PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kymco Agility 200i Enjektör Sorunu ve Çozümü



adm12
23 Ağustos 2015, 21:45
Scooterim Kymco Agility 200i. Pazartesiden itibaren bir haftalık Balıkesir ve çevresi gezisi planladım. Bugün benzin almak eksikleri tamamlamak için scootere bindim 15-20 dk bir sürüşten sonra durdum tekrar kontağı açtığımda marş basmadı,bir türlü çalıştıramadım. Arkadaşın arabası ile eve getirdim, yaptığımız inceleme sonrası motora yakıt gitmediğini tespit ettik
Motora yakıt gönderen enjektör tıkanmış(kıtmızı ile işaretli yerde)
http://i.hizliresim.com/5kD78R.jpg (https://hizliresim.com/5kD78R)
http://i.hizliresim.com/d2O3n4.jpg (https://hizliresim.com/d2O3n4)
Üsteki elektrik bağlantısı olan soketi çıkardık ve enjektörü söktük. Çıkan enjektör şöyle bir şey(temsili)
http://i.hizliresim.com/XoPkB7.jpg (https://hizliresim.com/XoPkB7)
Kontak açıldığında enjektör devreye girip motora benzin gönderiyor. Tıkanmış herhalde son zamanlarda aldığım benzin kötüydü,
Enjektörü söktükten sonra hava kompresörü ile hava bastık tıkalı enjektör açıldı.Yerine taktığımızda scooter ilk marşta çalıştı.
Benzin filtresi neden görevini yapmamış diye sağa sola baktık herhangi bir benzin filtresi göremedik. Scooterim de benzin filitrei yokmuş.
benzin hortumu biraz geniş olduğundan normal motosiklet filtresi uymadı.Bizde renault broadway benzin filtresi taktık.
http://i.hizliresim.com/Aq17A0.jpg (https://hizliresim.com/Aq17A0)
Kaportaya çarpıp ses çıkarmasın diye etrafına sünger koyduk.
http://i.hizliresim.com/4karLL.jpg (https://hizliresim.com/4karLL)
Bütün Bu işler 4-5 saatimizi aldı. Scooterimin sorunsuz çalışması beni mutlu etti. Akşam üstü denedim sürüşte her hangi bir gariplik hissetmedim. tedbiri elden bırakmamak adına gezimi bir gün erteleyip yarın gün boyu scooteri deneyeceğim. herhangi bir sorun görürsem buraya eklerim. Bu paylaşımı ola ki benim gibi sorun yaşayan biri olur işine yarar diye yapıyorum.
NOT: Yolda kalan motorumu minibüsü ile eve getiren arkadaşıma ve sorunun tespiti-çözümü için yardımcı olan arkadaşıma sonsuz teşekkür ediyorum.

actros1
09 Aralık 2015, 20:31
abi bende ybr yi satcam bu motorları araştırıyorum .şu an için nasıl genel olarak yakıt vs

adm12
09 Aralık 2015, 21:13
yakıt durumu 100 km de 3 lt gibi. yani ybr den biraz fazla yakıyor. Yaklaşık 5000 km dir kullanıyorum. 100-110 km hızlara rahat çıkıyor. Ben en fazla 120 km gördüm eğimli yolda. İlk başlarda bir kaç elektronik arıza yaşadım. Lastikleri michelin ciyt gripler ile değiştirdikten sonra yol tutuşu çok iyi oldu. Şimdilik gayet memnunum ve kullanmaya devm ediyorum.

actros1
09 Aralık 2015, 21:30
eyvallah abi sagol