PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MEGELLİ 250R



megruz
15 Eylül 2015, 00:08
İyi forumlar..
Radyatör suyuna yağ karışmış ve motorun yağı dökülüyor.Motor çalışmıyor..bunlar contanın kırıldığına işaret değil mi ?

mystic80
15 Eylül 2015, 00:14
Bildigim kadariyla bu durum tehlikeli motoru calistirmani tavsiye etmem. Emin olmamakla birlikte galiba conta kirik ancak tam bir bilgim yok daha fazla teknik bilgiye sahip birirnin yorumunu gormekte fayda var.

megruz
15 Eylül 2015, 00:18
bu halde çalıştırmıyorum zaten,contadır diye umuyorum..daha tecrübeli birisi yardım edebilirse daha iyi olur tabiki

ali0606
15 Eylül 2015, 14:33
motorun conta yanmıştır buyuk ıhtımalle hararet yaptırmışsın sanırım farkında olmadan bıldıgım kadarıyla orijinal fan sorunu oluyo bu motorlarda deyıstırmedıysen deyıstırmenı tavsıye ederım motoru çalıştırırsan kıtlersın motoru yaptırmaya bak yoksa daha fazla sorun acar

cbf 150
15 Eylül 2015, 14:42
yağın kremsi bir görünüm alıp jelleşiyorsa sakın çalışırma belliki conta yakmamışsın bunun nedeni fan açmamış olur aşırı hararretten kaynaklı -antifirizsiz kullanıp motor içini paslandırmış olabilirsin pasta zamanla contayı yıpratmıştır bence motor açılacak piston ,segman,gömlek kontrol edilip conta değiştikten sonra fan muhakkak kontrol edilecek bu arada hararet müşürü fan müşü gibi fanı ve sıcaklığ gösteren bütün parçaları kontrol edeceksiniz iş uzun ama para varsa sorun yok

CT.ATC
15 Eylül 2015, 15:48
Kardeşim geçmiş olsun teknik anlamda bu konuda bilgim yok en iyisi servise götürüp durumu anlatman olacaktır. Küçük bir sitemim var bu megelli illetine. Bu kadar güzel makina yapıp ta bu kadar boktan arızalar nasıl becerdiler hayret doğrusu. Yok sigortası patlar, fan açmaz, benim 3 4 liralık çinliden bile fazla titriyor ayak pedleri zangır zangır. Sat kurtul diyeceğim ama alan adam da insan evladı tam bir karambol. 12 bin km yaptım benim motor ile yaklaşık 1 yılda çok şükür daha yolda bırakmadı ne de en ufak bir hatası oldu, ne kadar zor olabilir çinden sağlam bir motor blogu almak.. Ne zaman bir megelli konusu görsem cinlerim tepeme çıkıyor..

Cumali ALP
15 Eylül 2015, 20:52
Merhaba.

Öncelikle geçmiş olsun.

Üst kapak çontasını yakmışsın en yakın servise çekici yardımı ile götürmen lazım bu tarz büyük arızaları kesinlikle yetkili servis dışında 3. parti ustalara açtırmamanı öneririm.

Yakınında Megelli yetkili servisi yoksa Kawasaki, Yamaha veya Honda servislerine gösterebilirsin tabi servisin tecrübeli olup olmadığını araştırmanı öneririm malum su soğutmalı ile hava soğutmalı motorlar arasında ciddi anlamda fark var.

iptaluyelik01
15 Eylül 2015, 21:23
Geçmiş olsun