PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sıfır aldığım motor hakkında



thallium27
16 Eylül 2015, 17:50
Arkadaşlar merhaba.Birkaç gün önce sıfır aldığım motorun sola çekme problemi var.Dükkan sahibi de farkında bana sundukları çözüm motorun ön tekerinden sökmeye başlayarak sıkıntıyı bulana kadar demontaj yapıp tornaya sokmak oldu.Peşin para verip sıfır motor almışım bana sundukları çözüm bu.Ben motorun dengesizliğini kağıt üzerinde teknik raporla ispatlayıp mahkemeye vermek istiyorum.Bana bu raporu verecek bir kurum var mı nereye başvurmam gerekir? Ve bu beni sonuca ulaştırır mı başka motorla değiştirtebilir miyim? Yardımlarınızı bekliyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:15 ----------

Yardımcı olabilecek yok mu arkadaşlar.Tüketici mahkemesine direk başvursam sonuç alabilir miyim? Teknik rapor sunmamı gerektiren bir durum var mı?

yüksel66
16 Eylül 2015, 18:00
Sen bunu belgeliyemezsin aslında belgelerinde de geçerli olmaz. Sen mahkemeye başvurduğunda mahkeme bilirkişi tayin eder ancak o bilir kişinin verdiği rapor geçerli olur. Vakit kaybetmeden noterden ihtarname çek akabinde mahkemeye ver.

Mamba09
16 Eylül 2015, 18:41
Önce delil tespit davası açmalısınız.

Olcay Avşar
16 Eylül 2015, 18:54
basit bir problemdir o, canini sikacagina giderilmesini bekle.

isten anlayan bir ustaya goster, montaj hatasidir buyuk ihtimal

spil
16 Eylül 2015, 20:17
Büyük ihtimalle basit bir şey çıkacak , bence torna değilde hatalı olan parçanın orjinali ile degisimini talep edin.bırakın bulsunlar ama orjinalligini bozdurmayin

kefkes
16 Eylül 2015, 23:34
Sıfır motosiklette sorun yaşamanız üzücü. Herkesin malı kendine kıymetlidir elbette fakat motosikletin marka modelini de yazabilir misiniz sakıncası yoksa?
Böyle bir konuda tecrübem olmasa da, tüketici mahkemesinin tutar itibariyle böyle bir konuya bakmayacağını düşünüyorum.(motosikletinizin markasını da bilmediğimden biraz) Böyle bir rapor alınabilen bir kuruluş varsa da ben duymadım. Arkadaşların da dediği gibi mahkeme de bilirkişi tayin edecektir muhtmelen.Fakat motosikletin kullanımı da o sıra devam edecek, kilometre yapacak, bir yandan firma yüzde doksandokuz kullanıcı hatası diyecektir. Üstelik teknik rapor alabileceğin kuruluş olsa da çok! paradır, noteri mahkemesi falan hep masraf..
Bir de hiç vakit kaybetmeden üreticiye (aldığınız yere değil), uzunca bir mektup yazın mağduriyetle ilgili; bakalım ne diyecekler? Ben olsam tornaya falan sokturmazdım mesela, inat eder uğraşırdım, ama götürüsünü ve bu işlerin ve sürecin can sıkacağını da hesap edin en başta..Belki de serviste kafalarına göre yapsınlar bırakın,hala kullanımınızı olumsuz etkiliyorsa başkasını alırsınız ileride..
Ayrıca başka bir servise götürmenizi tavsiye ediyorum bakalım onlar ne diyecekler motosikletin durumuna..en azından torna falan değil de parça falan değiştirmelilerdi bence..

spil
17 Eylül 2015, 00:30
Marka yı merak ettim bende burdan acık yazın ki millet bilsin

thallium27
17 Eylül 2015, 19:53
Cevap yazan arkadaşlara tek tek teşekkür ederim.Bütün cevaplarınızı okudum.Bugün bir avukatla görüştüm motosikletin sola çekmesini herhangi bir motosiklet tamircisinde tutanak tutturup Tüketici Hakları Mahkemesi sıfatıyla Asliye Hukuk Mahkemesine başvurup para iade talebinde bulunmamı söyledi.Yarın dükkan sahibine de haber verip adliyeye dilekçemi vereceğim.Problemin nedenini servis bulamadı istersen komple söküp tornaya sokalım diyor yani durumu inkar ediyor aslında ama servis de bayi de çekmenin farkındalar.Mahkeme sonucu ne çıkar bilemiyorum fakat problem ilk anda fark edilemeyecek bir problem ve motosikletin herhangi bir yöne çekmesi dengesinin bozukluğuna ve hayati tehlike arz ediyor.Yarın dükkan sahibiyle konuştuktan sonra tavrına göre motosikletin marka ve modelini yazarım.

EthanHunt
17 Eylül 2015, 20:41
Herkes marka modeli merak ediyor 😉
Gecmis olsun..

thallium27
17 Eylül 2015, 22:03
Teşekkür ederim.Olayın mahkemeye taşınma ihtimali olduğu için marka yazmak sıkıntı yaratabilir.Benim gibi mağduriyet yaşayanlara örnek olması açısından gelişmeleri buradan yazacağım.

AhmetH
19 Eylül 2015, 02:14
amortisör kovanlarından biri mesnette yukarı kaymıştır.
yada ön göbek mili düz değil.

0 km motorunda kafası yamuk değildir heralde olsa olsa bu gibi basit şeylerdir.

Salih_T
19 Eylül 2015, 10:16
trol can? :bounce: