PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Marş sorunu



netster
06 Eylül 2015, 11:59
Selamlar ,

Motosikletim 3 gün önce hiç bir şey yokken birden sorun çıkartmaya başladı. Marşa bastığım zaman marş rölesinden dzzzt diye bir ses geliyor ve marş motoru çevirmiyor. Ayak marşı ile motoru çalıştırdım işten eve kadar gittim eve vardığım zaman marş sorunsuz aldı. Dedim tamam sorun aküden. Dün aküyü 6 saat kadar şarj ettim. İşten çıkarken yine sorunsuz marş aldı motor eve gittim. Sabah motoru çalıştırmayı denedim ama yine marş almadı ve farları yaktığım zaman göstergenin ışıkları tamamen sönüyordu. İşe geldim marşı denedim bu sefer akü sanırım biraz şarj olduğu için marş olayı sorunsuz çalıştı.

Sorunum aküden midir sizce de ? Bu kadar çabuk şarj bitirmesine sebep olabilecek herhangi bir şey takılı değil motorda. Kabloları da kontrol ettim ama bir sorun göremedim. Daha yılını doldurmamış akü bu kadar çabuk bozulabilir mi ? :S

Mertcan39
06 Eylül 2015, 12:36
motorun şarjını ölçtürün şarj etmesi iyi ise sorun akü sanırım şarj tutmuyordur rolanti 13 lerde gaz verine 14.7 lere kdar çıkması lazım

Jawa350TS
06 Eylül 2015, 12:47
Benimde başıma böyle bir olay geldi durduk yere akü boşaltmış. Şarj dinamosuna falan baktım, sigortasını, akü'yü söküp taktım düzeldi.Sizinki de sanırsam küçük bir problem. Bi müddet ayak marşıyla çalıştırın, düzelmezse yukarda söylediğim parçalara bi bakın derim. Arada böyle şeyler oluyor ne yazık ki.

netster
06 Eylül 2015, 14:37
Marş rölesinden şüphelenmiştim gelen ses yüzünden ama bugün dükkanda farklı bir akü taktım canavar gibi çalıştı. Sorun sanırım akü veya şarj dinamosunda.. onu da ölçtürmeden öğrenemeyeceğiz gibi.