PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Marş sorunu



megruz
17 Ekim 2015, 01:05
Merhaba..
Motora binip kontağı açtıktan sonra marşa basıyorum bazen tekte alıyor bazen gaz verince alıyor bazen hiç almıyor bunun sebebi ne olabilir ? Motoru bir yere bırakıyorum sağlamca geri dönüp çalıştıramıyorum çok canımı sıkıyor..Ustam bujiden ve akü yetersizliğinden dedi.Ama ben motorun bir yerden hava aldığını düşünüyorum..
Teşekkürler..

oguzhan6161
17 Ekim 2015, 02:06
Gaz vermeden çalışmıyor derken nasıl yani ? Bu normal bi durum. Ustan buji ve akü demiş , buji olabilir. Ama akü olamaz. Çünkü marş yapıyor anladığım kadarıyla. Gıv gıv gıv sesi cıkıyorsa akünde problem yoktur. Ama gıv... edip kalıyorsa marş motorunu döndürecek gücü üretemiyorsa o zaman akünde problem vardır. Diyelim ki akünde sorun yok , bujini temizle ya da değiştir eğer hala aynı sorun var diyorsan karbüratör ve jikle ayarlarını kontrol ettirmeni, hava filtresi - karbüratör bağlantısını falan kontrol etmeni öneririm. Varsayımlar üzerinden gidiyorum yanlış anlama belki depondaki yakıt durumundan da olabilir. Soruna çözüm bulamazsan yine yardımcı olurum.

megruz
17 Ekim 2015, 02:53
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim..Demek istediğim şey marşa basınca uzun bir süre gıv gıv gıv gıv ediyor fakat gaz vererek marş basınca çalışıyor bazen ise vurdurunca çalışıyor.Aküyüde bujiyide yarın değiştirmeyi düşünüyorum onlardan olmasa bile en azından değiştirmiş olurum bana bir eksi katmaz..Motorum enjeksiyonludur,jikle yoktur..
Marka: megelli 250r