PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Karbütor ayarı acil yardım 125 st. Stop atme sıkıntısı.



olcayakgn
19 Ekim 2015, 00:16
Bugün arkadaşımla beraber geziye çıktık yaklaşık 70 km. 35 km sıkıntısız gidişten sonra yaklaşık 45.km de motor istop etti bir anda durduk jiklenin açık olduğunu fark ettim. Yaklaşık 10 km'dir jikle açık sürüyormuşum. Kapattım jikleyi motor çalışmamakta inat etti bende jikleyi açıp rölanti vidasını arttırıp yola devam ettim. 5 km sonra yeniden durdu. Bu arada rakım 550 m olan bir dağa çıkmıştık. O yüzden rölantisini arttırdım. Sonra jikleyi açtım çalıştırdım jikleyi kapatınca duruyor motosiklet rölantiyi biraz daha arttırdım gittik bir 8 km daha sonra yeniden gaz yememeye başladı. Durdum 1-2 dk bekledim depo kapağını açtım falan denedim çalıştı 3 km sonra yine durdu aynı şeyleri yaptım çalıştı bir daha durmadı. İşin kötü tarafı az kalsın dağın başında kalıyordum. Yok mudur bunun bir çözümü? Bide hava sıcak olsa bile jiklesiz çalışınca gidiyor 2 km daha sonra debriyaj ı çekince duruyor. Yardımlarınızı bekliyorum. İyi akşamlar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:51 ----------

Bir bilen yok mu arkadaşlar?

oguzhan6161
19 Ekim 2015, 00:38
Jikleyle motoru boğmuşsun. 550 rakım çok yüksek değil ben 1100 rakıma çıktım da sorun yaşamadım. Hadi diyelim jikle açmadan gittin biyerde durdun debriajı çektin motor stop etti. Bunun karbüratör ayarından başka bir sebebi de subab ayarıdır. Karbüratörü ayarlı ve çalışma sıcaklığına gelmiş bir motor debriajı sıktığında stop ediyorsa subab ayarın kaçmıştır.

Cavalry
19 Ekim 2015, 00:41
Biraderim karbüratörden olabilir.. Yakıttan olabilir (pislik vs.. tıkanma yapmış olabilir.. Bujini bi söküp bak çıkarttığında kömür olduğunu göreceksin onu bi değiştiriver.. Hava filtreni kontrol et gerekiyorsa temizle ya da mümkünse değiştir.. Karbüratörün de ayarıyla cok fazla oynama.. Komple sıkıp birbuçuk tur açıp çalıştırmayı dene baktın çalışmıyor ya da hemen stop ediyorsa iki tura yavaş yavaş yaklaşarak dene.. Umarım kısa zamanda sorununu çözersin..

olcayakgn
19 Ekim 2015, 00:59
Arkadaşlar servise mi göstersem kendim mi halletsem?

Cavalry
19 Ekim 2015, 01:08
Bahsettiğim şeylerin yüksek bir maliyeti yok.. Karbüratör hariç (onun fiyatını net olarak bilmiyorum.) Kendine güveniyorsan elinden de iş geliyorsa halletmeye çalış derim.. ama eğer oğuzhan arkadaşımızın söylediği gibi subab ayarıyla ilgiliyse onu ustanın yapması lazım..

mozgur
19 Ekim 2015, 01:10
Sabaha düzelir. Şişmiştir motor. Sabah düzelmezse bir daha yaz usta adresi vereyim sana götürmen için.

olcayakgn
19 Ekim 2015, 13:44
Düzeldi şimdi alet ama güvenemiyorum uzun yol için ayrıca neden şişsinki daha 500 km de

Hasan7
19 Ekim 2015, 14:20
Ah cahil forumdaşım daha 500 km de olduğu için şişti zaten :-) rodajdaki motoru sen ne diye jikle açık sürersin inşallah aleti fazla zorlamamışsındır 500 km de ise bujiyi bilmem ama hava filtresi ve subab ayarlarında sorun olmaması gerekir, bilmiyorum ama jikle açık olduğundan bujiyi karartmış olabilirsin.

olcayakgn
19 Ekim 2015, 15:19
Unutkanlık işte. Bujiyi ben baksam geri takabilir miyim?

numangokce
19 Ekim 2015, 17:26
Unutkanlık işte. Bujiyi ben baksam geri takabilir miyim?
Takarsiniz. Motosikletin selesinin altinda avadanlikta buji anahtarini bulabilirsiniz. Bujiyi sokerken ve takarken motorun soguk olmasi tavsiye edilir. Aksi durumda fazla guc kullanmadan dis atlayabilir. Motor sogukken de cok fazla guc kullanmayin.

olcayakgn
19 Ekim 2015, 19:18
Ah cahil forumdaşım daha 500 km de olduğu için şişti zaten :-) rodajdaki motoru sen ne diye jikle açık sürersin inşallah aleti fazla zorlamamışsındır 500 km de ise bujiyi bilmem ama hava filtresi ve subab ayarlarında sorun olmaması gerekir, bilmiyorum ama jikle açık olduğundan bujiyi karartmış olabilirsin. Bugün okuldan dönerken yine aynı şey oldu üstelik jikle kapalıydı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:29 ----------

Arkadaşlar servise mi götüreyim kesin? Çok uzak kalıyor bana.

oguzhan6161
19 Ekim 2015, 19:23
Motor sıcakken yapın buji sökme takma işini. Sıkarken tam sıkamazsan hava kaçırır ve motorda silkelenme gaz kesme gibi sorunlar olur. Motor soğukken söküp takarsan ısındığında kristal çatlatırsın. Dikkatli ol o kadar basite indirgemeyin. Ayrıca bujiyi sökmen için bi sebep yok. Söktüğünde ucundaki kurumu temizle fırçala yerine tak o kadar. Uzun yola giderken 100 kmde bir mutlaka motorunu dinlendir. Rampada 5.vites hızın 70 60 50 gibi hızlara düştüğünde motor şişmeye başlar. Bu durumda mutlaka uygun viteslerde git. Senin motorun aslında bi sorunla karşılaştığı için şişmemiş sadece jikle yüzünden boğulmuş. Korkulacak bi durum yok :) için rahat olsun

numangokce
19 Ekim 2015, 21:13
Belki yuzlerce kez buji sokup takmisimdir motor sogukken, hic dediginiz seylerle karsilasmadim. "Usta" diye anilan vatandaslardan biri tam da dediginiz gibi yapti ve dis siyirdi. Dolayisiyla 2000 lira gibi bir butceylemotor silindir ust kapagi alindi araca. Okulda ve tamirhane ortaminda ortusen bir bilgi. Ender bir durumdur.

Tabi her yigidin yogurt yeme sekli farkli ama sizinki biraz cetrefilli.

olcayakgn
19 Ekim 2015, 21:34
İyi de bugün de okuldan dönerken aynı şeyleri yaşadım. Jikle kapalıydı üstelik.

numangokce
19 Ekim 2015, 21:52
Arizanin sebebi aranirken kolaydan zora gidilir:

Ariza: motor rolantide calismiyor

Olasiliklar,

1.Motor sismistir.

Nedeni, cok zorlanmistir, uzun zaman tapagaz gidilmistir, jikle acik uzun zaman gidilmistir.

Cozumu: yolculuga yarim saat ara verilir. Jikle kapatilir ve oncekine gore yavas gidilir.

.2. rolanti ayari dusuktur

Cozumu: rolanti ayar vidasi sıkılarak rolanti yukseltilir.

3. Hava ayari bozuktur.

Cozumu: motor normal calisma sicakliginda hava ayar vidasi sonuna kadar sıkılır. Daha sonra 1.5 tur acilir, motor calistirilir. Daha sonra motorun sesi dinlenerek acilmaya devam edilir. Acmaya devam ederken motor sesi yine duzensizlesmeyr basladiginda aksi yone cevirilmeye baslanir. Motor en duzgun calistigi yerde birakilir, ayar sonlanir.


4. Subap ayari bozulmustur.

Cozumu: en yakin servise gidilir.

Siz bu siralamanin neresindeyseniz ona gore davranin.

olcayakgn
20 Ekim 2015, 00:38
Yarın hava ayarıyla biraz oynayayım olmazsa servise götürürüm.