PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pismanlik-Keşke motor alsaydım.



obk11
23 Kasım 2015, 00:03
Herkese iyi aksamlar. Bugun size yazin nasil bi hata yaptigimi soyleyecegim. Ben yazin dominosta calistim vs. Para biriktirdim yaklasik 700 tl kadar. Motor almak icin, simdi 700 tlye motor alinirmi demeyin ustunu annemle babam ekleyeceklerdi. Sonra en yakin arkadasim dostum kardesim bir kaza yapti, ve babamla beraber gittim hastaneye. Arkadasimi sedyede oyle gorunce beynimden kaynar sular bosaldi. Annemler karsiydilar motor almama ama bi kere soz vermislerdi tamam alalim diye. Zaten A2 ehliyetimi alali bi 9 ay filen oluyodu ozmn. B sinifi ehliyetimi almam icin 18 imi bitirmem gerekiyordu ve 2 ay vardi. Babam arkadasimi oyle gorunce bana bisi demedi. Bir hafta sonra oglum gel sana B sinifi ehliyetini alalim istedigin zaman arabayi alirsin kullanirsin, bosver motoru dedi. Banada cazip geldi ne yalan soyliyim simdi.tamam dedim bende ve bu benim icin nerden baksan bi 4,5 ay beklemeyi ifade ediyordu. Ve ben motor almayip B sinifi ehliyetimi bekledim. Sonunda A2 ehliyetime B sinifini da eklettim. Sonuc babam arabayi vermiyor. Neden boyle yapiyor bilmiyorum. Bana dedigi memlekete giderken kulaanirsin filen diyor sehir icin de alamassin diyor. Halbuki bana neler diyen babam simdi niye boyle yan ciziyor. Yemin ediyorum ehliyet aldigima sevinemiyorum hevesimi bi alamadim. Bugun de arabayi yikamaya goturuyummi diye izin istedim verdi saolsun. Tazikli su 1 tl ye calisir bilirsiniz, onla yikiyorum arabayi gittigim yerde sira vardi, daha sira bana gelmeden babam ariyo hadi nerde kaldin diye. Sıkıldım ya resmen keske motor alsaydim. Ama babam niye boyle yapiyor, daha once boyle bir sorun yasayan var mi? Icimi doktum cok tesekkur ederim dinleyene, cevap verene..

bladekardes
23 Kasım 2015, 00:07
Geçmiş olsun, bu durumun üstesinden dikine gitmek gelir. İstemiyorum arabanıda b sınıfınıda, ya motor alın bana yada xxxx yapıcam falan baskı yap tekrar dene derim..

nvrmnd
23 Kasım 2015, 00:09
baba olunca anlarsın demek geldi icimden =))
bir gün babanı ikna et ve onunla birlikte trafige cık eger guvenini kazanabilirsen arabayı tek basına verir merak etme...

Canyassts
23 Kasım 2015, 00:14
Aynı şeyi yaşamıştım henüz b sınıfı ehliyetim yok ama o da bana bu tarz şeyler söylemişti bende motosiklete yöneldim..

TurboTastic
23 Kasım 2015, 00:19
Ne dersen de, yada kim ne derse desin "ana-baba" haklıdır dostum. kendi kazancını kazandığında kenara para at ve al. dünya malı için ne üzül nede aileni üz. er yada geç o hevesini alırsın fakat, hızdan sakın ola heves etme. bir abi tavsiye olarak fikrimi söyledim,kal sağlıcakla.

s103r
23 Kasım 2015, 00:22
Bende Aşırı Derecede Araba Meraklısıydım Araba Kullanmayı Köyde Dedemın 78 model Kulusturu ıle ogrendım 18 Yaşında iken Okadar Güzel Araba kullanıyordumkı Hemde hıç apaçilik Yapmadan Yalnız Fark ettimki Araç Babanında Olsa Asla tam olarak senin değil 19 Yaşında yemin ettim Kimsenin Aracına Binmiyeceğime Çünkü Senle aynı durumu Bende yaşamıştım 2013 Te Bir araba aldım Bu senede Bir motor Kısmetse daha iyilerini alıcam Kimseye muhtaç olma kafana koy ve yap

toseabul
23 Kasım 2015, 00:29
sen genç bir kardeşimizsin. babam neden yan çizdi neden böyle yaptı diye sorgulama. bak benim babam sag degil. babanın kıymetini bil evala. insanlar bazı seyleri kaybedince kıymetini anlıyor. sende olmayan motorsikletini kaybedince kıymetini anlamaya basladın sanırsam. her neyse bizde gectik bu yollarda. babamın hem motoru vardı hemde arabası. ikisininde kullanmasını ogretti bana. epey uzun bir zaman trafige cıkmamı istemiyordu. ve abim trafige cikabiliyordu. bu birazda kıskandırıyordu beni neden neden diye kavga edip dururdum... sonra bir gün bu konuyu bir büyügüme danıstım. evladım dedi erkek adamsın dedi git babanı karsına al yetiskin insan gibi konus dedi. bende tavsiyeyi dinledim korka korka cekine cekine baba az vaktin varmı senle konusalım iki erkek gibi. haliyle güldü neymis senin derdin gel bakalım dedi. hic unutmam elini omzuma atıp gözlerimin icine bakmıstı. ciddiydi. olan biteni anlatım. trafige cıkmamı arabanı yada motorsikletini neden bana vermiyorsun ben senine evladın değilmiyim benden kıymetlimi dedim. bana sunu dedi. evladım beni seviyor musun "evet baba" ben daha cok seviyorum dedi. trafikte basına birsey gelir yada baskasının basına birsey gelir sebebi sen olursun diye korkuyorum. ne zaman ki olgunluk kazanırsan biraz pratigin artıp benim gözümde şoför olursan o zaman arabamıda malımıda mülkümüde seve seve sana veririm dedi. . onun icin güzel kardesim babanın kıymetini anla. o seni sevdiginden seni üzmemek icin böyle diyor. sende babanı karsına al sakince güzelcene sor tam olarak nedenini öğren ve üstüne gitme... araba sürmek istiyorsan kendini bundan alı koyamıyorsan uygun zamanlarda beraber trafigin az oldugu yerlerde arabayı gözetimi altında sürmesini iste. bunu zamanla yaptığında artık yavas yavas trafige cıkmana izin verecektir. sabırlı ol elinde sonunda birgün o arabayı süreceksin ve sana güven icinde anahtarını bırakacaktır... motorsiklet konusuna gelince motorsikleten önce ekipman almanı tavsiye ederim. ekipmanları ailen gördüğünde onların gözünde seni bir nebze koruyacaktır düşüncesi oluşacaktır buda bir artı puandır.. motorsiklet icin yeterli oldugunu trafikte sabırlı dikkatli oldugunu ispatladıgın zaman yavaş yavaş hersey istedigin gibi olacaktir.

biyeybaraküs
23 Kasım 2015, 00:36
arabayı motoru boş ver dünya işi fani şeyler bunlar nasıl gidiyor http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/143660-hayatimda-hic-bu-kadar-mutlu-olmamistim.html devam mı yoksa saldın mı

AWESQME
23 Kasım 2015, 00:47
Valla ben hiç araba meraklısı birisi değilim elimin altında araba olmasına rağmen 25 yaşıma kadar (7-8 ay oldu alalı) ehliyet alma ihtiyacı olmadı. İşte markete tek başıma giderdim arabayı alıp dolana dolana giderdim. Öyle öyle tek başıma öğrendim ve geliştirdim sürmeyi ama hiç içimden gelerek değil mecburiyetten öğrendim. Ehliyeti aldıktan sonra pederle istanbula gittik. Dönerkende yalovadan dönücez vapurdan indik hava kararmış peder sağa çekti geç bakalım direksyona dedi. Ben de hiç bozuntuya vermeden bindim ve Yalovadan İzmire kadar 1 mola ile sürdüm. O gün de şansıma çok kalabalıktı yollar ve ilk uzun mesafe sürüşümdü. Ayrıca ilk gece sürüşümdü.

Annemle babam ayrıdır babamla 8 yıldır konuşmuyorduk. Barıştıktan sonra ehliyet aldım ve olaylar birbirini izledi. Arabayı nasıl kullandığımı bilmiyordu görmedi hiç. 10 yaşımda filan ilk o gösterdi oda topu topu 3-4 defa. (yetenekliymişim aslında) Dediğim gibi sürmeyi kendim öğrendim. Bu biraz ailenizin size güveniyle alakalı birşey. Bu güveni sağlamalısınız. Şimdi de ne kadar karşı olasalarda motor alıcam nasipse çünkü güveniyorlar ve bilinçli bir sürücü olduğumu biliyorlar.

Böyle arkadaşlara tavsiyem çaktırmadan ailenize videolar izletin ve bilginizi konuşturun. Ara ara böyle araba motor muhabbetleri açın tartışın. Farkındalığınızı gösterin ki bu çocuk bilinçli desinler size güvensinler.

Bu da benim hikayem :)

hakikiteker
23 Kasım 2015, 00:53
Çünkü o baba, aklı hep sende kalacak. Motosiklet konusunda söz verdiği için muhtemelen arkadaşını gördüğünde pişman oldu ve daha güvenli olan arabaya yönlendirdi seni. Yavaş yavaş ve aşama aşama oluyor bu işler, çıkmaza düştüğünde kendini onun yerine koy: "Acaba benim bir oğlum olsa, bu kadar sevsem n'apardım" de.

Ben ilk önce arabayı park etmeyi öğrendim, o da sürekli temizlik için babamı çağırıp durmamla bir gün isyan edip: "Bana da göster de kendi işimi kendim göreyim, hem öğrenirim" dememle oldu (çağırınca hep naz yapıyordu çünkü :mrgreen:). Sonra gün geldi, ehliyet aldım. Asla kendi başıma çıkamazdım, stajyerlik sürecim oldu yani :) Bir gün babam rahatsızlanıp da hastaneye gidip gelmek zorunda kalınca tek kullanma mecburiyetim oluştu, çünkü elimde böyle bir yetenek varken başkasına minnet etmek istemedim. Kendime güvendiğim için: "Tek geliyorum" diyip kapatıverdim telefonu ve o günden sonra ihtiyacım olduğunda hep arabayı alabildim. Çok kötü bir olay, benim sürücülük mevzumun ilerlemesine yol açtı. Her şerde bir hayır vardır diye boşuna dememişler.

Motosiklet konusunda da hiç alakam olmadığı ve cahilliğimi yenmek için ehliyet almak istedim, hiç ses çıkarmadan biriktirdiğim paramla kaydoldum. Kursta lazım olacağından ve go-kart'a da gittiğim için kaskımı aldım, o ara aklımda motosiklet alma düşüncesi hiç yoktu. Baktım iyi gidiyor, kotarıyorum işi: "Birikimim var neden motosiklet almayayım ki, hem öğrenirim, hem hobim olur hem de ulaşımımı sağlarım" dedim ve ekipman düzmeye başladım. Çünkü motosiklet alırsam ekipmansız kullanmam gerekecekti ve kazanın ne zaman olacağı belli olmadığından bu topun ağzına girmek istemedim. Daha sonrasında motosikletimi de aldım ve aldığımdan beri severek kullanıyorum. Bu arada öğrenciyim, kredim ve harçlığım var. Ben bunlardan artırarak yaptım motosikletle ilgili her şeyimi, sadece son dakikada ailem: "İkinci ele vereceğine, üzerine 500 ekleyelim sıfırını al" deyip destek oldu.

Sana tavsiyem, acele etme. Adım adım kendiliğinden oluyor her şey, aileni üzmemeye, şu kıymetli zamanları güzel geçirmeye bak. Umarım yardımcı olur bu yazdıklarım.

COQ
23 Kasım 2015, 01:12
Sağlam kazık yemişsin.
Hani derler ya
bu dünya kahpe dünya babana bile güvenme diye.
Yinede bunlar güzel hayat tecrübeleri. Böyle böyle olgunlaşacaksın.

Mesela verilen sözün tutulmaması seni ne kadar üzdü değil mi?
Al sana birinci ders;
Tutmayacağın sözü verme..

Araba kullanmak uyurken öğrenilen bir şey değil. Tecrübede ağaçta olgunlaşmıyor.
Yani bunları kendi kendine edinemezsin.
Baban sözünde samimi olsa gel yavrum der, yanına oturur, sana arabayı kullanmayı bizzat kendisi öğretirdi.
Tek başına kullanmana önceleri tabi ki izin vermez ama her fırsatta aracı sana kullandırtarak tecrübe edinmeni sağlardı.

Kısacası yapabileceğin hiç bir şey yok.
İnsan arkadaşını seçebiliyor ama akrabalarını seçme şansı yok.
Huzursuzluk da çıkarma çünkü ne karakterde olurlarsa olsunlar anne babanın yerini hiç kimse doldurmuyor.

BarisC
23 Kasım 2015, 01:38
Dostum selamlar, baban iyiliğini istiyordur, buna emin olabilirsin. Eğer beş dakika geç kaldığında ''neredesin'' diyorsa; ya seni trafiğe çıkacak konumda görmüyordur ya da görse bile endişeleniyordur trafikte tanımlanamayan mahlukatlardan, magandalardan, genç görüp üstüne gelecek olanlardan, caz yapacak olanlardan şeklinde bu uzar gider. Anne babaya göre bilmem kaç yaşına da gelsen çocuksundur ya, o zaman bile korka korka yapmana izin verir gönlünde olmayan şeyleri. sanıyorum bu olaydan oluyor olanlar. Bende de motosiklet ehliyeti için önce izin verilmemişti, sonra 1 seneye ancak izin aldım. Ama motosiklet konusunda senelerdir izin yok, bekliyorum bakalım. hayırlısı olsun hepimizin hakkında. :king:

A.Türker
23 Kasım 2015, 01:44
Babalar çocuğuna kolay kolay güvenemez. Zira zamanında sen daha yemek yemeyi bile beceremiyordun ve o bunu gözleriyle gördü. Büyüyüp de taşıt kullanabileceğini kabul etmesi kolay değil. Sen haklısın ama ailen haksız değil. Baban belki arabasını da düşünüyordur ama seni daha çok düşünüyor. İdare et onları saplantı yapma kendine. Kendi elinde paran olduğunda daha kolay hareket edeceksin emin ol.

sagat
23 Kasım 2015, 02:08
Demek ki neymiş, bütün babalar aynı :)

DKN
23 Kasım 2015, 03:38
babanın malı diye kendi malın olarak görmemen lazım. ne iş olursa olsun çalışıp 3-5 kuruş biriktirerek seneler sonra alınan şahsi mal en güzelidir. hiç kimseye hesap vermezsin

bozok_54
23 Kasım 2015, 04:10
Bence hiç üzülme. Arabadır motordur çok önemli şeyler değil. Elbet paran olacak bir gün kendi aracını alacağın zamanlar olur. Babana da hiç üzülme kırılma. Ancak bu işlerin raconu budur, ehliyeti ilk aldığın zamanlar güvenilmez. Zamanla daha da sıklıkla kullanırsın. Adamcağızın aklı sende kalıyordur. Hele de baban biraz da pimpirikliyse çok normal. Kardeşin varsa bisiklet kullanmayı öğrettin mi bilmiyorum , aynı durum orda da geçerli ilk zamanlar yanından ayrılmazsın gözün üstündedir zamanla bırakırsın kendisi gezer tozar. Asıl mesele bisiklet değildir.

weirdo1
23 Kasım 2015, 10:16
Çalışarak istediğin motoru ve ekipmanı alabilirsin dert etme bu kadar.

kurubuz
23 Kasım 2015, 10:28
Babanın üstüne gitme, yazıktır adama . ( benim oğlan da aynısını bana yapmaya başladı :))

Darkcity2000
23 Kasım 2015, 10:49
42 yaşındayım evli çocukluyum, istanbuldan yeni aldığım motoru ankaraya getirdim geçen hafta , annemin tansiyonları düştü babam çok endişelenmiş sürekli aradı cepten :), eşim keza berbat bir gün geçirmiş..

Olacak okadar ...

copycat
23 Kasım 2015, 10:53
anne baba rızası almadan motor alma. motor gerçekten tehlikesi çok olan bir araç. cebinde paran olduğunda git günlük araba kirala, tecrübe edin. baban senin tek başına rahatça araba kullanabildiğini gözüyle görsün. ileride araban da her şeyin de olur. ama bir gün baban olmaz. o zaman daha iyi anlarsın.