PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İZMİR Büyükşehir Belediyesine sevgilerle.



35Türk
06 Ekim 2015, 00:44
Bir defa kamil tunca bulvarında gece karanlığında bunlardan birine 30 km hızla girip düşmüştüm.Özellikle yolların sağ tarafına yapıyorlar ve herhangi bir uyarı levhası yada önleyici olmadan günlerce açık kalabiliyor.Trafoların yanmadığı karanlık yollarda sürpriz bir şekilde karşınıza çıkabiliyor ve tam motorsiklet tekerleklerinin girebileceği uygun genişlikte. Düştüğüm günden bu yana her yerde ana yol ve sık kullanılan caddelerde dahi karşılaşmaya başladım bu düz kesik çukurlarla.Bir gün düşüp öleceğiz bunlar yüzünden ama hayırlısı bakalım, dikkat edin izmirli mt'liler.

http://i.hizliresim.com/d0qmV7.jpg (http://hizliresim.com/d0qmV7)

http://i.hizliresim.com/EpEk1v.jpg (http://hizliresim.com/EpEk1v)

Macit250
06 Ekim 2015, 01:41
250 cc alcam 7000 bin lira var, aptal sacman şeyler yazmayın desen ,daha fazla dikkat çekersin .Neyse konuya gelecek olursak o çizgiler boy boy izmir belediyeye selamlar hayırlı geceler.

barodi
06 Ekim 2015, 02:11
istanbul boğaziçi köprüsünün sonundada var buna benzer. demir mazgalın arası bu şekle yakın

aquarist4
06 Ekim 2015, 07:54
Ben de sık karşılaşıyorum. Aman dikkat..

vader
06 Ekim 2015, 08:42
Aynısı benim de başıma geldi;

Bayram sonrası tatilden döndüm, evimin bulunduğu sokağa sapar sapmaz yolun boylu boyunca bu "düz kesik çukurla" tam ortadan bölündüğünü gördüm.

Güç bela durdum meyse ki.

Belediye maalesef böyle, bir çukur açıyorlar, kapatmak akıllarına 2 hafta sonra geliyor.

Saygılarımla.

mozgur
06 Ekim 2015, 08:46
Bolca var bu çukurlardan da çoğu belediyenin suçu değil maalesef. Aptal taşeron sistemini getiren iktidarın suçu. Bu çukurların çoğunu taşeronlar ve belediyeye haber verme gereği bile duymayan telekom firmaları açıyor.

O yüzden belediyeyi ara durum böyle böyle de istersen. En azından onlar biraz kulağını çekiyor bu hödüklerin...

demirkan
06 Ekim 2015, 09:46
Antalya'nında yol ortalarındaki rögar kapakları meşhurdur, asfalt yapılır ancak rögar ya yukardadır yada çukur içinde kalmıştır. hal böle olunca da sağ sol manevra yaparak yol gitmeye çalışıyoruz, bir selamda Antalya Büyükşehir Belediyesine...

Emre Öztürk
06 Ekim 2015, 14:39
Ankara Çankaya'da bir çukur var ama kaçışınız yok yani yolun genişliği 10 metreyse çukurda 10 metre şerit halinde. Mecbur girdik arabayla yavaş yavaş. Akşam aradılar arabanız benzin kaçırıyor diye. Benzin depomuz aşınmış o çukur yüzünden. Ankara Büyükşehir Belediyesi Çankaya'ya çok güzel bakıyor .

mtunc
06 Ekim 2015, 15:04
Bir de şu asfaltı kazimiyorlar mi olmadık yerde heryer çizik çizik yan gelicez birgün

kemboo
06 Ekim 2015, 15:20
kamera ve fiber döşemek için açılıyor bunlar. Burada sorun açıldığı gün kapatılması lazım ama nerdeeeee. geçen sene bornovada çok fazla vardı

acemi60
06 Ekim 2015, 15:58
Çandarlı'ya git. Oradan Denizköy istikametine 8-10 km ilerle. Orada kazı işleri falan da yok. Türkiye'nin hiçbir yerinde bu kadar rezil asfalt görmedim. Delikleri yama yapmak için de taş devri teknikleri kullanılıyor üstelik. Bunları görünce sanırım haline şükredersin. İzmir'de başarısız bir belediyecilik olduğunu anlamak zor değil. Tekeriniz çukura düşmesin :)

MD.Murat
06 Ekim 2015, 17:01
6 senedir izmirdeyim.
bunlar olabilir.
bunlar her şehirde olabilir.
bunlar izimrin değil ülkenin sorunlarıdır.
örneğin izmirde yollar her seçim büyük yüzdeyle "iktidar" belediyesi seçen sakaryadan çok çok çok daha iyi.

sakarya geyve de , bir sene önce bir çalışma için bütün ilçe kazılmış , gittiğimde şok oldum. bütün evler ve arabalar ağaçlar her yer 2 parmak toz ve kahverengi.
sebep? ödenek yetmemiş proje tamamlanamamış.

sonuç olarak buraya izmir belediyesine selamlar yazacağınıza , cumhurbaşkanı ve 10 senelik güzide hükümetimize selamlar yazsanız daha doğru. :cat:

ek olarak haber:
http://www.geyve.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13547

belki niyetiniz siyasi değildi ama bu başlıkla siyasete dönecek mecbur.
izmiri sevdim ve kaldıkça daha iyi anlıyorum ki , bu şehrin yerlisi gerçekten haklıymış.
sakaryaya gidince her gün bir kaza tehlikesi atlatıyorum önüme kırıyorlar vs.
cidden medeniyeti daha iyi anlıyor insan , avmler yok belki , gökedelenler birkaç tane , vapurları da eski olabilir.
ancak insanı güzel arkadaş.
en önemlisi bu , en gereklisi bu.

imtarky
06 Ekim 2015, 17:25
Oturduğum yerde çok fazla var bu çukurlardan ama dolduruyorlar böyle bırakmıyorlar fiber internet ayağına sürekli ya Superonline yada TTnet deliyor yerleri.

Salih_T
06 Ekim 2015, 17:38
Aynı durum Ankara'da da var.. İzmir geç kalmış.. :) 1 yıl önce paylaşmıştım, hâla bazı ilçelerde yollar böyle..

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/137710-ankara-belediyesinin-hendek-savasi.html

karşıyaka57
06 Ekim 2015, 17:48
Beyler konu İZMİR belediyesini kötülemek değil farkında mısınız???

Konu sorun olan durumu paylaşmak ve farkına vardırmak veya bize dikkat etmemiz için bir tavsiyede bulunmak.Hemen CHP vs HÜKÜMET belediyeleri diye taraf almanız gereken bir durum yok.Şu siyaset muhabbetinin her konuya sokulmasından dolayı sitedeki keyif kaçıyor konu çirkinleşiyor.

Doğalgaz için galiba o derin kesikler Karşıyakada çok var.1 ay içinde geri kapatıyorlar o kesik çukurları.

isuzuki
06 Ekim 2015, 21:08
geçmiş olsun, heryer mayın tarlası olmaya başladı.
merak ettiğim 3-5 sene sonra asfalt yenilenirken makineler fiber hattı doğramayacaklar mı?

mozgur
06 Ekim 2015, 21:59
Çandarlı'ya git. Oradan Denizköy istikametine 8-10 km ilerle. Orada kazı işleri falan da yok. Türkiye'nin hiçbir yerinde bu kadar rezil asfalt görmedim. Delikleri yama yapmak için de taş devri teknikleri kullanılıyor üstelik. Bunları görünce sanırım haline şükredersin. İzmir'de başarısız bir belediyecilik olduğunu anlamak zor değil. Tekeriniz çukura düşmesin :)

İzmir'in belediyeciliğinden değil ama iktidarın basiretsizliğnden kaynaklı o yol öyle. Zira o yol ne Çandarlı ne de Dikili belediyesine ait. TCK sorumluluğunda olan bir bölge. Defalarca şikayet ettik ama ayakkabı kutusunun içindekilerden üç beş ayırıp da yapamadılar ne yazık ki....

O taş devrinden kalma kalma dediğin teknikleri siteler kendi ceplerinden verip onarıyorlar. Bir bilip öyle yazmak lazım.

Hani bok atacaksınız anladık da İstanbul'lu birinin İzmir'in belediyeciliğini eleştirmesi abes kaçıyor biraz.Komik duruyor.

karşıyaka57
06 Ekim 2015, 22:28
Anlamıyorsunuz galiba?
Konunun siyasetle alakası olmadığının farkında değilsiniz hala bu tarz konuşmaya devam ediyorsunuz?İyi misiniz? Size bu sebepten para mı veriliyor?

Savunulan partilerin hepsi rant peşinde.2 taraftaki yüksek mevkilerdeki kişilerin yakınları bundan yararlanırken biz neyi niye savunup tartışalım?
AKP de de bin tane adam kayırma ve cebe para indirme var chp de de veya diğer partilerde de.SİZ NİYE KAVGA EDERCESİNE PARTİ MUHABBETİ YAPİYORSUNUZ?

yok yere canınızı sıkmayın bence her konuyu siyasete bağlamayın siz kavga dövüş tartışırken keyfi i sürenlerin kafası rahat.

35Türk
07 Ekim 2015, 07:35
Siyasetçiler normal halktan insanlar değildir arkadaşlar, o yüzden hiçbiri bizim neler çektiğimizi anlamazlar, anlasalar bile birşey yapmazlar.Ne insan hayatının önemi, ne bu toprakların değeri.O yüzden işin içine siyaset katmayalım, her ne kadar İzmir belediyesi suçsuz desenizde, İzmir il sınırları içinde karayolları gen. müd. yada herhangi bir kurum kazı çalışması yapacaksa ancak belediyenin tedbir, kontrol ve izinleri dahilinde çalışma yapabilir ve gördüğünüz gibi demek ki bu tedbirler "sözde" tedbirler imiş.. Konunun açılış amacı, motosikletli arkadaşların bu tarz şeylere dikkat etmesi ve bilhassa ışıklandırmaların yetersiz olduğu yollarda asfalta çok dikkat etmeleri gerektiğidir.

mozgur
07 Ekim 2015, 08:41
Her ne kadar İzmir belediyesi suçsuz desenizde, İzmir il sınırları içinde karayolları gen. müd. yada herhangi bir kurum kazı çalışması yapacaksa ancak belediyenin tedbir, kontrol ve izinleri dahilinde çalışma yapabilir ve gördüğünüz gibi demek ki bu tedbirler "sözde" tedbirler imiş..

Sayacak olsam İzmir belediyesinin bin türlü saçmalığı var o konuda hemfikiriz de bu olay onların suçu değil. Sezarın hakkı sezara. "herhangi bir kurum kazı çalışması yapacaksa ancak belediyenin tedbir, kontrol ve izinleri dahilinde çalışma yapabilir" diyorsun ya değil işte. Eskidendi o. Değişti. Artık sadece bir bildirim yeterli. Onu da canı istedikleri zaman yapıyorlar. Biliyorum çünkü kapımın önünü saçma sapan kazdıklarında ilk aradığım yer belediyeydi ama en son kapının önünü kazan süperonline taşeronunun ustabaşını dövecektim...

@karşıyaka57 ne muhabbeti yapalım? Arkadaşın bahsettiği çandarlı yolunun hali içler acısı. Gelip Sümerler mi düzeltsin yolu onu mu bekleyelim?

MD.Murat
07 Ekim 2015, 11:56
Beyler konu İZMİR belediyesini kötülemek değil farkında mısınız???

Konu sorun olan durumu paylaşmak ve farkına vardırmak veya bize dikkat etmemiz için bir tavsiyede bulunmak.Hemen CHP vs HÜKÜMET belediyeleri diye taraf almanız gereken bir durum yok.Şu siyaset muhabbetinin her konuya sokulmasından dolayı sitedeki keyif kaçıyor konu çirkinleşiyor.

Doğalgaz için galiba o derin kesikler Karşıyakada çok var.1 ay içinde geri kapatıyorlar o kesik çukurları.

Sen neden bu kadar agresifsin dostum birak millet istedigini konussun ya.

capozzz
07 Ekim 2015, 13:23
İzmir'de yaşıyorum, burda motosiklet kullanıyorum. Bu sebeple başka şehirlerin yolları veya belediyeleri daha mı iyi daha mı kötü beni ilgilendirmiyor. Yani "İzmir'in yolları kötü ama başka şehirlerin yolları daha da kötü" önermesi benim için bir teselli değil ki. Ben burada yaşıyorum ve buraya bakarım.

İzmir'in yolları kötü, asfalt kalitesi iğrenç. Yağmur kanalı yapmak adı altında tüm yolları kazdılar, asfalt olması gereken yerlere yol boyunca demir mazgal geçirdiler, 2 damla yağmur yağdığında o mazgalın üstünden geçin bakalım nasıl kayıyor, arabaya mı çarparsnız direkt motordan mı düşersiniz... Yeni açılan yollar, su drenajı iyi olmadığı için ilk yağmurla beraber çöküyor. Su drenajı adam gibi olan eskiden yapılmış yollar yenileme adıyla asfaltlandığında, üzerindeki asfalt 1 yıl dayanmıyor. Sözde izbeton'un asfalt laboratuvarı var da en sağlam asfaltı üretiyor da... Sokakları, yolları kazıp devamlı yama yapıyorlar. Çukura ya da hatalı asfalt yamasına 3 saniye boyunca denk gelmeden yol alamıyorsunuz. 20 yıl önce yapılmış olan Sahil Yolu'nun su drenaj kalitesi ve bu yolun deniz tarafındaki şeritlerinin asfalt kalitesi başka hiçbir yerde yok, bunun adı rezalettir. (Bu yolun kara tarafı belediye tarafından kazılıp yeniden yapılmıştı, o yüzden deniz tarafı gibi değil)

Bu başlığın açılmasına sebep olan çukurların taşeron şirketler tarafından açıldığı ve bu iş yapılırken belediyeden izin almak zorunluluğu olmadığı, bu yüzden de sorumluluğun belediyede olmadığı gibi bir varsayım var. Arkadaş, sen belediyesin, istersen bu işi bu şekilde yapan şirketin çok güzel canını sıkabilirsin. O sana haber mi vermiyor, sende milyon tane can sıkacak, adamın işini yavaşlatacak yöntem var elinde. Bir kükre bakalım, burası dingonun ahırı mı diye? Böyle iş yapanın canını sıkarım de bakalım bir. Bu nasıl mazerettir, bize haber vermek zorunda değil, o zaman biz sorumlu değiliz, oldu....

Örnekler böyle sürüp gider. İlla işi siyasete dökeceksek, biz İzmirliler olarak iktidardan yatırım almamak pahasına belediyeyi seçtik. Bu durumda belediyeden çok daha iyi hizmet hak ediyoruz.