PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiyedeki haysiyetsiz insanlar. ( MOTOT ALIMI )



avici
23 Ağustos 2015, 14:27
Öncelikle merhaba arkadaşlar,

Dişimden tırnağımdan arttırıp aylarca bekleyip paramı biriktirdim, aylarca ilgilendiğim motorun sahibindendeki ilanlarını takip ederek ezberlemiştim zaten. Paramın tamam olduğu gün bir bir gözüme kestirdiğim ilanları aramaya başladım. Bir tanesiyle motoru nerde görebiliriz ben x yerde oturuyorum derken; "kocaeli akıncılar" motor grubunun üyesi olduğunu hali hazırda kız kulesine gezmeye gittiklerini geçerken benim iş yerime uğrayabileceklerini söyledi. Eyvallah dedim gelin, beklemeye koyuldum. 2 saat sonra geldi arkadaşlar çay ikram ettim motoru temizdi, kendisinin memur olduğunu oğluna sünnet yapacağı için motoru sattığını söyledi. Bmw 650gs'i olduğunu bunu şehir içinde kullanmak için aldığını şöyle motorcuyum böyle motorcuyum diyerekten ego kasmaya başladı. Motorcuydu(sözde) fakat 800 liralık kask alacağımı söylediğimde " napıcan yeaaaa 800 liralık kaskı sanki reyzing kullanıyon" gibisinden çomarca bi laf etti. Herneyse bununla fiyatta anlaştık satışı hemen şuan alayım dedim, yok motorun kayıtlı olduğu ilden başka yerde satış olmazmışta bilmem neymişte, saçmaladı. Bende üstelemedim bir gezi halinde olduğu için belki yarım bırakmak istemiyordur diye cumartesi günü gidip vekaletle motoru alıp getirmek üzere anlaştık ve ayrıldı yanımdan. Ayrıldıktan yarım saat sonra aradı "kardeşim motoru almak isteyen var sen kesin alacakmısın" dedi, satmayın motoru satılmış bilin ben alacağım dedim, tamam dedi kapattı. Cumartesi oldu aradım bunu geliyoruz diye, yaa dedi vekaletle motor verilmiyormuş dedi verilse bile ben o riske giremem motor üstümde kalır falan dedi. Eyvallah dedim ben hafta sonundan başka gün gelemem hafta içi çalışıyorum sen motoru sat başkasına o zaman dedim. Tamam dedi kapattı, 5 dk sonra aradı kardeşim dedi yol parasını karşılarsan pazartesi ben geleyim zaten o taraflarda işim var dedi, tamam dedim gel satışı alayım.

Bu karatersizi az önce aradım "abi yarın geliyosun dimi bi aksilik yok" diye. Yaa dedi ben zonguldaktayım gelmeye çalışıcam ama kesin değil ben sana dönerim birazdan kesin bişey söylerim dedi. Beş dakika sonra aradı benim bilader motorla kaza yapmış motor pert sen başka motora bak dedi. Ben bu adama söz verdim diye daha uyguna bulduğum aynı model daha az kmli motoru alma fırsatım varken almamıştım ve çok koydu.

Ulan şerefsiz herif motoru belliki satmak istemiyorsun ne diye insanları oyalıyorsun? Amacın ne senin? Çoluğundan çocuğundan utan lan karaktersiz herif? 3 günümü yediğin yetmezmiş gibi daha uyguna bulduğum motoruda alma fırsatımı kaçırdın. Allah çeşit çeşit belanı versin.

Çok sinirliyim kusura bakmayın.

rimbaud
23 Ağustos 2015, 14:43
Geçmiş olsun motor marka model nedir?

shruikan
23 Ağustos 2015, 14:45
Valla bu yaşanmışlık da "motosikleti sıfır, arabayı ikinci el alacan" tezini doğrular nitelikte olmuş.

zileliorhan
23 Ağustos 2015, 14:46
Allah'ını kitabını seviyorsan, şu konu başlığını lütfen düzelt (Motot -> Motor).
Bu arada geçmiş olsun.

HalilSefaköy
23 Ağustos 2015, 14:48
Hocam, valla başına daha kötüsü geldi diye endişe duydum. Boşver, sağlık olsun de geç...

mhmtesk
23 Ağustos 2015, 14:54
Her işte bi hayır vardır dostum. Hayırlısı buymuş demekki. :cat:

iptaluyelik02
23 Ağustos 2015, 14:55
geçmiş olsun,olur bunlar.Her şerde bir hayır gizlidir.
bir kaç yıl önce başka bir forumdan iş güç sahibi,konuşmasına ,kalıbına kıyafetine bakınca adam zannedebileceğimiz.bir iki kez yüzyüze görüştüğüm birinin motoruna talip oldum,fiyat makul,pazarlık etmedim fazla,hatta ekstradan birkaç parca aksesuar da verecek.Günlerden Cuma,telefonda "istersen kapora göndereyim,pazartesi günü sabah istanbula gelip motoru alırım" dedim,"tamam abi,kapora göndermene gerek yok,seni biliyorum sözünün eri adamsın, pazartesi günü gel al motor senindir" dedi.aynı gün bir miktar da kredi kullanıyorum,pazartesi parayı verip motoru alacağım ya.Pazartesi arıyorum telefonu kapalı ,işyerini arıyorum ,sekreteri "bir saniye bağlıyorum" demesine rağmen biraz sonra "henüz gelmemiş",diyor.ısrarla aramaya devam edince,sonunda telefona çıkıyor."Abi ben motoru cumartesi günü 500 Tl fazlasına sattım".diyor.Çok fena bozuluyorum,"sana simdi küfür ederdim ama gireceğim günah bile ziyan olur" deyip kapattım.Bu şerdeki hayır ne biliyor musunuz? karakteri gelişmemiş,ahlaken düşkün bir adamın malını alıp kullanmama hayrıdır.alırken de satarken de kötüniyetli insanın ne parasından,ne malından hayır gelir.O motor bende mundar olurdu.

hsk
23 Ağustos 2015, 15:51
İyiki de almamışsınız diyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:43 ----------

İyiki de almamışsınız diyorum.
Eski motorumu satarken biri aradı abi motora talibim iyi güzel eyvallah.İş yerini tarif etti gece 12de motoru götürüp gösterdim bindi dolaştı iyi güzel motor deyip anlaştık sözlü olarak.Ertesi gün satış için buluştuk yanında biri daha gelmiş.Eee senin motoru biz sorduk tamirci çok iyiyse 600tl eder dedi.Ulan adi herif git o zaman tamirci'den al.
Hem motoru gece 12de ayağına götürüyorum hem sabahın köründe kalkıp satış için gitmeye razı oluyorum bide gelmiş dalga geçiyor adi herif.
Motorum satılık falan değil deyip gidip eve yattım.

Darkcity2000
23 Ağustos 2015, 15:59
3-4 yil once sahibinden de bir cherokee 5.2 gordum is yerine gittim, anahtari verdi al test et dedi 2 tur atip geldim cincik gibi cherokee tamam dedim ama servise gosterelim hadi dedim, adam ben gelemem sen istedigin servise gotur baktir dedi gitti.. bir tuhaf oldum aldim araci goturdum servise, usta yokmus bekle bekle hava karardi... geldi test falan guzel dedi hava zindan adami ariyorum acmiyor teli.. arayip sormuyorda kaldim cherokee ile basbasa :) yogun trafikte gittim js yerine buldum adami toplantidaymis naptin begendinmi dedi .. icimden hay ben dedim ama boyle insanlara ihtiyaci var toplumun diye aldim araci gitti :)

oguzhan6161
23 Ağustos 2015, 16:51
Nasip değilmiş kardeşim kim bilir o parayı ne zorluklarla biriktirdin , ve senin için o motor hayırlı değilmiş demek ki. Bu yönden bak boşver kimin ne olduğunu. Piyasa bu tarz insanlarla dolu. Sıkma canını umarım en kısa sürede istediğin motora sahip olursun.

F54
23 Ağustos 2015, 18:10
Alışveriş yapacağım insanın ilk önce tipine bakarım eğer tip bozuksa bir dediği diğerini tutmuyorsa mal iyi olsada almam
Prensib meselesi yani

hakan nkd
23 Ağustos 2015, 18:47
Her çeşit insan var, en baştan belli etmiş nasıl biri olduğunu.
Aklıma geldi de anlatmak istedim:) 4 sene önce hyosung gt250r motosikletimi ilana vermiştim. Arkadaşın biri geldi ver bir tur atayım dedi. Ehliyetini sordum, yok dedi. Öyleyse veremem kusura bakma dedim. O zaman sen bi tur at göreyim dedi. Bende ilerden dönüp geldim beni izledi :) sonra satışı verdim parayı aldım. Çocuk motor sende kalsın şimdi götüremem dedi istersen kullanabilirsin dedi. 10 gün sonra falan kendim götürdüm çocuğa motoru :) keşke herkes birbirine öyle guvenebilse.

oknglr
23 Ağustos 2015, 19:45
Ben de Motor almak için Ankara dan İstanbula kadar gittim . 2 tane ilanla görüşüyordum. 1 tanesi 50 tane bahane uydurdu yok toplantıdayım yok motor şurda ben burdayım şöyle böyle derken onu alamadık diğeri içinde en son yola çıkamdan aradık görüştük fiyatta anlaştık. Son tramwaya binerken tekrar bi arayalım dedik adam siz benimle görüşmediniz telefonu başkası açmıştır bilmemne 50 tane yalan uydurdu tamam dedim sıkıntı yok geliyoruz motora bakmaya , motor başında tekrar konuşuruz , bu seferde benim biladerle gönderdim şuan satışı yapılıyor demezmi :) Bütün ümitlerim tükenmişken şansa aynı semtte buldum da aldım yine Allah'ın sevgili kuluymuşum :D oakdar yolu boşuna gelmemiş oldum. Sizede geçmiş olsun , Motoru fazla istediğinizi belli edince bi kıvırmalar bi döneklikler başlıyor hemen. Niyeti olsa orda satardı zaten, nolucak grupla gelmişler birine artçı olarak biner dönerdi :)

Shamy
23 Ağustos 2015, 20:24
Vallaha bu isler beklemeyle falan olmaz. Motoru alacak adam fizandada olsa gider alir. Yok vekaletmis yok haftaya gelirmis yok kaporaymis hepsi hikaye. Bende yaptim zamaninda adam persembe geldi pazartesi gelicem dedi. Dedi kapora birakayim yok dedim. Dunya hali belli olmaz. Cuma musteri geldi 250 tl fazlaya sattim. Akacak kan damarda durmaz. Paran varsa isini gucunu ayarlarsin gider begenirsen alirsin motoru. İsmarlama olmaz bu isler. Siz haketmissiniz. Ben kac tane motor aldim aldigim ikinci ellerde isimi gucumu ayarlayip gittim motoru gorur gormez hop notere ,oradan parayi ele vermekte yok, aninda havale yada eft isi bitiririm.

Bu isler sozle falan filan olmaz. Adam gelse motoru begendim aliyorum, bankaya gidip 1 saat para cekicem dese , o arada cebinde parayla musteri gelse hemen satarim motoru hic acimam . Alcak olan herif gelir alir yok oyle yagma

avici
23 Ağustos 2015, 20:50
Vallaha bu isler beklemeyle falan olmaz. Motoru alacak adam fizandada olsa gider alir. Yok vekaletmis yok haftaya gelirmis yok kaporaymis hepsi hikaye. Bende yaptim zamaninda adam persembe geldi pazartesi gelicem dedi. Dedi kapora birakayim yok dedim. Dunya hali belli olmaz. Cuma musteri geldi 250 tl fazlaya sattim. Akacak kan damarda durmaz. Paran varsa isini gucunu ayarlarsin gider begenirsen alirsin motoru. İsmarlama olmaz bu isler. Siz haketmissiniz. Ben kac tane motor aldim aldigim ikinci ellerde isimi gucumu ayarlayip gittim motoru gorur gormez hop notere ,oradan parayi ele vermekte yok, aninda havale yada eft isi bitiririm.

Bu isler sozle falan filan olmaz. Adam gelse motoru begendim aliyorum, bankaya gidip 1 saat para cekicem dese , o arada cebinde parayla musteri gelse hemen satarim motoru hic acimam . Alcak olan herif gelir alir yok oyle yagma

İlla muhalefet olmak için saçmalamana gerek yok. O hafta işyerimden yıllık izne çıkan arkadaşlar olduğu için izin almak gibi bir durum söz konusu olamazdı. Sen, karakterinin gerektirdiğini yapıp 250 lira fazlasına satmışsın zaten daha ne konuşuyosun.

Bthndmrl
23 Ağustos 2015, 22:58
İlla muhalefet olmak için saçmalamana gerek yok. O hafta işyerimden yıllık izne çıkan arkadaşlar olduğu için izin almak gibi bir durum söz konusu olamazdı. Sen, karakterinin gerektirdiğini yapıp 250 lira fazlasına satmışsın zaten daha ne konuşuyosun.
Doğru diyorsunuz sonuçta adam 1 saat senin motorunun parasını çekecek keyfi değil yani napsın parayla mı gezsin

shruikan
23 Ağustos 2015, 23:00
Vallaha bu isler beklemeyle falan olmaz. Motoru alacak adam fizandada olsa gider alir. Yok vekaletmis yok haftaya gelirmis yok kaporaymis hepsi hikaye. Bende yaptim zamaninda adam persembe geldi pazartesi gelicem dedi. Dedi kapora birakayim yok dedim. Dunya hali belli olmaz. Cuma musteri geldi 250 tl fazlaya sattim. Akacak kan damarda durmaz. Paran varsa isini gucunu ayarlarsin gider begenirsen alirsin motoru. İsmarlama olmaz bu isler. Siz haketmissiniz. Ben kac tane motor aldim aldigim ikinci ellerde isimi gucumu ayarlayip gittim motoru gorur gormez hop notere ,oradan parayi ele vermekte yok, aninda havale yada eft isi bitiririm.

Bu isler sozle falan filan olmaz. Adam gelse motoru begendim aliyorum, bankaya gidip 1 saat para cekicem dese , o arada cebinde parayla musteri gelse hemen satarim motoru hic acimam . Alcak olan herif gelir alir yok oyle yagma

İşte bu yüzden millet ikinci el satıcılarına bi antipatiyle yaklaşıyo.

natila
23 Ağustos 2015, 23:15
Aslında gerçekten almak isteyen üçün beşin hesabını yapmıyor gelip alıyor satarken de önce gelen alır arkadaşım yok bekle beni 250 fazla vereceğim falan yok sen önce gel yine 250 fazla ver ������

ahmetkorkmaz
23 Ağustos 2015, 23:19
Valla bu yaşanmışlık da "motosikleti sıfır, arabayı ikinci el alacan" tezini doğrular nitelikte olmuş.

Otomobili ikinci el almanın mantığını çözemedim.

shruikan
23 Ağustos 2015, 23:30
Otomobilde 2. el konusu hakkında benim de fikrim yok; ben aldığım duyumlardan bahsediyorum.

Bune
23 Ağustos 2015, 23:38
Boşver hayırlısı olmuş ne takıyorsun kafana, ayrıca senin yerinde olsam çok değil 30 gün daha beklerdim bak sen gör eylülün sonlarına doğru ilk yağmurlar yağdığında daha ne ucuz motorlar çıkacak karşına, o ucuza kaçırdım dediğin motordan da ucuza motorlar bulursun malum tatlı su motorcuları sezonu kapatacak ellerindekini satıp bir sonraki sezona nakitle girmek isteyecekler fiyatlarda düşecek her sene böyle olur istisnasız bu sene de böyle olur :cat: