PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başlangıç motoru harley davidson



Rakui
10 Ekim 2015, 17:25
Küçüklüğümden beri harley motorlara fazlasıyla ilgim var. Yaşadığım yerin küçük olması sebebiyle ailem motor almaya pek yanaşmadı. Senelerce (yaklaşık 6-7 senedir) şehirici ulaşımımı bisiklet nadirende elektrikli motorsikletlerle sağladım. Bu konuyla ilgili başlıkları dikkatle inceledim. Abilerim ve kardeşlerim çoğunluk olarak başlangıç olarak HD'ları önermiyor bunun farkındayım. Fakat HD Street 750 modellerini inceledikten sonra bi nebze bu konuda bir ümidim oldu. 1.75 boyundayım ve yaklaşık 3-4 senedirde sporla uğraşıyorum yani yaşıtlarıma göre yapılı ve güçlüyüm. Motoru taşıyabileceğimi düşünüyorum. Bu arada belirtmeyi unuttum önümüzdeki ay 18ime giriyorum. Ehliyet işlemlerinide hallettikten sonra üniversiteye gitmeden belli bir süre eğitim almaya devam etmek ve eğer alırsam motorla arka sokaklarda alıştırma yapmakla uğraşacağım. Bu konuda fikirlerinizi ve kullanan sürücüler varsa HD Street 750 hakkında yorumlarınızı benimle paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim

Darkcity2000
10 Ekim 2015, 17:36
750 lik baslangic ile eldeki tek kursun olan hayatinla kumar oynaya oynaya surersin artik.. Benim kararim sonucuna raziyim sarkisi gibi hayirlisi olsun..

furkanuc
10 Ekim 2015, 17:42
iyi güzel merakın varda harleylerin fiyatı baya baya tuzludur yani 18 yaşında üniversite okuyan bir insan için biraz fazla değil mi? yedek parça olsun bakım olsun harley davidson türkiye şartlarına göre çok pahalı bir marka. benim param çok sıkıntı değil dersende motosiklete direk harley davidson'un 750 cc'lik motoruyla başlamanı önermezdim. ayrıca motosiklet kullanmak otomobil, bisiklet vb. kullanmaya benzemez. trafikte nerede duracağını bileceksin. motosiklet kullanmak ayrı bir kavramdır. bazı arkadaşlar ben daha önce otomobil kullandım sıkıntı yaşamam deyip direk 600cc'lik alıp ölüyorlarda uyarı olsun dedim. okuduğun için teşekkürler. :king:

sey_47
10 Ekim 2015, 17:50
Al kardesim, iyi bir secim.
Vucutta yapmissin, tasiyabilirsin motosikleti. Zaten gaz kolunu cevirince gidiyor kendi sonra hissetmiyorsun agirlik falan.

natila
10 Ekim 2015, 18:06
2 yıl 125 lik kullanacaksın

Rakui
10 Ekim 2015, 18:20
Tabi ki hiç bir motosiklet, herhangi birinin canından kıymetli değil. Söylediklerinizi dikkate alacağım. Konuyu da görüşleriniz için açmıştım. Önümüzdeki sene şehir içi ulaşımımı sağlamak için 125'lik bir motosiklet araştıracağım. Gerisi de zamanla olacaktır eminim. Yine de HD Street 750 kullanıcıları motor hakkında yorum yaparsa çok minnettar olurum. Yorumlarınız benim için değerli. Teşekkür ederim.

shadowmaster
10 Ekim 2015, 18:24
Başlangıç için hiçbir şekilde uygun değil o kadar güç üreten bir motor.

A.Türker
10 Ekim 2015, 18:50
250cc çinli cruiserlara bak tipini çok beğeniyorsan. Zaten hepsi büyük markaların replikası. Ayrıca motoru sen taşımıyorsun o seni taşıyor :)
Bilmediğim için soruyorum bu tür motorlar için 750 cc çok yüksek bir rakam mı? Sonuçta bir 600rr kadar güçlü ve atak değil diye biliyorum.

Green Arrow
10 Ekim 2015, 19:16
Burada çok fazla HD kullanıcısı bulamassın maalesef. HD kullanıcılarının motosiklet anlayışı genel olarak biraz farklıdır. Güvenlik anlayışları deri olan giysiler ve kafa için demir tas yeterlidir genelde. Diğer tarzlar ve markalar sadece ulaşım aracıdır motor veya motorculuk için değildir. Herkesi zan altında bırakmayım ama genel kafaları böyle. Hyosung GV serisini önerebilirim o tarz üzerinden hareket etmek istiyorsan. HD ile başlaman seni ağırlık ve kullanış anlamında baya yıpratabilir önce yürümeyi sonra koşmayı denemek daha mantıklı bence.

keremkrmn
10 Ekim 2015, 20:31
Yaşıtlarına göre iri ve güçlüysen kesinlikle almalısın. Hem motoruda taşıyabilirmişsin biyere gideceğin zaman atarsın sırtına gidersin noolcak. Bence senin için uygun bi başlangıç motoru olur harley. Şimdiden tekerin düz bassın kazasız belasız

MetinK.
10 Ekim 2015, 21:43
O Değilde Arkadaş Diyince Motora Baktım.Ybr Gibi Duruyor:D Kendine Güveniyorsan Motosiklete Bindiysen,Gazada Gelmem Dersen Kullanabilirsin Bence.Çevremde Çok Yüksek Cc İle Başlayan Oldu.Ha Bu Demek Deyilki Büyük Cc İle Başlanır.Herkesin Harcı Değil.Scooterla Başladım 200 Ccye Kadar Çıktım Ama Genede Yüksek CC Kullanıcak Tecrübeyi Görmüyorum Kendimde.Hep Rüyalarıma Giriyor.Rüyamda Yüksek CC ile Çok Kaza Yapıyorum:D

A.Türker
11 Ekim 2015, 01:04
O Değilde iyince Motora Baktım.Ybr Gibi Duruyor:D Kendine Güveniyorsan Motosiklete Bindiysen,Gazada Gelmem Dersen Kullanabilirsin Bence.Çevremde Çok Yüksek Cc İle Başlayan Oldu.Ha Bu Demek Deyilki Büyük Cc İle Başlanır.Herkesin Harcı Değil.Scooterla Başladım 200 Ccye Kadar Çıktım Ama Genede Yüksek CC Kullanıcak Tecrübeyi Görmüyorum Kendimde.Hep Rüyalarıma Giriyor.Rüyamda Yüksek CC ile Çok Kaza Yapıyorum:D

abi bende sen diyince açıp baktım hakkaten ybrnin kafasını koymuşlar ahaha neyse artık yüksek cc isteyenlere bunu öneririz.

f terapist
11 Ekim 2015, 02:02
istersen 1000lik istersen 125lik motor al, akıllı bi adamsan ve büyük bir talihsizlik yaşamazsan pek bişey olacağını sanmıyorum

anlayacağın vücudu değil beyni geliştirmek gerekiyor iyi motorcu olabilmek için. daha 2 hafta önce 125lik motorların üzerine yatarak hız yapmak suretiyle kafa kafaya çarpışıp ölen iki gencin haberi vardı. benim kişisel kanaatim; bir insan gidiciyse altındakinin kaç beygir olduğunun önemi yok o adam bisiklete de binse o kazayı yapar ve aramızdan ayrılır bi şekilde.

buradaki abilerin ablaların biraz da seni korumak amacıyla daha düşük cclere yönlendirecektir, ama motor hacmin ne kadar olursa olsun risk faktörü 90% senin motor üzerindeki karakterine bağlı. misal ekonomik durumum olsa ben ilk motor olarak Xvs 1100 alır yoluma bakardım. eğer aklı başında bi arkadaşımız isen ve fiyatı sana fazla gelmiyorsa hangi makinayı istiyorsan onunla başla, ha eğer değilsen de bir an önce aklı başında bi arkadaşımız olmaya bak ve sonrasında gene istediğin motoru al

CxAnKACx
11 Ekim 2015, 09:06
Motoru al alma demem cunku bana gore HD cok anlamli bir motosiklet degil, sebebi ise kullanici kitlesini cok sevmiyorum. Yillarini HD'ye adamis insanlarla da karsilasiyorum cok iyiler ama su yeleklileri cekilmiyor, aynadan gordugumde 'harleyci' geliyor degil 'motorlu ego' geliyor diyorum icimden. Bu bitek HD kullanicilarinda oluyor nedense, diger marka cruiserlarda boyle triplere hic denk gelmedim.

Diger deginmek istedigim konu ise demissiniz spor yapiyorum diye de, benim motorum 130 kilo , en hafif motorlardan yani. oyle vucut falan calismadim cok fazla , vucudum da ooo suraya bak denicek gibi degil. Ama ben cok rahat tutuyorum motoru, velhasil 3 yildir vucut calisan, bu sene yarismalara hazirlanan arkadasim motorun ustune bi oturmak istedi, deviriyodu nerdeyse . Inince ilk dedigi sey bu ne agir sey boyle oldu. Bunun yaninda kuzenim de ayni sekilde binmek istedi kendisi 180 boyunda 90kusur kilo iri yapili bir hayvanus. O biner binmez dedi ki cok agir degil mi nasil tutuyosun bunu dedi.

Isin kisasi HD alma :D (kisisel), ve istersen arnold schwazigibiidbger ol teknik bilmedikten sonra minyon yapili bir kizdan bile daha zor tutarsin motoru...

yasdal
11 Ekim 2015, 09:51
Sportster la başlarsan ölürsün diye bir şey yok. Düşük CC ile başlarsan daha az risk alırsın. Amacın bir an önce Harley e binmek mi? yoksa uzun yıllar severek motosiklete binmek mi buna karar ver sonra dilediğini yap. Şu cruiser imalatçısının 250 CC yapmama (hadi diyelim Türkiye'ye getirmeme) işi n'olacak arkadaş. Ben japon veya amerikan Cruiser a binmek isteyince illa 600 CC üstü bi motor mu almak zorundayım. El insaf.

Miy33
11 Ekim 2015, 10:33
Bende 150 lik bir motordan direk volusia 800'e geçtim. Yakşalık 250 kiloluk bir beygir. Motoru ilk çalıştırdığımda gidemeyeceğimi düşünmüştüm.
Kasası çok iriydi ve motoru çok ciğerli... Vitesi atıp gazladıktan sonra anladım ki ağırlık sadece dururken kafa kurcalıyor. Gazladıktan sonra makine 20 kilo :queen: .
Ama çok dikkat etmek lazım. Bütçe varsa başlangıç olarak temizinden helalinden bir Virago öneririm. 250, 535, 1100 cc seçenekleriyle (yanşış hatırlamıyorsam) yeni başlayacaklar için efsane serisidir.
Çokta seri makinedir hani :wiinkk:
Kısacası bence başlangıç için bir virago, devamı için HD düşün derim. Bu arada şimdiden hayırlı olsun 2 tekerin :flower:

41korfez41
11 Ekim 2015, 13:12
ağırlığı taşıdığın zaman 1000 lik kawasaki al sür kardeşim 18 yaşında 300 felan yap zihniyete bak

MimTolga
11 Ekim 2015, 14:01
acelenizin sebebini sorabilir miyim ? motorlar olduğu yerde duruyor, bir yere kaçtıkları yok. Bu işte rüştünü ispatlamış eğitim kurumlarından birinde önce başlangıç sonra da hakimiyet eğitimlerinizi alın. Sonra 125 cc bir makina ile 10-15 bin km yol yapın. Trafik tecrübesi, konumlanma öğrenin. Erken yaşta ölüp bir ömür boyu sürebilecek motosiklet zevkinden mahrum kalıp sevdiklerinizi üzmeyin...

shruikan
11 Ekim 2015, 17:16
Motorlar duruyo da fiyatlar kaçıyo.

Darkcity2000
11 Ekim 2015, 17:19
Hobiniz sonunuz olmasin :mrgreen:

MimTolga
11 Ekim 2015, 18:15
harley alacağım diyen birisi için fiyatın çokta problem olacağını düşünmüyorum ;)

_oXXo_
11 Ekim 2015, 18:23
sen ne yaparsan yap bu motor düşecek. ama olduğu yerde ama yavaşça dönerken ama sürerken. herşeyden önce bu düşmeler bitene kadar ( motorun alacağı darbeleri çıkaracağı masrafı boşver senin sağını solunu kırmaman için ) daha küçük ve hafif bir motor sürmeni tavsiye ederim

serkany
11 Ekim 2015, 18:24
https://www.youtube.com/watch?v=u_FwV2Oc3Bc

anılbel
11 Ekim 2015, 19:31
Para varsa Renyç Rova . Bu arada baktığın model HD değil , sulu HD olmaz .Polemik de polemik.

eminkurtoglu
08 Nisan 2018, 23:52
bu konuya harleyden başlangıç motoru olur mu gözüyle bakanlar varsa diye. Street Rod'la geçirdiğim Harley Davidson tanışma seansını kısaca aktardığım yazımı tavsiye edebilirim. (https://blogviraj.wordpress.com/2018/04/08/harley-davidson-street-rod/)

Bana kalırsa başlangıç motoru olamayacak kadar kuvvetli, diğer arkadaşlarımızın saydıkları bazı sebeplerden (ağırlık, düşmesi, parçası) ben olsam ilk motor için tercih etmezdim.

vader
09 Nisan 2018, 00:07
Konu eski, ama yine de Harley Davidson'a geçene dek izlediğim yolu fikir vermesi açısından yazmak istedim.

(Şahsi fikrim Harley Davidson başlangıç motoru olamaz, olmamalı)

Honda Rebel 250 cc (145 kg. 17 beygir)
Honda Shadow 600 cc (200 kg 41 beygir)
Kawasaki Vulcan Classic 800 cc (245 kg 55 beygir)
Yamaha Midnight Star 950 cc (278 kg 53 beygir)
Harley Davidson Softail Deluxe 1.450 cc (330 kg 67 beygir)

Ben bu sıralamayı takip ettim, güç ve ağırlık gibi konularda (ilk 1.000 km de dikkatli olmak koşuluyla) büyük sorun yaşamadım.

Saygılarımla.

İbrahimfaruk
09 Nisan 2018, 00:15
. .