PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlk kaza. Ne yapmam gerekiyor?



Drejge
23 Ağustos 2015, 02:25
Bugün saat 22:00 sıralarında normalde cadde olan ama bugün pazar kurulan bir caddede motosikletimle 50k/h civarı hızla selektör ata ata ilerliyordum. Çünkü 4-5 tane pazarcı hala toplanmamış çadırlarını topluyolardı, nerdeyse pazarın sonuna gelmiştim birden karşıdan karşıya asılı ip gördüm ve 10mt anca kalmıştı sanki o an bütün okuduğum çalıştığım fren teknikleri aklımdan çıkmıştı. Son gücümle arka frene bastım ve motoru kaydırdım nasıl olduysa arka taraf bir sağa bir sola kaydı (10metre boyunca kayıp nasıl motorun üzerinde kaldım hala şaşıyorum) en son ipe kolum çarptı ve ip kolumda 10cm lık bi alanın derisini kaldırdı. Genede düşmedim pazarcının arabasının tekerleğine yattı motor yani yere temas etmedi ve motorun ön kafa sallanıyor birde çamurluk kırılmıştı. Kaldırdım motoru baktım hasar var sonuçta adamın dikkatsizliginden dolayı oldu karşılaman lazım dedim adam saçma saçma konuşuyor anlatsam eminim küfür edersiniz. Neyse ben aradım polisi adresi verdim bir baktım adam arabasına binicek ben polisi aradım geliyor dedim istediğini ara dedi bindi gitti plakayı aldım tabi. Sonra ekipler geldi ben polis bir abiyi aradım olayı anlattım bana akıl verdi hastaneye git raporunu al karakolda da şikayetçi ol adam zaten kaçmış ama her türlü bulurlar dedi. Ekiplerede anlattım olayı hastaneye gittik raporu falan aldık sonra karakoldada olduğu gibi olayın ifadesini verdim. Adamı da tarif ettim plakayı verdim şikayetçi oldum sağolsunlar karakoldada yardımcı oldular ifade kısmında. Hasarımı karşılarsa uzlaşmak isterim dedim hasar miktarımı kafamdaki tahmine göre yazdırdım. Sonra karakoldan çıktım ve motorun fotoğraflarını çektim. Şimdi düşünüyorum da o ip boynuma veya yüzüme gelse takla bile attırırdı bana veya boynumu bile açabilirdi. Bol bol şükrediyorum şuan verilmiş sadakam varmış heralde diyorum. Birde okuyan herkesin aklında kalsın umarım başımıza gelmez ama gelirsede aklınızda olsun, çok dikkat edin.
-Bunlardan sonra yapmam gereken ne var hasarı kendim karşılayıp faturasını mı delil yazdırayım yoksa mahkeme sonucunu mu beklemem lazım?

oguzhan6161
23 Ağustos 2015, 02:33
Çooook geçmiş olsun. Çok dikkatli okudum çünkü ben de bu konuda merak içerisindeydim. Kaza yaptığım adam gitse ne olur falan ? Sonuçta polis gelene kadar bırakmam gidecem dese engel olurum belki de kavga çıkar diye düşünüyrdum. Ama yöntem basitmiş. Anında bulunur o adam. Verilmiş sadakan varmış kardeşim ucuz atlatmışsın. Tekrar geçmiş olsun Allah tekrarından korusun. :rendeer:

arican
23 Ağustos 2015, 03:31
Geçmiş olsun...

freewill
23 Ağustos 2015, 04:57
tamam adam bi hayvanlık yapmışta sen neden o kadar süratli gidiyorsun be arkadaşım. 50 kmh o tarz yerlerde oldukça yüksek sürat sayılır. Bizim buraya da her çarşamba pazar kurulur ve kesinlik 20 kmh nin üstüne çıkmaya cesaret etmem edemem. İpi var çoluğu var çocuğu var hele bir de bu sıcakta akşama kadar beyni patates olmuş yorgun insanlarda olunca daha bi dikkat etmek lazım :)

Ege Anıl EFE
23 Ağustos 2015, 17:34
Öncelikle geçmiş olsun, ilk kaza ilk tecrübe derler.allah kimseye nasip etmesin ama. Tekerin düz bassın abim.

Drejge
23 Ağustos 2015, 20:03
Herkese teşekkürler arkadaşlar. Gerçekten her düşündüğümde diyorum Allah korudu ya sonuçları çok ağır olabilirdi küçük bir sıyrıkla atlatmış oldum ve lastiğin önemini çok iyi anladım belki daha iyi olsa durabilirdim.

-Freewill hocam normal cadde düşünün pazar alanı 1km civarı ve düşünün sadece 4-5 pazarcı kalmış onlarda toplanmış ve akşam saat 22:00 olmuş. Normalde pazar toplaması 5 de başlıyor 8de pazarın %90ı toplanmış oluyor. Hiç aklıma gelmezdi böyle birşey ama dendiği gibi ilk kaza tecrübe oluyor insan akıllanıyor hem kza konusunda hem dikkat konusunda hemde kazadan sonra yapması gerekenler konusunda.

Herkesin tekeri düz başsın :)