinde bulununa küçük demir parçalarının bazı ızgaralardan düşmüş olduğunu ve lastiğin rahatlıkla içeri girebileceğini farkettim çok dikkat etmek gerekiyor ayrıca bu durumu şikayet etmeliyiz bilen biri banada bilgi verirse sevinirim

weirdo1
26 Kasım 2015, 13:12
Her geçtiğimde korkarak geçerim çok tehlikeli, oraya ön lastik girse en iyi ihtimal sakat kalırsınız.

Böyle bir eksikliği kimsenin farketmemeside ayrı bir konu.

spil
26 Kasım 2015, 13:33
her geçişimde dikkat ettiğim en korktuğum yerlerden birisi fsm mazgalları dolgu demir değiller sanırım kenarları keskin, profillerden yapılma gibi duruyorlar,1 ay kadar önce köprü çıkısında bir kurye arkadaş kaldırıma oturmuş dizleri yırtık ve yaralı vaziyette bekliyordu hemen durdum, motoru mondial di lastikleri ince tip,ön lastik mazgalın arasına düşmüş girmiş, hafif manevrayla kurtarayım derken lastiği kesmiş,düşmüş 15 20 metre sürüklenmiş elleri ve dizlerinde soyulma vardı,hızım 30 km ancaktı diyor,şirketi yolda geliyordu hem onu hemde motoru almaya,durumu iyi çok ciddi bir sıkıntısı yoktu,fakat o mazgalların o aralıkta olmaması lazım bazı yerleri de keskin yapıda çapaklı beton olan kısmına denk getiriyorum her seferinde iki aydır her gün gelip geçince artık ezberledim,dikkatli olun bunu hakikaten nereye şikayet edebiliriz,hep beraber şikayet edelim.

Janne
26 Kasım 2015, 17:41
Bugün lastiklerimi 2.75 e genişlettim.Fakat çözüm olacağını zannetmiyorum.Her turlu dengeyi bozacak kadar bir genişlik söz konusu.Lastiği patlatacak şiddette bir sorunun koca köprüde olması çok üzücü.Karayollarının şikayet bölümü var.Oraya detaylı şikayette bulundum internet üzerinden.Geri dönüş olursa buradan bilgilendirecegim