PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklette frenleme



aliberkgngr
08 Eylül 2015, 18:15
Herkese merhaba ben daha motosiklet sürmede acemiyim bir sorum olacaktı sizlere.Motosiklette frenleme ihtiyacı olduğu zaman gazı kesince bi anda kendiliğinden yavaşlıyor sanıyorum motor freni bu ya da bunun yerine gazı kesip debriyaja basıp frenleme yaparsak bir zararı olurmu

A.Türker
08 Eylül 2015, 18:39
hızın 50nin üstündeyse direk debriyaja basma gazı bırakıp frene bas hızın düşünce debriyaja da bas yüksek hızda vites direk boşa çıkmasın.
Fren yaparken debriyaja basmanın zararı debriyaj balatan biraz daha eskir ama çok da zararı yok.

aliberkgngr
08 Eylül 2015, 20:20
gazı bırakınca motor öne doğru yığılıyor bu bir sorun mu yoksa her motorda olurmu

Mengu16
08 Eylül 2015, 22:24
Gaz kesince motorun yığılması normal, bu nedenle motorla viraja sabit gazla girilir yoksa kayabilir motor. Ön frenin kampana ise mümkün olduğunca motor freninden faydalan. Çünkü kampana fren disk kadar kuvvetli değil. Motor dursun diye arka frene abanıyorsun, arka fren de çubuklu olduğundan, ön kampanaya göre çok yavaşlatıyor motoru. Debriyajı çekersen arka teker kilitlenir kaza yapabilirsin. Motorun viteste olması arka tekerin kilitlenme ihtimalini azaltır, daha zorlaşır tekerin kilitlenmesi. Ancak olabildiğince kuvvetli bir frenleme yapacaksın yine de böyle. 40km hızın altında ama debriyajı hemen çek, uğraşma motor freniyle, vitesle.

aliberkgngr
09 Eylül 2015, 11:07
tekrar teşekkür ederim bu cg motorlarından baya anlıyorsunuz galiba

hakikiteker
09 Eylül 2015, 11:21
Panik frende debriyaj kullanmak daha mantıklı bana göre ama farklı görüşler mevcut. Normal durumlarda yavaşlarken vites küçültüp frenle desteklerseniz (vites küçültürken aragaz vermeyip debriyajı sert bırakırsanız arka teker kilitler aman dikkat) daha rahat ve frenleri yormadan durursunuz. Dert fren ömrünü uzatmak gibi bir cimrilik değil, her an frene ihtiyacımız olabileceğini düşünerek frenleri mümkün olduğunca soğuk tutmak. Frenler aşırı ısınırsa şişme diye tabir edilen durum yaşanır.