PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rampadan inerken



uçanmotor
22 Ağustos 2015, 16:12
Mootoru kapatıp kullanmanın zararı olur mu veya zaten yokuş aşağı bi şey yakmaz mı dersiniz

Darkfriairs
22 Ağustos 2015, 16:15
Sadece stop ettirerek olmaz. Vitesi de boşa al, kontağı'da çıkart daha şahane olur.

hakikiteker
22 Ağustos 2015, 16:17
Sana zararı olur, bunun hesabı neden yapılır anlamıyorum. Hatta mı çalışıyor arkadaş bu alet? 3-5 kuruş fazla yakacak diye canınızın kıymetiyle kıyas yapmayın.

Mamba09
22 Ağustos 2015, 16:27
vitesi boşa almazsan, debriyajıda çekmeyi unutursan amele sümüğü gibi yapışırsın

bassturbin
22 Ağustos 2015, 16:35
Yokuş aşağı hangi viteste olursa olsun viteste gazı kesince motora rolantideki gibi yakıt gider, 4 zamanlı motorlara zarar vermez, yağlama hep devam eder, motora zararı olmaz çok aşırı uzun süre yüksek devirde kompresöre bindirilmezse yani yokuş aşağı gaz kesip motor çalışır halde.

Sizin sandığınız gibi değil yakıt yanmasında değişiklik olmaz veya çok cüzzi miktarda silindir içine gaz harici devirlenmiş motor hariçten vakumla kelebek kapalıyken yakıt çeker havayşa birlikte, bu hız ve motor devri ile ilgili bir çekmedir.

Motor hızlı giderken yokuş aşağı debriyaja basılmaz viteste inilir çok bağırırsa motor bir üst vitese takılır, veya becebilecekseniz üst vitesteyken debriyaja basılır boşta inilir fren gerekiyorsa frenle inilir, ama bu ESNADA TEKRAR DEBRİYAJI BIRAKIP ANİ KAVRAMA YAPTIRMAk VİTESLERİ KARIŞTIRMAK motorun sürtünmeli aksamını dişli geçiş ve debriyaj balatasını dahada aşındırır olması gereken zamandan önce, bu yüzden benzin yakmış yakmaış düşünülmez ki yakmaz (motor devirli olduğunda devir sayısını yani döndüsünü arka tekerlekten alır siz gaz veriyorsunuz diye değil!!!) yani normal kullanın fazla kurgu yapmadan taviyem budur...

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:31 ----------

Motora gaz vermedende yüksek devire çıkar arka tekerlek dönerken kavranılmış debriyaj arka döngüyü motora aktarır MOTORU DÖNDÜRÜR - MOTOR DÖNÜNCE YÜKSEK DEVİR ALÇAK DEVİR GAZ VERDİĞİNİZ İÇİN KELEBEK AÇILDIĞI İÇİN DÖNMEZ! motor stop etmesin diye rolantiçalışması için karbüratör-enjeksiyondan gönderilen yakıt motoru halen çalışır kılar ve ateşleme kesilmez gazı kesince...yani yokuş aşağı gaz vermişsiniz gibi motor dönmez, boşta rolanti yakıt hava karışımıyla döner zaten güç elde edilmez...

uçanmotor
22 Ağustos 2015, 16:58
scooter dan bahsetmiştim ciddi cevap verenlere teşekkür ediyorum