PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ACİL YARDIM BİLGİSİ OLANLAR (RODAJ)



TolgaReis
18 Eylül 2015, 13:02
Arkadaşlar Selamın Aleyküm yine ben bildiğiniz gibi motorum silindir değişiminden dolayı rodaj döneminde fakat diğer konumdaki açıklamalar bana yetmedi TAM DOĞRU OLARAK RODAJI NASIL TAMAMLARIM NASIL YAPSAM MOTORUMDAN SON DERECE VERİM ALABİLİRİM ? ve son olarakta MOTORU HIZLANDIRMAK İÇİN NELER ÖNERİRSİNİZ ? Lütfen boş cevapalrdan kaçının şimdiden teşekkürler iyi formlar

etarhan
18 Eylül 2015, 13:22
Böyle bir soruya boş olmayan cevap vermek de çok zor doğrusu. Nasıl etsek de size yeterli gelecek dolu bir cevap vermeyi başarsak? Bir arkadaş "yeni motosikletmiş gibi" diye yeterli bir tavsiyede bulunmuş. Bunun neresini yetersiz buldunuz? Üstelik sizin tabirinizle "tam doğru" bir cevap bu.

Motoru hızlandırmak konusunda bir öneride bulunmadan önce mevcut hızını ve fabrikanın verdiği değeri (kitabında yazar) bilmek lazım. Yoksa işkembeden atmak zorunda kalırız ki bu da "tam yanlış" olur, değil mi?.

demirkan
18 Eylül 2015, 13:26
ilk 1000 km'de 6 deviri geçme, ani hızlanmalardan kaçın. bazen okuyorum rodajı uzun yolda yapanlar var bu doğru bir yaklaşım değil. rodajını bazı zamanlarda arkana artçı alarak yap. rodajı sürekli düz yolda değil rampa yukarı yapmanda fayda var. usta bir motorsikletçiden rodajın en önemli bir unsuru da fren kullanmadan durmanız. mesela 200 metre ilerde kırmızı yanıyor, motorun scooter ise fren yapmadan gazı keserek durmanız, vitesli ise vitesi küçlterek durmanız. ( motorun ne olduğunu belirtmemişsin). rodajda bunun en önemli unsur olduğunu söylemişti.
ilk 1000 km yani rodaj süresini tamamladıktan sonra motoru biraz zorla, yoksa bizim tabirimize göre motorun sağır kalır.

motorundan verim alabilmen için bakımlarını zamanında ve eksiksiz yapmalısın.
hızlı sürmektense güvenli sürmeni tavsiye ederim...

tekerin düz bassın...

etarhan
18 Eylül 2015, 13:48
... en önemli bir unsuru da fren kullanmadan durmanız. mesela 200 metre ilerde kırmızı yanıyor, motorun scooter ise fren yapmadan gazı keserek durmanız, vitesli ise vitesi küçlterek durmanız. Herkesin ortak görüşü, motorlu araçlarda frenin mümkün olduğu kadar az kullanılması, kompresyon freninin tercih edilmesi şeklindedir. Zaten usta kullanıcılar böyle yapar.

TolgaReis
18 Eylül 2015, 13:56
Motorumun markası kuba çita 100r fakat 2-3 gün önce 125lik silindir takarak motorumu 125 cc yükseltmiştim neyse eterhan kardeşim yeni motor almış gibi dedi evet cevap güzel benimde hoşuma gitti ama ilk motorum olduğu için motoru hep zorlamıştım bu sefer düzgün bir rodaj yapmak istiyorum ve ayriyetten motoru alırken kitapçık klavuz vb. hiç bir şey verilmedi sadece elime motorun anahtarı verilmişti.

Demirkan kardeşim bilgiler için teşekkür ederim fakat 6 bin deviri geçmediğim motor sarsıyor motor gitmek istiyor. Evet fren yapmadan duruyorum ışıklarda olsun başak bir çeşitte olsun anlamadığım bir şey var artçı derken ?

EVET USTALAR HADİN YARDIMM

demirkan
18 Eylül 2015, 14:07
rodaj Türkçe tabirle motorun içindeki parçaların birbirine uyum sağlama süresi.
artçı ile rodaj diye bir kural yok, ancak madem rodaj yapacaksın, farklı kg yük ile motora binmek uyum süresinde zararı değl faydası olur...

TolgaReis
18 Eylül 2015, 14:10
rodaj Türkçe tabirle motorun içindeki parçaların birbirine uyum sağlama süresi.
artçı ile rodaj diye bir kural yok, ancak madem rodaj yapacaksın, farklı kg yük ile motora binmek uyum süresinde zararı değl faydası olur...

Gerçekten bilgilerin çok iyi teşekkür ederim usta birisine benziyorsun artçı dediğini şimdi daha iyi anladım. peki hızlandırmak için başka nasıl bir yöntem uygulanır ( karbüratör vs.)

USTALAR HADİN BAKALIM YARDIM

scorpions_59
19 Eylül 2015, 00:13
Ustalar hadin ama

Merak ediyoz.

numangokce
20 Eylül 2015, 09:55
... peki hızlandırmak için başka nasıl bir yöntem uygulanır ( karbüratör vs.)

USTALAR HADİN BAKALIM YARDIM

Yeni bir motor... 125cc 4 zamanli bir motosikletle ne kadar hiz yapmayi dusunuyosunuz

etarhan
20 Eylül 2015, 10:09
peki hızlandırmak için başka nasıl bir yöntem uygulanır ( karbüratör vs.)

USTALAR HADİN BAKALIM YARDIM
Bunun çeşitli yolları var. Çift karbüratör, çift ekzos, çift silindir, hatta çift motor takabilirsin. Çift gidon/çift sürücü ile kullanmanın işe yaradığını söyleyenler de var ama ben pek itibar etmiyorum. Ha bir de, motoru bir Maserati'ye yüklemeyi deneyebilirsin. Sıkıca bağlarsan kesinlikle hızlanacaktır.

Sıkı ustaymışım, değil mi?