PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : -MT- AİLESİ BURAYA (Sigorta primleri şikayet başvurusu)



MUHAMMED82
23 Kasım 2015, 11:56
arkadaşlar şu sigorta primleri ile alakalı herkesin ağzı yanıyor az öncede yine iki aracıma sigorta kestirdim biri 952tl diğeri 818tl çıktı ve cb125 motorumada 500 tl ödedim hiç hasar kaydım olmamasına rağmen. sigortacım oldukça aktiftir bana şu linke https://www.hazine.gov.tr/tr-TR/Sayfalar/E-basvurular-Sigortacilik-E-Basvuru girip hazine müsteşarlığına şikayet de bulunmamızı burada ki şikayetleri şişirip önlem alınmasını sağlayabileceğimizden bahsetti bütün müşterilerine doldurtmuş. eğer sizde yüksek prim ödemiş ve şikayetçiyseniz hadi mt olarak topluca birer şikayet formu dolduralım ve sesimizi duyuralım.
inşallah yeni bir düzenleme yapılır...

MUHAMMED82
24 Kasım 2015, 23:56
Herkes sigorta fiyatlarından şikayet ediyor ama kendi kendine, yukarıdaki linke girip bir şikayet formu doldursak çok sayıda olması belki ses getirir.

A.Türker
25 Kasım 2015, 00:40
buraya dilekçe örneği kopyalayıp yapıştırın da işimiz daha kolay olsun özellikle mobilden girenlere.

mchi
25 Kasım 2015, 01:18
🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝

karşıyaka57
25 Kasım 2015, 01:35
Konuyu aydınlatalım arkadaşlar işe yarayacak bir konu ise yapalım

MUHAMMED82
25 Kasım 2015, 11:30
buraya dilekçe örneği kopyalayıp yapıştırın da işimiz daha kolay olsun özellikle mobilden girenlere.

kardeşim zaten boşluk dolduruluyor çok basit sigorta yaptırdığınız bilgiler girilerek fiyatların anormal yükseliği açıklamaya yazılması yeterli.

https://hmportal.hazine.gov.tr/irj/servlet/prt/portal/prtmode/preview/prtroot/pcd!3aportal_content!2fcom.hazine.folders.Hazine_i cin_icerik!2fcom.hazine.folders.SGM!2fcom.hazine.f olders.iviewler!2fcom.hazine.folder.sgm_esikayet_i views!2fcom.hazine.folder.esikayet_vatandas!2fcom. hazine.iviews.sikayet_giris_iview?sap-config-mode=true

^adm^
25 Kasım 2015, 11:34
Geç kalmışsınız o formu 7 Kasımda dolduracaktınız.

newmoto76
25 Kasım 2015, 12:52
Sigorta şirketleri nazarında motosiklet camiası kımıl zararlısı gibi bişeydir arkadaşlar bu imzaların hiçbi hükmü olmaz.. Önce motosiklet sektöründe MOTED in yada MArkaların kendi sektörlerine sahip çıkması lazım.. Ama hiçbirşey yapmıyorlar çok kotu olan satış adetlerini yayımlamak dışında.. Türki ye nüfus ve satın alma gücüne oranla motosikletin ölüme terkedildiği bir ülkedir.

Satılan motosikletlerin birçoğuda zaten sigorta yaptırmıyor iş amaçlı kullanıyor plaka bile taktırmıyor yani kimsenin bu motosiklet denen aleti taşıttan araçtan saydığı yok..

MOTED ne iş yapar onu sormak lazım. Neden bu memleket bu hale geldi motosikelt konusunda.Neden gerekli girişimler yapılmıyor. Çok basit bir iki başlık var..

1) OTV ve vergi meselesini olabilecek sen üst düzeye mantıklı bir sunum ile gitmek.
2) Plakasız ve sigortasız motosikletler ile ilgili emniyet genel müdürlüğünü bir çalışma yapmak için desteklemek ve bu konuda ciddi cezaları ongörmek .
3) Sigorta sektörünün liderleri ve birlikle görüşmeler yapıp motosikletinde bir taşıt olduğunu ve aslında trafik kazalarında karşı tarafa minimmum seviyede zarar verdiğini anlatmak.
4) Yıllık satışı 500 bin seviyesine getirebilmek için sektördeki distributorlerle gereken görüşmeleri yapıp gerekirse sektöre girmiş ve ve bir markaya zarar vermiş tüketiciyi satış sonrasında magdur etmiş hepsine ceza ve yaptırımlarda bulunmak.

Bunları yapamayan MOTED bi işe yaramaz benim nazarımda.. Hiç umutlanmayın sigorta , otv yada başka hiçbir konuda yarın bundan daha iyisi olmayacak. Sadece buralarda şu kadar adet sattık bu kadar birinci olduk diye dünyanın en kötü motosiklet pazarlarının birinde kendilerini övüp duracaklar..

redmap
25 Kasım 2015, 17:28
Bende 770 tl ödedim 250 cc motor için. Devletin motosiklet kullanımını arttırmak için insanları teşvik etmesi gerekirken hertürlü zorluğu çıkarıyorlar. Arkadaşın dediğin gibi kaza anında karşı tarafa diğer araçlardan daha az zarar veriyor trafiği rahatlatıyor benzin tüketimi düşük. Bunlar ince hesaplar belki ama milyonlarca araç hergün trafikte tek kişi gidiyor bunların yarısı tek kişilik ulaşımlarda en azından motosiklet kullansa trafik olmaz benzin bu kadar pahalı olmaz.

Macit250
25 Kasım 2015, 19:18
Geçen ay ybr ye 280 tl. Yeni aldığım kawasaki ninja 250r 148 ₺ çıktı.Şaka gibiler ne bok yedikleri belli değil sigorta şirketlerinin. Bir iyi bir kötü ambele oluyo insan

A.Türker
01 Aralık 2015, 21:00
up. bu başlık üstlerde durmalı.

Osm@n
01 Aralık 2015, 21:51
Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın trafik sigortasına yapılan yüksek oranda artışa ilişkin TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi şöyle:

"TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

Aylin NAZLIAKA
Ankara Milletvekili

Ülkemizde kamu kaynakları etkili ve verimli bir şekilde kullanılmamaktadır. Kamu hesap verebilir bir yapıya ve malî saydamlığa da sahip değildir. Makam araçları, Cumhurbaşkanlığı Sarayı, örtülü ödenek, kamu eliyle yapılan gereksiz harcamaların akla gelen örneklerinden bir kaçıdır. Kötü ekonomi yönetimi, ağır borç yükü, yolsuzluklar ve kamu kaynaklarıyla yapılan savurgan harcamaların faturası ise yine halka ödetilmektedir. Temel tüketim maddelerine yapılan zamlar, vergi ve harçlardaki yüksek oranlı artışlar ise kamudaki açıkları kapatmanın en kolay yolu olarak görülmektedir.

Basınımızda yer alan haberlere göre; zorunlu trafik sigortasına son 6 ayda 8 kez zam gelmiş, artış yüzde 200’leri bulmuştur.

Bir yıl önce 250-300 Türk Lirası olan bir aracın zorunlu trafik sigortası, bu yıl neredeyse üç katına çıkmıştır. Zorunlu trafik sigortası primleri, özellikle 2015’in ilk aylarından bu yana kademeli olarak artmıştır. Aracının trafik sigortası için geçtiğimiz yıl 250-300 lira ödeyen vatandaşımız bu yıl 700 - 800 lirayı ödemek zorunda kalmaktadır. Vatandaşların büyük tepkisine neden olan uygulama makul değildir.

Bu bağlamda;

1- Son bir yıl içinde araç türlerine göre trafik sigortasındaki artış oranı nedir?

2- Trafik sigortasına yüzde 200’e yakın zam yapılmasının makul bir açıklaması ve gerekçesi var mıdır?

3- Vatandaşlarımızın büyük tepkisine neden olan bu uygulama yeniden gözden geçirilecek midir?

4- Kamuda yaşanan savurganlığın faturası bu tür yollarla halka mı fatura edilmektedir?"

Kaynak (http://www.chp.org.tr/Haberler/4/nazliaka-trafik-sigortasina-yapilan-yuksek-orandaki-artisi-meclis-gundemine-tasidi-10126.aspx)