PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : e5 te yağmurlu havada sürüş yardımı



caglar48
12 Ekim 2015, 02:28
Arkadaşlar 8 yıldır motorsıklet kullanıyorum istanbulda sürmeye bu sene basladım bu gece yagmur bastırınca e5te nasıl gıdecegımı şaşırdım ürkek ceylan gibi arabadan su bırıkıntısınden kaca kaca bi hal oldum :mrgreen: e5te yol eğimi varmıdır su nerelerde bırıkır nasıl guvenlı bı surus saglarım yardımcı olursanız sevınırım

serkan24
12 Ekim 2015, 02:36
HOCAM ŞAN İÇİN YAPABİLECEĞİN TEK ŞEY KÖPRÜ VEYA ÜST GEÇİTLERİN ALTINDA BEKLEMEN OLACAK BU SAATTE RİSKE ATMA KENDİNİ ZATEN GÖREMEZSİN BİRİKİNTİYİ. YAĞMUR YAVAŞLAYINCA AÇ UZUNLARINI AĞIR AĞIR YOL AL ÇOK SAĞDAN GİTME BİRİKİNTİ OLUR.

caglar48
12 Ekim 2015, 02:46
Teşekkürler orta şeritten seyir mantıklı yani

serkan24
12 Ekim 2015, 02:48
AYNEN ÖYLE HOCAM TEKERİN KAYAR VİRAJDA FALAN ÖZELLİKLE DİKKAT ET SÜRATLİ GİRME. AĞIR EN GÜZELİ BU HAVADA

something123
12 Ekim 2015, 07:26
Eger yagmur cok bastirdiysa acelen yoksa motorla zaten cok acele is iyi degildir fikrimce, kopru altinda mola verebilirsin, durdugun yerde tepe gibi yukselti olan yerlerde ev apartman aciklik degilse, su kanallari var cok yagdiginda e5 e doru suyu verebilio, bazen mazgallarda istanbulda tasabilir, 3 ay once pendik koprusu yaz ayinda tasti.. dikkat etmek lazim yagmur siddetliyse mecbursan cok dikkatli olmak lazim.. hafifse yavas sekilde seyre devam..

Mexico
12 Ekim 2015, 08:45
Arabalarin arkasindan giderken ortalamayin. Arabalar cukuru ortalayarak gittigi icin siz tam icine dusersiniz.

jackonbir
12 Ekim 2015, 08:51
yağmur yağdığında herkes saklanır.
motosikletin keyfi asıl o anda başlar :)

yusufbaris
12 Ekim 2015, 09:40
Yağmurlu havada ne yaparsan yap en sol şeritten gitme .Çünkü metrobüsler ters istikametten geldiği için sağlam yağmur yiyosun.Dün akşam E5 te sol şeritte trafik kilit bekliyorum.Camda çok az açık.O aradan bi anda bi su geldi ki anlatamam.Nerden geldiğini de anlamadım ilk başta :)

savinelli
12 Ekim 2015, 09:45
dün yağmurda akçay dan istanbula (400km) motosikletle dönmüş biri olarak yağmurda motor sürmenin daha keyifli olduğunu farkettim. uzun yolun zaten keyfi tartışılmaz ama yağmurluk, kar maskesi, içlik gibi soğuk ve yağmurdan koruyucu ekipmanlar ve diğer güvenlik ekipmanlarınız tam olduğunda yağmurda uzun yol aşırı keyifli oluyor. zaten benim motorum istese de hız yapamıyor :) halen city grip de taktırmadım irc ler ile idare ediyorum. uzun yolda da tek sorun koca tekerli kamyonların sıçrattığı çamurların vizörü kapaması oldu. 1 sefer ciddi ciddi durup vizörü silmek zorunda kaldım. çünkü yağmur yağarken görüş düşüyor ama idare edilebilir. fakat çamur görmenizi direk engelliyor. e5 te de kamyon, otobüs vs de aynısını yapacaktır. bu yüzden yağmurlukta önemli. sadece yağmurluğu yıkamak tüm ekipmanları yıkamaktan daha kolay :) sözün özü temkinli gittiğiniz sürece hiç korkmayın. ben bu tecrubemden sonra yaz kış motor kullanma konusunda kararlıyım. virajlarda duruma göre 40 a kadar düştüm. düz yolda da 80-100 arasında gittim. yağmurun yola etkisi 400 km de belki 30 dk geç varmam olmuştur. o kadar.

numangokce
12 Ekim 2015, 09:47
yağmur yağdığında herkes saklanır.
motosikletin keyfi asıl o anda başlar :)
Valla ben de dun aksam saganak altinda 30km kadar surus yaptim, yagmursuz havada aldigimdan fazla keyif aldim.

yagmurdan korunmak icin daha dikkatli olmak lazim. Su birikintisine girmemle kasiklarima kadar islanmam bir oldu.

keremkrmn
12 Ekim 2015, 09:47
Yağmur yağma ihtimali olduğu günlerde kesinlikle kaskında benimki gibi siyah vizör varsa o takılı olmasın :mrgreen:
Hızına dikkat et acil bir durumda durma mesafen oldukça uzayacaktır.
Yol çizgilerine ve yerdeki bilgilendirmelere dikkat et asfalta göre daha kaygan oluyorlar.
Ben şahsen orta şeridi daha fazla tercih ediyorum yolun eğimi ne tarafa olursa olsun sol yada sağ şeritte su birikebiliyor.

western
12 Ekim 2015, 10:36
İstanbul Avrupa Yakası E-5 için:
1) emniyet şeritciklerinden gitmelisin, ama o yol kenarina kaza yapalim diye biraktiklarini dusundugum sarı çop torbalari na dikkat ederek...
2) surat yapmamalisin...
3) kornayı zaman zaman çalarak kendini belli etmelisin,çunku yurdum insanı sag aynasina genelde bakmaz.
4) soylemeye gerek yok ekipmanini tam giymelisin...

saykem
12 Ekim 2015, 11:29
Ben yaz kış motorla işe gidip gelirim.Motorun lastiklerini yağmurda kaymayan kaliteli bir lastikle değiştirmelisin.Yağmurluk olmazsa olmazlardan zaten.Yağmurda sürerken görünür olmaya dikkat etmeli ve araçların seni fark etmeleri için zaman zaman korna ile uyarmalısın.Fren mesafesi uzadığı için araçlarla mesafeni daha uzun tutmalısın.Hızını normalden biraz daha düşük tutmalısın.

DKN
12 Ekim 2015, 11:50
yardım edebileceğimiz birşey yok araba sürebilirsiniz.

ergunbilgeha
12 Ekim 2015, 12:42
E5 te orta seritten gitmelisin.Malum bazen oluyorki seritlerin yeri degisiyor sag serit bir anda bitebiliyor orasi istanbul :D yanina 80le gelip camdan kafasini uzatip sag seritten gitsene diyen dallamalar olacaktir :D